25 Şubat 2011, Cuma 08:25:59

GREV SEFERLERİ VURDU

Yunanistan'da hükümetin ekonomik politikalarını protesto etmek amacıyla yapılan 24 saatlik genel grev hayatı felç etti.
İşçi ve memur kesiminin yaptığı grev, Atina'da ulaşımı aksatırken iç ve dış hat uçak seferlerinde de gecikmelere yol açtı.

Kamu Güvenliği Bakanı Hristos Papuçis'in siyasi partiler ve sendikalara "sorumlu davranmaları" çağrısında bulunmasına karşın, bazı gruplar polis ile çatıştı. ATİNA (ANKA) -Ayşe Ferliel Bildiriyor- Yunanistan'da hükümetin ekonomik politikalarını protesto etmek amacıyla yapılan 24 saatlik genel grev hayatı felç etti. Grev, Atina'da ulaşımı aksatırken, iç ve dış hat uçak seferlerinde de gecikmelere yol açtı.

Kamu ve özel sektör çalışanları ile basın-yayın organlarının da katıldığı genel grevin yanı sıra, Atina'da düzenlenen yürüyüşlerde, yaklaşık 30 binden fazla gösterici, Parlamento binasının etrafında toplanarak, hükümet ve Uluslararası Para Fonu (IMF) karşıtı sloganlar attı. Binanın biraz ilerisinde, "ölüyoruz" yazılı bir pankart ve beraberindeki tabut ile şehir merkezindeki polis sayısının fazlalığı da dikkat çekti.

Yunanistan İşçi Sendikaları Konfederasyonu (GSEE) ile Yunanistan Kamu Çalışanları Konfederasyonu'nun (ADEDY) çağrısı ile greve gidenler arasında, Yunanistan'ın en büyük sosyal sigorta kurumu IKA adına çalışan doktorlar, Atina ve Pire'de çalışan avukatlar, belediye, valilik ve banka çalışanları, gümrük ve vergi memurları, öğretmenler ve üniversite öğretim üyeleri ile eczacılarda yer aldı. Sivil hava taşımacılığı çalışanları saat 12:00-16:00 arasında iş bırakma eylemi gerçekleştirirken, troleybüs ve otobüs şoförleri kontak kapadı. Banliyö trenleri ise sefere çıkmadı. Gazetecilerin de greve katılımlarıyla televizyon ve radyolarda haber bültenleri yayımlanmazken, haber ajansları ve internet siteleri ise sayfalarını yenilemedi.
GREV SEFERLERİ VURDU

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000