03 Şubat 2011, Perşembe 12:19:48

GÜMRÜKÇÜLER GREVE BAŞLADI

Hükümetle, sendika arasındaki farklı görüşler nedeniyle başlayan gümrük eyleminin devam etmesi, gerek limanlarda, gerekse kara sınır kapılarında ciddi sorunlar yaratıyor. KKTC’nin gümrük kapıları her gün 15.30’da kapanıyor ve geçiş yapanlar herhangi bir denetime tabi tutulmuyor.
  • '' El kesesi ile ağalık olmaz '' olmaz tabikii. Başbakan Kıbrıs hükümetini uyardı ama onlarda kıbrıslı sendiklardan yana çıktı ! Bizim paramızla bize küfür edip başkaldırıyorlar. Muslukları kapatırsak ne ekmek alacak paranı z kalır ne arabanıza koyacak benzininiz kalır ! SIKIYORSA BİR DENEYİN DE GÖRÜN... 1974 ÖNCESİNE DÖNERSİNİZ...
  • KKTC yi sendikalar yönetiyor. Bilmiyor musunuz ? Mesela KTHY nı yönettiler ve batırdılar. Okullarıda batırdılar. Şimdi sıra Türkiyeye küfür etmeye mi geldi ? Bedelini nasıl ödeyecekler bakalım ?
  • Öğretmen 3500 TL maaş alır. Okulu greve sokarlar. Emekli 5000 TL (7000 TL alanda var) maaş alır yetmiyor diye TV ye çıkıp bağırır ve sendikaları eylem yapar.. Taksiciler neden Havalimanı servisi var diye yolu kapar. Grev yapar. Benzine 3 kuruş zam gelir kamyoncular ayaklanır. Boykot yaparlar. Devlet memurları zaten dünya para alır ama grevden çalışacak vakit bulamazlar. Buyrun size şımarık KKTC sendikalarının hali. Birde TC düşmanlığı yaparlar.
  • KKTC deki sendikalar kapatılmadığı sürece bu ülkenin gelişmesi mümkün değildir. En büyük engeldir. Ne yazık ki yaptıkları sendikacılık 1950 lerin sendikacılığıdır. Henüz çağ atlayamadılar. Ama Türkiyeye ve Türk vatandaşlarına her türlü küfürü etmeyi, Türkiye hakkında h... tir Türkiye diye pankart açmasını iyi biliyorlar. Sanırım dur deme zamanı geldi. Cami duvarına şeetdiler. Türk halkı bir ayaklanırsa sendikaları haritadan siler ona göre davanın akıllı olun.
  • Sendikalar limanları ve havalimanını kapayarak turistleri engellemeyi, ilkokulda grev yaparak çocukları eğitimden yoksun saymayı TC ne küfür etmeyi batılılık sanıyor. Ama çağdışı olduklarının farkında bile değiller. Çünkü KKTC den dışarıya çıkıp dünya ile entegre olamamışlar. Acıyorum sendikalara. Hem de çok. Sonları kötü olacak ama farkında değiller.
  • gümrügcülük sakatat iş abi. bulaşmayacan. e
  • ALTI AYDIR PARAMI ALAMIYORUM, BOŞ BOŞ OTURUOYRUZ HÜKÜMET ÖMÖT VERİDİ BİZDE ÇALIŞIYORDUK SONRA SIPALİLERİMİZ ÖDENMEMEYE BAŞLADI HANIM AÇ ÇOCUK AÇ TORUN AÇ DEDE AÇ BEN 8 AİLEYE BAKIYORUM BİZİM KÖYDE SİSTANBULDA BELEŞİ KOVALİGYORUZ BU NE BİÇİM ADELET KOLTUĞUMU GERİ VERİN BÜTÜN GÜN CACIK YAPMAKTAN BIKTIK saygılar sevgiler Anamurlu Veli
  • Kıbrıs' da akaryakıt Türkiye' den gemilerle taşınıyor ama benim ülkemdekı akaryakıt fiyatları Kıbrısdan daha pahalı ! Ülkemiz Kıbrıs yavruvatan kalkınsın diye ona ucuza verdiği akaryakıtın bedelini Türkiyede yaşayan insanın cebinden alıyor. Ve sen Kıbrıslı kalkmışsın ne oldugu belirsiz rum uşağı bir kaç sendikacının peşine düşmüşsün Türkiye yi kötülüyorsun ??? Kötülediğin Türkiye senin maaşını, yakıtını, suyunu, ekmeğini veriyor ! Türkiye nin maddi-manevi desteği olmasa sen ufacık bir hiçsin, ufacık bir adasın ! Kendi canını koruyamayacak kadar zavallısın ! ! ! 1974 ÖNCESI RUM ZULMUNÜ UNUTMA ! UNUTTURMA ! YAŞLI KUŞAK O GÜNLERİ ÇOK İYİ BİLİR ! AMA KIBRISDA YETİŞEN YENI GENC NESIL TÜRKİYE DÜŞMANI OLARAK YETİŞİYOR, YARIDIMCILARIDA SENDIKALAR
  • Zaten bu sendikalaari cekemiyorsunuz siz istiyorsunuz turkiye gibi olsun insana deger vermiyen bir yer olsun siz kendinize bakin batiya gideceginize doguya dogru gidiyorsunuz . Hem seni ne alakadar eder sendikalar biseymi batiyor begenmezsen ulkene git.... Tabii yaa siz osmanlisiniz isgalcisiniz burayi da isgal ettiniz artik sizin istediginiz gibi kullanin'...... ama yaniliyorsunuz bu ada size ve sizin gibilere yar olmadi olmaycak hepsiniz si......rip gideceksiniz burdan . o gunu iple cekiyorum...... cekemeyenlere..........
  • Dua edin mitinglerdeki pankartlar daha Türkiyede belli kesim tarafından duyulmadı. Duyulduğu an da o pankartı açan sendikaların sonu gelmiş olacaktır. TC topraklarına adım attıklarında birileri ayaklarını kırıverir valla. Söylemedi demeyin.
KKTC'de yayın yapan Kıbrıs Gazetesi'nin haberine göre; Maliye Bakanı Ersin Tatar, sendikadan anlayış beklerken, gümrük çalışanları, ek mesailer konusunda sorunlar devam ettiği sürece eylemlerini sürdürmekte kararlı görünüyor. Gümrükçüler, 15.30 sonrası ek mesaiye gitmiyor.

