14 Nisan 2012, Cumartesi 08:32:41

GURBETÇİLER DİKKAT

Havalar ısınmaya, yaz tatili yaklaşmaya başladı. Tatil günleri yaklaştıkça Avrupalı Türkleri izin heyecanı ve telaşı sarıyor. Bremen'de 40 yıldır hizmet veren Yıldırım Turizm şirketi sahibi Ali İhsan Yıldırım, yolculuklarını uçakla yapacaklara önemli uyarılarda bulundu.
  • herkes bizi kaziklamak icin siraya girmis durum da bizler yaz gelsin diye para biriktirip memleleketi gorelim diye ugrasilken bazi firsatcilar ise adeta siraya giriyorlar basta ucak sirketleri kisin 300 euro olan bilet yazin 600.700 euro gemi biletleri de bu yil masallahi var gecen sene kabinli 400 euro iken bu yil 1400 euro yunanistanin ekonomisini bize kurtatdiracaklar turkiyeden araba kiralama sirketleri ise malum 400 tl lik fautura kesip 1200 euro para aliyorlar masllahi var hepsinin on dan sonra niye turkiyeye TURIST FAZLA GELMIYOR DIYE DERT YANIYORLAR ALANYADA konfeksiyoncu ben den 20 tl istedi canta icin turist geldi ayni cantayi turistte 200 euroya satti
Yaz ayında uçak bileti fiyatlarının normal sezona göre farklı ve pahalı olduğunu, bu fırsattan istifade etmek isteyen bazı ard niyetli kişilerin ortaya çıkıp ucuz bilet vaadiyle vatandaşları dolandırabileceğine dikkat çeken Ali İhsan Yıldırım, 'Ucuz bilet vaadine kanmayın' uyarısı yaptı. Online alış veriş sistemini gelişmesi, bilgisayarın daha çok kullanılması nedeniyle dolandırıcılık olaylarının daha da arttığına dikkat çeken Yıldırım, 'Her yıl ucuz uçak bileti veya tatil paketi alıpta yolda kalanların haberlerini üzülerek okuyoruz. Bu yılda aynı gelişmeler olabilir. Bu nedenle uçak bileti veya tatil paketi alacak vatandaşlarımız bilet aldıkları acentelere çok dikkat etmeli. Kimse ucuz bilet alacağım diye bilmediği yerden bilet almamalı. Güvenilir ve geçmişi bilinen yerden bilet alınmalı. Uçak biletleri alırken; alınan bilet piyasa fiyatının çok altındaysa bu araştırılmalı, gerekirse ana firma aranmalı' dedi.

Ucuz biletlerde yük hakkının normal tarifeye göre daha az olduğuna da dikkat çeken Yıldırım, 'Zaman zaman büyük firmalar promosyon amaçlı bilet fiyatlarında indirim yapabilirler. Ancak bunda da bilet alırken taşınacak yüke, uçağın nerelerden kalkıp nerelere ineceğine, aktarma yapılacak bölgede bekleme süresine çok dikkat edilmeli. Ucuz uçmanın en garantili yöntemi erken rezervasyondur' dedi.

SEYAHAT SİGORTASI YAPTIRIN

Uçak trafiğinin yoğun olduğu dönemlerde şirketlerin elinde olmayan nedenlerden dolayı aksaklıklar yaşandığını, yolcuların mağdur duruma düştüğünü belirten Yıldırım, 'Yolda mağdur olmamak, taşınan eşyaların güvenliğini garanti altına almanın en güzel yolu seyahat sigortasıdır. Bilet alırken bu konuda seyahat acentelerinden bilgi istenmelidir. Çok cüzi bir miktar olan bu sigortayı yaptırmakta fayda vardır.' diye bilgi verdi.

7 FUARDA TÜRKİYE TANITIMI YAPTILAR

Bremen'de hizmet vermelerine karşın turizm ile ilgili tüm fuarlara katılmaya gayret gösterdiklerini, fuarlarda hem Türkiye hem de kendi reklamlarını yaptıklarını anlatan Ali İhsan Yıldırım, 'Son yıllarda şirketimizin büyümesi, uluslar arası piyasada isim yapması için atılımlar yaptık. Bunlardan en önemlisi ise fuarlar. Almanya turizm ile ilgili tüm fuarlara katılmaya gayret gösteriyoruz. Şimdiye kadar 7 fuara katıldık. Fuarlarla birlikte hem müşteri kitlemiz arttı, hem de ismimiz sınırları aştı. Fuarlarda Türk firması olarak büyük ilgi görüyoruz. Tatillerini Türkiye'de geçirmek isteyen insanlar standımızı dolduruyor. Son yıllarda Türkiye tatil cenneti oldu. Artık Almanlar İspanya ve Yunanistan yerine Türkiye'yi tercih ediyor. Bunda yapılan tanıtımların ve verilen hizmetlerin önemi çok büyük. Ben ileride Türkiye'nin dünya da bir numaralı tatil bölgesi olacağına inanıyorum' dedi.
GURBETÇİLER DİKKAT

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
herkes bizi kaziklamak icin siraya girmis durum da bizler yaz gelsin diye para biriktirip memleleketi gorelim diye ugrasilken bazi firsatcilar ise adeta siraya giriyorlar basta ucak sirketleri kisin 300 euro olan bilet yazin 600.700 euro gemi biletleri de bu yil masallahi var gecen sene kabinli 400 euro iken bu yil 1400 euro yunanistanin ekonomisini bize kurtatdiracaklar turkiyeden araba kiralama sirketleri ise malum 400 tl lik fautura kesip 1200 euro para aliyorlar masllahi var hepsinin on dan sonra niye turkiyeye TURIST FAZLA GELMIYOR DIYE DERT YANIYORLAR ALANYADA konfeksiyoncu ben den 20 tl istedi canta icin turist geldi ayni cantayi turistte 200 euroya satti

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000