14 Aralık 2011, Çarşamba 09:24:01

GÜNDE 3-4 MODEL UÇAK ÜRETİYOR

Yozgat İl Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Alparslan Türkeş Huzurevi'nde kalan yaşlı çiftlerin yaptığı maket uçaklar vatandaşların araçlarını ve evlerini süslüyor.
  • görüntüde gördügüme göre yapılan ucak makettir içerikte "maket" kelimesi var fakat baslıkta "model" kullanılmıs, karmasa konusunda yanılıyorsam düzeltin
  • Yozgat huzur evinde kalan Sukru Pasinli agabeyimize malzeme destegi lutfen. Tutkal, maket bicagi, ege, torpu, cetvel birseyler gonderin eger evde atil duran takimlariniz varsa. Yoksa bulundugunuz isyerinde mutlaka bir kirtasiye deposu vardir. Yetkilisinden izin alin koyun bir zarfa gonderin. Ben oyle yapacagim!!
  • THK ve tüm Hava yollarının, halkla ilişkiler md. lüklerine duyurulur. Dış piyasalara sipariş edileceğine, bu üreticilere vede ülkemize bir faydası dokunmazmı ACABA ? Tail commender.
Dört yıldır eşiyle huzurevinde kalan Şükrü Pasinli( 65), boş zamanlarını değerlendirmek için hobi olarak başladığı maket uçak yapma işini çok benimsediğini ve sevdiğini söyledi.

Pasinli, Aslen Tokatlı olduğunu uzun yıllar İstanbul’da 3 çocuğuyla yaşadığını belirterek, "İki oğlum ve bir kızım olmak üzere 3 çocuk babasıyım. Çocuklarımı büyütüp birer yuva kurmasını sağladım. Daha sonra çocuklarımla geçinemeyerek eşimle birlikte dört yıldır Yozgat’a geldim ve huzurevinde kalıyorum. Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin" dedi.

Maket uçak yapmanın kendisini dinlendirdiğini ifade eden Pasinli, "Huzurevinin bahçesinde otururken buraya yakılması için kamyonlarla kavak ağacı getirildi. Benimde aklıma birden bu kavak ağaçlarından maket uçak yapmak geldi. İlk zamanlar bir tane maket uçağı bir haftada ancak yapabilirken, şuan bir günde 3-4 tane maket uçak yapabiliyorum. Burada yüzlerce maket uçakları yaptım. Yaptığım bu uçakları burada daha önce çalışan belediye işçilerine, şimdiki personellere ve bizleri ziyarete gelen vatandaşlara veriyorum. Ayrıca otomobili olan kişilere de küçük süs uçaklarından hediye ediyorum" diye konuştu.

Kendisinin astım hastası olduğunu ve eşinin büyük desteği sayesinde maket uçaklarını yaptığını kaydeden Pasinli, "Astım hastasıyım ve bu hastalığı on iki yıldır çekiyorum. Bu yüzden pek fazla dışarı çıkmıyorum. Ancak hava güzel olursa dışarı çıkıp biraz hava alıyor geri buraya geliyorum. Rahatça namazımı kılıyor ibadetimi yapıyorum. Topladığım küçük kavak ağaçlarını balkonda önce hazırlıyor soenra odamdaki küçük masada oluşturduğum atölyede yapmaya başlıyorum. Bir uçak yapmak yaklaşık 2 saatimi alıyor. Hiçbir masrafı da yok sadece beden gücü gerektiriyor. Yaptığım bu uçakları pillerle destekleyerek uçurmaya çalışıyorum. İlerde huzurevimizde açılacak sergide bu uçaklar sergilenecek" şeklinde konuştu.

Şükrü Pasinli’nin eşi Lütfiye Pasinli’de (61) eşinin iki yıl önce maket uçak yapmaya başladığını hatırlatarak, "Önceleri biraz yadırgadım. Neden kendini yoruyorsun, başka yapacak bir iş yok mu ? diye söylenirken, bir gün katıldığım toplantıda huzurevinde kalan yaşlıların günlerini değişik şeylerle değerlendirilmesi gerektiğinin faydalarını anlatınca bende eşime destek oldum. Eşimin yaptığı maket uçakların boyamasını ve süslemesini bazen ben yapıyorum. Allaha şükür burada rahatımız, huzurumuz yerinde kimseye muhtaç değiliz. Allah devletimize güç versin" ifadelerini kullandı
GÜNDE 3-4 MODEL UÇAK ÜRETİYOR

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
görüntüde gördügüme göre yapılan ucak makettir içerikte "maket" kelimesi var fakat baslıkta "model" kullanılmıs, karmasa konusunda yanılıyorsam düzeltin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Yozgat huzur evinde kalan Sukru Pasinli agabeyimize malzeme destegi lutfen. Tutkal, maket bicagi, ege, torpu, cetvel birseyler gonderin eger evde atil duran takimlariniz varsa. Yoksa bulundugunuz isyerinde mutlaka bir kirtasiye deposu vardir. Yetkilisinden izin alin koyun bir zarfa gonderin. Ben oyle yapacagim!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
THK ve tüm Hava yollarının, halkla ilişkiler md. lüklerine duyurulur. Dış piyasalara sipariş edileceğine, bu üreticilere vede ülkemize bir faydası dokunmazmı ACABA ? Tail commender.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000