Gümrük Çalışanları Sendikası (Güç- Sen) Başkanı Memduh Çeto, “eylemlerimizde kararlıyız, ama sorunlarımızın çözümü için hükümetten diyalog çağrısı bekliyoruz” dedi.

Çeto, “Sayın Başbakan veya Sayın Mailye Bakanı yeri ve zamanı söylesin, biz anında gideriz; aynı şey Sendikal Platform için de geçerlidir, birlikte gider görüşürüz” dedi.

Çeto, hiç bir sınır kapısında, görevli bulunması gereken hiç bir noktada saat 15.30 sonrası bir tek gümrükçü bulunmadığını yeniden hatırlatırken, “Sanıyorlarsa ki bu iş uzadıkça, halının altına sorunlar süpürüldükçe unutulup gidecek, yanılıyorlar” diye konuştu.

Eylemlerinin devamında kararlı olduklarına değinen Çeto, “Dün hükümet Ekim 2010’dan kalan ek mesaiyi ödedi. Sandı ki, gümrükçüyü satın alacak, kimse 15.30 sonrası çalışmadı” şeklinde konuştu.

Çeto, Ercan Havaalanı için de “zaten artık orası iç hatlar havaalanına döndü, gümrüğe gerek yok ki” diye konuştu.

Ercan’daki duty free dükkanlarının iki anahtarlı olduğuna da değinen Çeto, “Duty free dükkanları biri mal sahiplerinde biri de gümrükçülerde olmak üzere iki anahtarla açılırdı. Artık bu uygulama da kaldırıldı, mal sahiplerinin tek anahtarıyla açılıyor, kimsenin iç hatlar havaalanına dönen Ercan’da gümrükçüye ihtiyacı yok” bilgisini verdi.

