03 Aralık 2008, Çarşamba 07:50:00

Göstericiler Havaalanından ayrılıyor

Tayland'ın başkenti Bangkok'ta uluslararası havaalanını 8 gündür işgal eden hükümete muhalif göstericiler eylemlerine son vererek havaalanından ayrılmaya başladı.

Yetkililer, havaalanlarının iki gün içinde normal döneceğini bildirdi. 4 milyar dolarlık kompleksi 25 Kasım'dan bu yana işlemez hale getiren muhalif Demokrasi İçin Halk İttifakı (DİH) mensubu protestocuların valizlerini alarak havaalanından ayrılmaya başladıkları görüldü. DİH'in eylemi nedeniyle 230 binden fazla turist mağdur oldu.

Thai Airways yetkilisi Serirat Prasutanond, ilk uluslar arası uçuşun Perşembe gecesi yapılabileceğini belirterek, "İçimde her şeyin eskisi gibi normale döneceğine dair güçlü bir his var" dedi.

DİH mensupları, Başbakan Somchai Wongsawat'ın, anayasa mahkemesinin partisini kapatma ve kendisine siyaset yasağı getirme kararını kabul etmesinin ardından dün eylemlerini bitireceklerini açıklamışlardı.

Kraliyet yanlısı DİH, 6 partili koalisyon hükümetini seçimlerde yolsuzluk yaptığı ve eski Başbakan Taksin Şinavatra'ya bağlı kukla bir hükümet olduğu gerekçesiyle protesto ederek ülke çapında eylemler başlatmıştı.

26 Ağustos'ta başbakanlık ofisi konumundaki Hükümet Sarayı'nı işgal eden eylemciler, ayrıca haftalarca süren sokak gösterilerinin ardından Suvarnabhumi ve Don Muang havaalanlarını kullanılamaz hale getirdiler.

Göstericiler Havaalanından ayrılıyor

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000