20 Ekim 2011, Perşembe 07:29:14

GÖRÜŞME 4 SAAT SÜRDÜ

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici ve BBP'nin merhum lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun eşi Gülifer Yazıcıoğlu, helikopter kazası soruşturması nedeniyle Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı ile görüşmek üzere Malatya Adliyesi'ne geldi.
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici ve BBP'nin merhum lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun eşi Gülifer Yazıcıoğlu, helikopter kazası soruşturması kapsamında Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı ile görüştü.
 
BBP Genel başkanı Mustafa Destici ve Gülifer Yazıcıoğlu, Malatya Adliyesi'ne gelerek BBP'nin merhum lideri Muhsin Yazıcıoğlu ve İHA Muhabiri İsmail Güneş ile birlikte toplam 6 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasına yönelik soruşturma kapsamında kendilerine ulaşın yeni bilgileri, soruşturmaya bakan Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcı Vekili Özden Doğan ve Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Şeref Gürkan'a aktardılar.
 
Yaklaşık 4 saat süren görüşmenin ardından açıklamada bulunan BBP Genel Başkanı Mustafa Desteci, "Müşteki sıfatıyla hanımefendi ve ben BBP Genel Başkanı olarak müşteki sıfatıyla bizdeki bilgileri savcılarla paylaştık. Bize son günlerde gelen bilgileri kendileri ile paylaştık, kendilerine aktardık. Soruşturmada gizlilik var. Bu süreçle ilgili bilgi alışverişinde bulunduk. Bizim buraya geliş amacımız sadece bu" dedi.
 
Bir ajans tarafından adliyeye gelişlerinin farklı olarak yansıtıldığını belirterek, bu duruma tepki gösteren Destici, "Rahmetli Genel Başkanımızın eşi Gülifer Yazıcıoğlu ve avukatlarımız ile birlikte geldik. Savcılarımızla dava süreciyle ilgili olarak bir görüşme yaptık. Müşteki sıfatıyla da bildiklerimizi anlattık, bilgi aldık. Görüşme talebi, benim ve yenge hanımın talebi üzerine gerçekleşti. Ben hep şunu söyledim; ben rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'nun makamında oturuyorum, BBP'nin genel başkanıyım. Bu hadisede yüzde 1 kaza ihtimali var mı, var. O zaman ben onu da düşünerek hareket etmek zorundayım. Ben yorum yapacak bir makamda oturmuyorum. Ben olayın çözülmesi için hukuka yardımcı olacak, hukukun önünü açacak ve bu olayın aydınlanması için hukukçu arkadaşlarımla birlikte, bu süreci yaşarken de hiç bir kurumu veya kişiye haksız yere kamuoyu önünde suçlamak, zan altında bırakmak gibi bir şeyimiz asla yok. Bizim kurum ve şahıslardan istediğimiz, bu olayla ilgili neyi biliyorlarsa, bu olayın aydınlığa kavuşması için cesaret göstersinler. Oligarşi bir bürokrasi ile karşı karşıyayız. Türkiye'de maalesef hem sivil ve hem de askeri bürokrasi, oligarşik bir yapılanmada. Bunun zorluğunu yaşıyoruz. Kurumlar kendi içinde hata yapan, ihmali olan veya varsa kast içerisinde olanların belirleyip, hukuka teslim etmeleri ve hukukunda kendilerinden istediği bilgileri net bir şekilde hukuka göndermeleri dava sürecinin daha sağlıklı bir şekilde yürümesini sağlayacaktır. İstenen bilgi ve belgelerin kurumlar tarafından savcılığa gönderilmemesinin cevabını arıyoruz. Bunun sağlanması içinde elimizden geldiği kadarıyla gayret gösteriyoruz. Bizim bir tek istediğimiz bir şey var, bu sürecin sağlıklı bir şekilde aydınlatılmasını istiyoruz. Daha önce de söyledim, biz bir kan davası peşinde değiliz. Biz bunu da hukuk adına, devlet adına, millet adına istiyoruz. Bu hadise aydınlatılsın. Bu hadise aydınlatılırken de, Türkiye'de bu tür hadiseler şüpheli bırakılmasın, örtülü bırakılmasın ve Türkiye şeffaf bir sürece girsin. Çünkü hep bu tür hadiselere parmak sallanmış. Biz artık diyoruz ki, millet parmak sallanmasın, neyse bu ortaya çıksın. Bizim uğraşımız bu" diye konuştu.
 
Öte yandan, rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'nun eşi Gülifer Yazıcıoğlu, basına görüntü vermemek için adliye binasından ayrı olarak çıktı.
GÖRÜŞME 4 SAAT SÜRDÜ

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000