19 Aralık 2008, Cuma 08:09:45

Gümrü Havaalanı, uluslararası statüye kavuşacak

Türkiye ile sınır kapısının açılmasına hazırlanan Ermenistan, sınırdaki Gümrü kentinde bulunan havaalanını uluslararası statüye dönüştürmeye hazırlanıyor. Ermeni yetkililer havaalanında yeni sınır güvenlik elektronik sistemi de kurdu.
  • acilmasini isteyen ve haberini hemen hemen hergun yapan birilerimi var yoksa hani haber yapalimda bakalim halkin nabzi ne ruyanizda ancak o sinir azerbaycanin isgal altindaki topraklari verilmeden ve bize yapilan soykirimdan dolayi ozurdilenmeden acilmaz.
  • Haberde yazilanlarin hepsi dogru. Shu an Turkiye ismini vermek istemedigim bir Avrupa ulkesinde ermenilerle gizli konushmalar da yapiyor ve Erivana atanacak buyukelcinin ismi bile nerdeyse kesinlesti. Bi aksilik olmazsa kara sinirlari da acilip dilomatik iliskiler baslatilacak. Zaten Turkiye'nin E-50 hava koridoru yillardir Ermenistana acik. Ben Azerbaycan hukumetinin yerinde olsam Turkiye'yle tum iliskilerimi kesip vatandashlarimi da geri cagirarak Ozbekistanin yaptiginin aynisini yaparim. AKP hukumetinin yaptigi nankorlukten baska bir sey degildir. Tek ornek verecegim: Azerbaycan shu an Avrupa'ya dogalgazin bin metre kupunu 280 dolara satarken Turkiye'ye sadece 120 dolardan satiyor. Boyle ulkeye nankorluk yapilip yapilamayacaginin yorumunu size birakiyorum. Yaziklar olsun.
  • Esas PKKlılar ve bölücülerin istekleri avrupaya gidiyor ordan bize, bu ermeni meselesi abd'nin rusyaya karşı olan politikalarının bir ayak oyunudur. Biz de ayakçı olduk sonunda özür de diledik ayaklarına da gittik, kapıyı da açarlar ama kapanır o kapı bir gün.
  • Türkiye ile ERmenistan arasında sınır kapısı açılırsa.Türkiye silahını cephanesini teslim etmiş demek olur.Sistemli bir şekilde ermenilerin istekleri yerine gelmeye başladı.Çok uyanık olmamız gerekiyor.
  • Tabi, Azerbaycan`in %20 isgal edin, Azerbaycan`la da ekonomik iliskileriniz olsun. Adam salak ya, gercekten. Turkiye`yle de sinir acilmayacak, cunku bunu basbakan, cumhurbaskani soyluyor! Sahte soykirim iddialari bitmedikce, Karabag`dan cikmadikca sinir acilmayaca,

Yeni sistemin açılış merasimine katılan ABD'nin Erivan Büyükelçisi Maria Yovanoviç, bu sistemin gelecekte Ermeni-Türk sınırının açılmasında büyük rolü olacağını söyledi. ABD Büyükelçi Yovanoviç, "Ermenistan'da bugün herkesin Ermeni-Türk sınırının açılacağına ve iki ülke arasında ilişkilerin kurulacağına inandığını düşünüyorum. Bu çerçevede Gümrü Ermeni ve Türk halkları arasındaki ticari, ekonomik ve diyalog merkezi haline gelebilir. Bugün açılışını yaptığımız olay da gelecekteki büyük adımlara yönelik önemli bir başlangıç." dedi.

Törende konuşan Ermeni istihbaratı Ulusal Güvenlik Bakanlığı'na bağlı Sınır Birlikleri Komutanı General Armen Abramyan, Gümrü havaalanına kurulan yeni elektronik güvenlik sayesinde Gümrü'nün ülkenin 8.sınır kapısı olacağını ve bu sisteme Ermeni güvenlik, istihbarat, gümrük ve ayrıca İnterpol bölge bilgilerinin dahil edileceğini belirtti.

Ermenistan Sanayici ve İşadamları Birliği Başkanı Arsen Kazaryan da, Ermeni-Türk sınırın açılmasının iki ülke arasındaki kaynaşmayı daha da artıracağını savundu. Ermeni İctimai televizyonuna konuşan Kazaryan, sınırın açılması Türkiye'nin Ermeni ekonomisini felç edeceği anlamına gelmediğini belirtti. Kazaryan, "İki ülke arasındaki sınırın açılması, Türkiye'nin Ermeni ekonomisini felç edeceği veya yutacağı anlamına gelmemeli. Tam tersi, ortaya sağlam rekabet ve hızlı kalkınma için fırsatlar çıkacak." açıklamasında bulundu. Ermeni iş dünyası temsilcisi, yakın zamanda sınırın açılacağına inandığını belirterek, ülkesinin Azerbaycan dahil tüm komşu ülkelerle ekonomik ve ticari işbirliğine hazır olduğunu da sözlerine ekledi.

 

Gümrü Havaalanı, uluslararası statüye kavuşacak

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

MR SUPHECI ~ 15 yıl önce
acilmasini isteyen ve haberini hemen hemen hergun yapan birilerimi var yoksa hani haber yapalimda bakalim halkin nabzi ne ruyanizda ancak o sinir azerbaycanin isgal altindaki topraklari verilmeden ve bize yapilan soykirimdan dolayi ozurdilenmeden acilmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
EUROVISION ~ 15 yıl önce
Haberde yazilanlarin hepsi dogru. Shu an Turkiye ismini vermek istemedigim bir Avrupa ulkesinde ermenilerle gizli konushmalar da yapiyor ve Erivana atanacak buyukelcinin ismi bile nerdeyse kesinlesti. Bi aksilik olmazsa kara sinirlari da acilip dilomatik iliskiler baslatilacak. Zaten Turkiye'nin E-50 hava koridoru yillardir Ermenistana acik. Ben Azerbaycan hukumetinin yerinde olsam Turkiye'yle tum iliskilerimi kesip vatandashlarimi da geri cagirarak Ozbekistanin yaptiginin aynisini yaparim. AKP hukumetinin yaptigi nankorlukten baska bir sey degildir. Tek ornek verecegim: Azerbaycan shu an Avrupa'ya dogalgazin bin metre kupunu 280 dolara satarken Turkiye'ye sadece 120 dolardan satiyor. Boyle ulkeye nankorluk yapilip yapilamayacaginin yorumunu size birakiyorum. Yaziklar olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Death Grind ~ 15 yıl önce
Esas PKKlılar ve bölücülerin istekleri avrupaya gidiyor ordan bize, bu ermeni meselesi abd'nin rusyaya karşı olan politikalarının bir ayak oyunudur. Biz de ayakçı olduk sonunda özür de diledik ayaklarına da gittik, kapıyı da açarlar ama kapanır o kapı bir gün.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Türkiye ile ERmenistan arasında sınır kapısı açılırsa.Türkiye silahını cephanesini teslim etmiş demek olur.Sistemli bir şekilde ermenilerin istekleri yerine gelmeye başladı.Çok uyanık olmamız gerekiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AzeriAviator ~ 15 yıl önce
Tabi, Azerbaycan`in %20 isgal edin, Azerbaycan`la da ekonomik iliskileriniz olsun. Adam salak ya, gercekten. Turkiye`yle de sinir acilmayacak, cunku bunu basbakan, cumhurbaskani soyluyor! Sahte soykirim iddialari bitmedikce, Karabag`dan cikmadikca sinir acilmayaca,

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000