09 Mart 2010, Salı 16:03:45

Gürcistan direkt uçuşlara hazır

Gürcistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Nino Kalandadze, Rusya ile Gürcistan arasındaki savaş nedeniyle iki ülke arasında kesilen uçak seferlerini yeniden başlatmaya hazır olduklarını bildirdi.

Kalandadze, yaptığı açıklamada, iki ülke arasında doğrudan uçak seferlerini Gürcistan'ın değil, Rusya'nın durdurduğunu belirterek, bu nedenle uçak seferlerinin yeniden başlatılması kararını da Moskova'nın vermesi gerektiğini kaydetti.

Nino Kalandadze, "Moskova'nın, karşılıklı uçak seferlerinin yeniden başlatılması konusunda bir talebinin söz konusu olması durumunda, bunu İsviçre'nin Tiflis Büyükelçiliği aracılığıyla Gürcistan'a iletebileceğini" söyledi.

Öte yandan, Gürcü havayolları şirketi Airzena, Rusya'ya doğrudan uçak seferleri yapılması için Moskova'dan izin istediğini bildirdi.

Şirket yetkilileri, mart ayından itibaren yaz saati uygulamasına geçildiğini, dolayısıyla uçak seferleri yaptıkları tüm ülkelere, yeni uçak saatlerini belirten listeleri onaylanması için gönderdiklerini ifade ederek, aynı şekilde Rusya'ya da uçuş izni talebi ve uçak saatleriyle ilgili yazı gönderildiğini kaydetti.

Rusya ile Gürcistan arasında Ağustos 2008'de çıkan savaş nedeniyle iki ülke arasında doğrudan uçak seferleri Moskova tarafından durdurulmuştu. Bu süreçte Airzena, Rusya'ya doğrudan uçak seferleri yapabilmesi için Moskova'dan talepte bulunarak, iki kez charter seferi yaptı.

(CNNTürk) 

Gürcistan direkt uçuşlara hazır

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000