Maliye Bakanı: Çeto gelsin görüşelim
Maliye Bakanı Ersin Tatar, “Gümürk Müdürü’ne söyledik, önlem almasını istedik. Herhalde herkes eylemde değildir” dedi. Tatar, kapılarda 15.30 sonrası gümrükçü bulunmadığını doğruladı ancak tedbir alınacağını söyledi.

Bakan Tatar, yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Kamu Görevlileri Yasası’na göre görev verilirse uyulması esastır. Devletin devamlılığı da esastır ve bir tedbir alınması gerekmektedir. Kamu Görevlileri Yasası’nda açık madde var… Mutlaka gümrükçü bulunacak. Eğer görevlendirilen gitmezse, bilemiyorum ama Gümrük Müdürü onun tedbirini alacak. Gereğini yapacak. Devlette meydan okuma ile bir yere varılamaz. Sendika Başkanı ile diyaloga ben de varım. Söyleyin sabah erkenden gelsin. Neticede sendikanın başkanı olabilir ama benim de çalışanımdır… Bu devleti nasıl idare edelim? Ek mesaiyi de ödedik… Herkes hakkını arasın ama bu gemiyi yüzdürmek zorundayız. Devleti rehin alarak bir yere gidilmez. Halkımız bunu tasvip etmez. Devleti tehdit ederek hak aramak olmaz…”

Bu arada, Güç – Sen Başkanı’nın diyalog için davet beklediğini aktardığımız Başbakan İrsen Küçük’ün çalışma arkadaşlarından biri, “Sayın Başbakan, bu diyalog çağrısını her gün yapıyor, biz, sorunların çözümünü istiyoruz ve kapımız açıktır, buyursunlar, gelsinler” dedi.

Aynı yetkili, “Bu sorunların, grevlerin devam etmesi sadece ülkemize zarar veriyor ve bunun devamını kimse istemez, orta yol mutlaka bulunmalı, vatandaşın da talebi budur; tekrar ediyorum, başbakanımız diyaloga açıktır ve bunu her gün dile getirmektedir” diye konuştu.

Araçlar kontrol edilmiyor
Vatandaşlar, bir tek gümrükçü ile karşılaşmadıklarını belirtti. Metehan’da gümrükçülere ait kulübe de tamamen boştu. Pasaport kontrolü yaptıran onlarca kişi, en küçük bir gümrük aramasına tabi olmaksızın rahatlıkla geçiş yaptı.

Bir muhabirimiz Ercan Havaalanı’ndan da bilgi aldı. Ercan’da, günlerden beri 15.30 sonrası gümrükçü bulunmadığı kaydedilirken, Girne Limanı’nın da aynı şekilde olduğu saptandı.

(Kıbrıs Gazetesi)


GÜMRÜKÇÜLER GREVE BAŞLADI

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

Misafir ~ 13 yıl önce
'' El kesesi ile ağalık olmaz '' olmaz tabikii. Başbakan Kıbrıs hükümetini uyardı ama onlarda kıbrıslı sendiklardan yana çıktı ! Bizim paramızla bize küfür edip başkaldırıyorlar. Muslukları kapatırsak ne ekmek alacak paranı z kalır ne arabanıza koyacak benzininiz kalır ! SIKIYORSA BİR DENEYİN DE GÖRÜN... 1974 ÖNCESİNE DÖNERSİNİZ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
KKTC yi sendikalar yönetiyor. Bilmiyor musunuz ? Mesela KTHY nı yönettiler ve batırdılar. Okullarıda batırdılar. Şimdi sıra Türkiyeye küfür etmeye mi geldi ? Bedelini nasıl ödeyecekler bakalım ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Öğretmen 3500 TL maaş alır. Okulu greve sokarlar. Emekli 5000 TL (7000 TL alanda var) maaş alır yetmiyor diye TV ye çıkıp bağırır ve sendikaları eylem yapar.. Taksiciler neden Havalimanı servisi var diye yolu kapar. Grev yapar. Benzine 3 kuruş zam gelir kamyoncular ayaklanır. Boykot yaparlar. Devlet memurları zaten dünya para alır ama grevden çalışacak vakit bulamazlar. Buyrun size şımarık KKTC sendikalarının hali. Birde TC düşmanlığı yaparlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
KKTC deki sendikalar kapatılmadığı sürece bu ülkenin gelişmesi mümkün değildir. En büyük engeldir. Ne yazık ki yaptıkları sendikacılık 1950 lerin sendikacılığıdır. Henüz çağ atlayamadılar. Ama Türkiyeye ve Türk vatandaşlarına her türlü küfürü etmeyi, Türkiye hakkında h... tir Türkiye diye pankart açmasını iyi biliyorlar. Sanırım dur deme zamanı geldi. Cami duvarına şeetdiler. Türk halkı bir ayaklanırsa sendikaları haritadan siler ona göre davanın akıllı olun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sendikalar limanları ve havalimanını kapayarak turistleri engellemeyi, ilkokulda grev yaparak çocukları eğitimden yoksun saymayı TC ne küfür etmeyi batılılık sanıyor. Ama çağdışı olduklarının farkında bile değiller. Çünkü KKTC den dışarıya çıkıp dünya ile entegre olamamışlar. Acıyorum sendikalara. Hem de çok. Sonları kötü olacak ama farkında değiller.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
gümrügcülük sakatat iş abi. bulaşmayacan. e

