15 Ağustos 2012, Çarşamba 08:34:39

"GURBETÇİLER DE HAVALİMANINI BEKLİYOR"

Afyonkarahisar, Kütahya ve Uşak illeri yolcularına hitabedecek Zafer Havalimanı'nın yüzde 75'i tamamlandı...
  • havaalani coktan isletmeye alinmis ve Afyon, Emirdag,Bilecik, Kutahya icin 60-70 km mesafede iken nasil bir fizibilite calismasi yapilmiski Zaten altyapisi olan iller icin birde bolgesel havalimani gerekli olmustur. Bi gazla Zafer AHL ye on basacak gibi gorunuyor...Titre TAV Zafer geliyor :))
  • Bölgesel havalimanı olarak her üç şehrin ortasına bir meydan yapılmış. Hem hepsine hizmet verecek, hem hepsine de uzak olacak. Zafer meydanı 3 şehre de 1 saat mesafede. Nasıl bölgesel oldu pek anlaşılmadı. Afyon, Uşak ve uzatılırsa Kütahya Meydanlarının kullanılması daha uygun değil demek ki????????
  • doğu karadenizide ihmal etmeseler, bayburt, gümüşhane, erzurumun bir bölümü hatta erzincanında kullanabileceği köse bölgesinde havalimanı yapılmasını bölge halkı olarak beklemekteyiz, 18 saat yolculuk yapmaktan bıktık artık..

Afyonkarahisar, Kütahya ve Uşak illeri yolcularına hitabedecek Zafer Havalimanı'nın yüzde 75'i tamamlandı. Türkiye'nin ilk bölgesel havaalanı olan ve 110 milyon liraya malolacak havalimanının pist, apron, kule gibi üniteleri tamamlandı. İlk uçuşun Ekim'de Brüksele yapılması planlanırken, Afyonkarahisar yatırımcılar için cazibe merkezi haline geliyor. 4 firma daha beş yıldızlı otel yapmak için belediyeye başvuruda bulundu.

Türkiye'nin en zengin termal kaynaklarına sahip olan Afyonkarahisar Zafer Havalimanı'nın hizmete girmesini dört gözle bekliyor. Termal otellerin müşteri portföyünü arttırması beklenen havalimanı Belçika'da yaşayan 200 bin Emirdağ'lı gurbetçi içinde ulaşımda büyük kolaylık sağlayacak. Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, geçtiğimiz günlerde havaalanını inşaatını yerinde incelediklerini söyledi.Balkanlıoğlu, havalimanının Kütahya sınırlarında olsa da Afyonkarahisar ve Uşak illerine de hitabettiğini belirtti. Balkanlıoğlu, "Havalimanı bizim oteller bölgesine de daha yakın bu yüzden biz önemsiyoruz. 3 ile hitabedecek olması daha çok fonksiyon kazanacağını gösteriyor, müşteri portföyünün gelişeceği anlamına geliyor." dedi.

"EMİRDAĞLI GURBETÇİLERİMİZ MERAKLA HAVALİMANIN BİTMESİNİ BEKLİYOR"

Havaalanının 3 milyon 700 bin metrekarelik arazi üzerine inşa edileceğini ifade eden Balkanlıoğlu, 2015 yılında bitirilmesi planlanan inşaatın firmanın gayreti sayesinde öne çekildiğini belirtti. Balkanlıoğlu, "Ancak, firma çok iyi bir çalışma sergileyerek, pist, apron ve kule gibi üniteleri bitirdi. Havalimanın yaklaşık yüzde 75'inin tamamlamış durumda. Çok büyük modern, lüks bir havalimanı gördük. Hummalı bir çalışma var yaklaşık 600 işçi çalışıyor. İlk uçuşun 29 Ekim 2012'de Brüksel'e gerçekleştirilmesi bekleniyor. Bu bizim için büyük sevinç. Oteller, turizm yatırımcıları, kaplıca tesisleri, Emirdağlı gurbetçilerimiz merakla havalimanının bitmesini bekliyor." diye konuştu.

Bunun da mevcut oteller yanında yeni yatırımcılarında olduğunu ifade eden Balkanlıoğlu, şu anda 4 yatırımcının daha beş yıldızlı termal otel yapmak için belediyeye başvurduğunu anlattı. Balkanlıoğlu, önümüzdeki dönemde uluslararası zincirde marka yapmış otellerinde geleceği yönünde duyumlar aldıklarını belirterek, "Bundan sonra sorulduğu zaman 'termal kaplıca' dendiğinde 'Afyon' çıkacak. Gerek Afyonkarahisar gerek Kütahya gerekse Uşak termal turizm açısından büyük potansiyele sahip. Ancak yurtdışından tedavi için gelmek isteyen turistler havaalanı olmadığı için gelemiyordu. Onlar bizden havaalanı istiyordu. Onların da bu isteklerini yerine getiriyoruz. Bu havaalanıyla dünyada, Türkiye termal turizmin, kaplıca turizminin, sağlık turizminin ve kongre turizminin başkenti olacak. Bunun dışında Afyonkarahisar'da oteller bölgesinden havalimanına hafif raylı sistem yapılması da planlanıyor. Yurt dışından gelen turistler hiçbir ulaşım sıkıntısı çekmeden oteller bölgesine ulaşabilecek." şeklinde konuştu.

"GURBETÇİLER DE HAVALİMANINI BEKLİYOR"

Yorumlar

Eskisehir ~ 12 yıl önce
havaalani coktan isletmeye alinmis ve Afyon, Emirdag,Bilecik, Kutahya icin 60-70 km mesafede iken nasil bir fizibilite calismasi yapilmiski Zaten altyapisi olan iller icin birde bolgesel havalimani gerekli olmustur. Bi gazla Zafer AHL ye on basacak gibi gorunuyor...Titre TAV Zafer geliyor :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AFYONKARAHİSAR ~ 12 yıl önce
Bölgesel havalimanı olarak her üç şehrin ortasına bir meydan yapılmış. Hem hepsine hizmet verecek, hem hepsine de uzak olacak. Zafer meydanı 3 şehre de 1 saat mesafede. Nasıl bölgesel oldu pek anlaşılmadı. Afyon, Uşak ve uzatılırsa Kütahya Meydanlarının kullanılması daha uygun değil demek ki????????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kado ~ 12 yıl önce
doğu karadenizide ihmal etmeseler, bayburt, gümüşhane, erzurumun bir bölümü hatta erzincanında kullanabileceği köse bölgesinde havalimanı yapılmasını bölge halkı olarak beklemekteyiz, 18 saat yolculuk yapmaktan bıktık artık..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000