20 Ekim 2017, Cuma 12:26:50

GUHEM için çalışmalar son sürat sürüyor

200 milyon liralık bütçesi ve modern mimarisiyle uzay ve havacılık alanında Türkiye'nin en önemli merkezi durumuna gelecek Gökmen Uzay Havacılık ve Eğitim Merkezi'nin inşaatı sürüyor.
  • Sonunda Türkiyede uzay ar-ge faaliyetlerine başladı geleceğin yıldızı bir proje olcak gibi geliyor
  • Caglayan da da Adalet Sarayi var. Eh gerisini anlatmayayim anladiniz siz. Uzaya sallariz artik.... Eyyyyy kripton.. sen kimsin ya?
  • Avrupa'nin en buyugu Adalet Sarayi var ama adalet var mi?
  • Şu ikinci kattaki yerçekimsiz alan olayını çok merak ettim, ne ikram edecekler acaba... yerçekimsiz alan nasıl oluşturuluyor biraz araştırma yapsın haberi yazanlar...
  • Her şeyi basite indirgeme, itibarsızlaştırma ve kalitesizleştirme konusunda üstünüze yok...

200 milyon liralık bütçesi ve modern mimarisiyle uzay ve havacılık alanında Türkiye'nin en önemli merkezi durumuna gelecek Gökmen Uzay Havacılık ve Eğitim Merkezi'nin inşaatı sürüyor.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından ''Gökmen Projesi'' kapsamında yapımına başlanan, Türkiye'nin ilk uzay temalı merkezinin inşaatı yükseliyor.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ve Bursa Büyükşehir Belediyesinin destekleriyle 13 bin metrekare alanda yapımı devam eden Gökmen Uzay Havacılık ve Eğitim Merkezi (GUHEM), tamamlandığında Avrupa'da en iyi, dünyada ise ilk 5 havacılık ve uzay merkezinden birisi olacak.

Uzay ve havacılıkla ilgili eğitim amaçlı düzenek ve sergilerin yer alacağı GUHEM, 200 milyon liralık bütçesi ve modern mimarisiyle uzay ve havacılık alanında Türkiye'nin en önemli merkezi durumuna gelecek.

MERKEZİN BİR YIL İÇİNDE TAMAMLANMASI PLANLANIYOR

Yaklaşık 150 interaktif düzenek, havacılık öğrenme ve uzay inovasyon merkezi ile dikey rüzgar tüneli gibi birbirinden farklı uygulamaların yer alacağı GUHEM'in ilk katında modern uçuş simülatörleri yer alacak.

"Uzay katı" olarak adlandırılan ikinci katta ise atmosfer olayları, güneş sistemi, gezegenler ve galaksilere ilişkin bilgiler sunulacak. Bu kattaki yer çekimsiz alan ile merkeze gelen ziyaretçiler uzay ortamını tecrübe edebilecek.

Geçen ağustos ayında temeli atılan merkezin bir yıl içinde tamamlanması planlanıyor.

"TÜRKİYE'NİN İLK ASTRONOTUNU BURSA'DAN ÇIKARMAYI HEDEFLİYORUZ"

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, yaptığı açıklamada, merkezin, ilk ve orta öğretim düzeyindeki gençlerin uzay ve havacılık konusundaki farkındalığını artıracağını söyledi.

Merkezde, sergi alanlarının yanı sıra çocukların ilgisini çekecek eğitim programlarının gerçekleşeceği atölye ve laboratuvarların da yer alacağını belirten Burkay, şunları kaydetti:

"Uzay havacılık sektörlerinde söz sahibi olan ülkeler kendi astronotlarını da yetiştiriyor. Artık yerli uydusunu üretme noktasına gelen ülkemizde uzay ve havacılık konusunda gençlerimizde daha fazla farkındalık oluşturmalıyız. Bu anlamda bizler de yeni neslin uzay ve havacılık alanında bilinçlenmesini ve yıllara yayılan bu çalışmalar sonucunda da Türkiye'nin ilk astronotunu Bursa'dan çıkarmayı hedefliyoruz."

GUHEM için çalışmalar son sürat sürüyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

GUHEM PROJECT ~ 6 yıl önce
Sonunda Türkiyede uzay ar-ge faaliyetlerine başladı geleceğin yıldızı bir proje olcak gibi geliyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
superman ~ 6 yıl önce
Caglayan da da Adalet Sarayi var. Eh gerisini anlatmayayim anladiniz siz. Uzaya sallariz artik.... Eyyyyy kripton.. sen kimsin ya?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
En buyugu ~ 6 yıl önce
Avrupa'nin en buyugu Adalet Sarayi var ama adalet var mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ruhi ~ 6 yıl önce
Çok alakalı bir yorumla özel sektörü tebrik ettiniz tebrikler. Adliyeler birleştirildi büyük bir yerleşkeye taşındı. Her ilçede vardı kalktı. Sorun nedir. Mimariyi mi beğenmediniz.
Ruhi ~ 6 yıl önce
Adalet sarayı fobiniz mi var.
Cahillik ~ 6 yıl önce
Şu ikinci kattaki yerçekimsiz alan olayını çok merak ettim, ne ikram edecekler acaba... yerçekimsiz alan nasıl oluşturuluyor biraz araştırma yapsın haberi yazanlar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Avrupa’nın en iyisi... ~ 6 yıl önce
Her şeyi basite indirgeme, itibarsızlaştırma ve kalitesizleştirme konusunda üstünüze yok...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ruhi ~ 6 yıl önce
En en en. Yapınca en olani

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000