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ALTI AYDIR PARAMI ALAMIYORUM, BOŞ BOŞ OTURUOYRUZ HÜKÜMET ÖMÖT VERİDİ BİZDE ÇALIŞIYORDUK SONRA SIPALİLERİMİZ ÖDENMEMEYE BAŞLADI HANIM AÇ ÇOCUK AÇ TORUN AÇ DEDE AÇ BEN 8 AİLEYE BAKIYORUM BİZİM KÖYDE SİSTANBULDA BELEŞİ KOVALİGYORUZ BU NE BİÇİM ADELET KOLTUĞUMU GERİ VERİN BÜTÜN GÜN CACIK YAPMAKTAN BIKTIK saygılar sevgiler Anamurlu Veli

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Kıbrıs' da akaryakıt Türkiye' den gemilerle taşınıyor ama benim ülkemdekı akaryakıt fiyatları Kıbrısdan daha pahalı ! Ülkemiz Kıbrıs yavruvatan kalkınsın diye ona ucuza verdiği akaryakıtın bedelini Türkiyede yaşayan insanın cebinden alıyor. Ve sen Kıbrıslı kalkmışsın ne oldugu belirsiz rum uşağı bir kaç sendikacının peşine düşmüşsün Türkiye yi kötülüyorsun ??? Kötülediğin Türkiye senin maaşını, yakıtını, suyunu, ekmeğini veriyor ! Türkiye nin maddi-manevi desteği olmasa sen ufacık bir hiçsin, ufacık bir adasın ! Kendi canını koruyamayacak kadar zavallısın ! ! ! 1974 ÖNCESI RUM ZULMUNÜ UNUTMA ! UNUTTURMA ! YAŞLI KUŞAK O GÜNLERİ ÇOK İYİ BİLİR ! AMA KIBRISDA YETİŞEN YENI GENC NESIL TÜRKİYE DÜŞMANI OLARAK YETİŞİYOR, YARIDIMCILARIDA SENDIKALAR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Zaten bu sendikalaari cekemiyorsunuz siz istiyorsunuz turkiye gibi olsun insana deger vermiyen bir yer olsun siz kendinize bakin batiya gideceginize doguya dogru gidiyorsunuz . Hem seni ne alakadar eder sendikalar biseymi batiyor begenmezsen ulkene git.... Tabii yaa siz osmanlisiniz isgalcisiniz burayi da isgal ettiniz artik sizin istediginiz gibi kullanin'...... ama yaniliyorsunuz bu ada size ve sizin gibilere yar olmadi olmaycak hepsiniz si......rip gideceksiniz burdan . o gunu iple cekiyorum...... cekemeyenlere..........

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Dua edin mitinglerdeki pankartlar daha Türkiyede belli kesim tarafından duyulmadı. Duyulduğu an da o pankartı açan sendikaların sonu gelmiş olacaktır. TC topraklarına adım attıklarında birileri ayaklarını kırıverir valla. Söylemedi demeyin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000