12 Haziran 2012, Salı 14:10:51

GÜÇ BİRLİĞİ ANLAŞMASI...

Amerikan Lockheed Martin ve Havelsan, savunma yönetimi sistemleri alanında güç birliğine gidiyor...
  • Herzaman kendi gücümüzden yararlanalım kendimiz üretelim dışa bağlı kalmıyalım dedikce dahada dışa bağlanıyoruz.
  • Yani ithalat yapacagiz adamlardan hangi guc birligi? Parayi verirsen adam senle kanka.

"Model Ortaklık ve Yeni İş Birliği Alanları" teması ile Washington’da başlayan Türk Amerikan Konseyi’nin (ATC) 31’inci yıllık konferansı kapsamında düzenlenen panelde, Amerikan Lockheed Martin ve Türk savunma firması Hava Elektronik Sanayi ve Ticaret AŞ (Havelsan) arasında savaş yönetimi sistemleri çerçevesinde ortaklık fırsatlarını belirlemek için mutabakat zaptı imzalandı. Havelsan'ın donanma müşterilerinin hava savunma ihtiyaçlarının karşılanacağı anlaşma, ayrıca yeni eğitim teknolojileri, F-16 görev simülatörleri, silah ve taktik eğitimi gibi birçok alanda birlikte çalışmayı öngörüyor.

Lockheed Martin Uçuş Sistemleri Genel Müdürü Bryant Henson, “Lockheed Martin, 1984 yılından bu yana Türkiye’nin sanayi ortağı olmuştur. Ve biz Türk sanayi ile olan bu ortaklığımızı ilerletmeye hazırız” dedi.

PAC-3 olarak bilinen (Patriot Advanced Capability) füzelerinin satış ve üretiminin bir başlangıç olduğunu belirten Roket Sanayii ve Ticaret AŞ (ROKETSAN) Genel Müdürü Selçuk Yaşar ise, bu gelişmelerin Lockheed Martin ile uzun vadeli bir iş birliği ve küresel ortaklılığın göstergesi olacağına inandığını ifade etti.

Savunma alanında S-band radar geliştirme ve üretiminde öncü firmalardan olan Lockheed Martin'in hava savunma harbi ve fonksiyonel balistik füze savunma kabiliyeti olan SPY radarları ailesi, dünya çapında 98 Aegis-donanımlı savaş gemisinde yer alıyor.

SPY radar sistemi, ABD’nin yanı sıra Avustralya, Japonya, Norveç, Güney Kore ve İspanya tarafından da tercih ediliyor.

GÜÇ BİRLİĞİ ANLAŞMASI...

Yorumlar

sonumuz... ~ 12 yıl önce
Herzaman kendi gücümüzden yararlanalım kendimiz üretelim dışa bağlı kalmıyalım dedikce dahada dışa bağlanıyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ithalat ~ 12 yıl önce
Yani ithalat yapacagiz adamlardan hangi guc birligi? Parayi verirsen adam senle kanka.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000