06 Haziran 2013, Perşembe 11:32:10

GÖRGÜLÜ AİLESİ'NİN YENİ HEDEFİ NE?

İflas başvurusunda bulunacağı kaydedilen SKY Havayolları ve GTI’nin sahibi Görgülü ailesinin Ürdün’de bir havayolu kurma girişimlerine başladığı iddia edildi.
  • atı alan uskudarı gectı zamanında sesınızı cıkarıcaktınız 2gun once magaslar yatarken cogu arkadaşım patronları ove ove bıtıremıyordu neoldu sımdı bırden herkes aslan kesıldı 6 ay oldu ısten çıkalı burda bas bas bağırdık kım duydu sesımızı açız dedık bankalar kapıya dayandı dedık ama kımse duymadı sadece buraya yazmakla kendımızı avuttuk adam dun hamırla gezıyordu kımsenın bıyere gıttıgı yok antalyada hala madem sesınızı duyurucaksınız burdan degıl gıdelım hep beraber sırketın onune yada yetkılı mercı neresıyse orda duyuralım sesımızı buraya yazsan ne olucakkı ancak kendımızı tatmın edıyoruz bence toplu hareket etmekte fayda var tahır bey sen kaçtığını sanıyorsun ama yanılıyorsun bu dünyada bukadar ınsanın hakkını yedın unutmakı yüce rabbımın karsısında bunun hesabını verıceksın sana asla hakkımı helalal etmıyorum yazıklar olsun 9senemı verdım allah sorsun senden Talha bey sızı mert delı kanlı bılırdık ama yanılmışız yazıklar olsunnnnnnnnnnnn
  • Ah canim senide goturecekler misira ordan biliyorsun saniriim vahh vahh senin hayal gucune
  • İşçiler para kazanmak için çalışır,patron para kazanmak için işçi çalıştırır.Biz üstümüze düşeni yaptık günü gününe çalıştık hatta fazlasını bile çalıştık patrona para kazandırdık.Ama patron kazandığı zamanlarda bile kimsenin hakkettiği maaşı vermedi ki son seneyi söylemiyorum bile.Yani neymiş patronda herşeyi gününde yapacakmış anladın mı şimdi.senin gibi kafalar yüzünden zaten güzelim şirket battı.hala şak şak başka bir şey yok.yoksa sende mi yurt dışına onlarla beraber gidiyorsun...
  • Antalyada kurulmus olan bır dernek var Dispatch lerin dernegi oldugu soylenıyor.Bu dernek gercekten varmı yoksa fason mu?
  • Sende ne göz varmıs be kardeşim nasıl da güzel yazmış çizmiş oynamışsın sana yılın en iyi senarist ödülü gelir haaa gayret. Sen saglam hak yemişsin ki rahatça bu sekilde yazıp çiziyosun dur aman kaçırma sakın haberleri Mısırı yakından takip et bekle seneryon elinde patlamasın.:)))
  • Tebrikler SHGM
  • Geçen sene yanan teknik depo sigortasını almak için mi yandı acaba?
  • yastığa nasıl koyuyorsunuz başınızı merak ediyorum vicdanınız rahat mı ??? benim çocuğumun rıskını yediniz bizi mağdur ettiğiniz yetmedi ailemizi de ettiniz siz nasıl yaşayacaksınız bu halde bu kadar zülüm ettiniz bizlere hiçbir yaşadığınız olaylardan ders almadınız ama ilahi adalet yakanızı bırakmayacak her yastığa başınıza koyduğunuzda inşallah bizlerin nasıl hakkımızı yediğinizi vebali ile uykularınızdan uyanırsınız !!!!! inşallah öbür dünyada iki elim yakanızda olur .....
  • Sevgili sky arkadaslarim ne yazsam buraya azdir ama bu sirketin nereye gittigi belliydi ama sunu unutuyoruz bizler kabin personeli olarak elimiz kolumuz bagliyken kokpit personelinin yani kaptanlarimizin yapacagi cok sey vardi ucmazlardi olur biterdi bunu yapmadilar maassiz kizarak bizlerede dertlenerek uctular hemde bu sky 1 seneyi askin maaslarda ve yati paralarinda bu kadar nankörlük yaparken onlar 1-0 malup duruma gececekken tahir görgülü uyaniklik yapip 1-0 malup oldu herkesi ortada birakarak kimseyi adam olarak saymadi birkere personeline verdigi deger buymus ha bu arada ucarken biraz olsun patron gözüylede düsünelim diyen arkadaslar düsünelim hic sesiniz solunuz cikmiyor kabugunuza cekildiniz bir daha böyle hatalara düsmezseniz patron patrondur isci iscidir biz maasimizi biliriz bunu iyi bilin .......
  • Adam yillarca pek cok insana ekmek kapisi acmis simdi calisanlari arkasindan salliyor, ayip ayip, rizkinizi vermis adama laf soylemek ayip gunah, ozel sektor bu, iki maas gecikince laf etmek hos degil.

3 Haziran’dan itibaren uçuşlarını durdurma kararı alan SKY Havayolları, dün aldığı bir kararla 350 çalışanla da yollarını ayırma kararı almıştı. Bir dönem 15 uçaklık filoya kadar ulaşan SKY Havayolları, son aylarda girdiği çöküş sürecinden çıkamadı. Hızla filosundaki uçakları iade eden ve çalışan sayısını bir yıl gibi kısa bir süreçte 750’den 350’ye kadar düşüren SKY Havayolları, mali durumunu bir türlü düzeltemeyince iflasın eşiğine geldi.

30 MİLYON EURO’YA SATACAKLARDI

Kayı Grup bünyesindeki GTI Travel ve SKY Havayolları’nın eş zamanlı olarak iflas durumuna gelmesinden kısa süre önce  Görgülü ailesi, şirketleri kurtarabilmek için çözüm arayışlarına girdiği ancak bu girişimlerin işe yaramadığı öğrenildi. Ellerindeki Adam&Eve oteli ve Antalya’daki merkez binasını satarak krize çözüm üretmeye çalışan Görgülü ailesi, bu sürede şirketi satışa da çıkardı. 5 uçağı bulunan şirkete geçtiğimiz aylarda 30 milyon euro istediler ancak bu parayı veren kimse çıkmadı.

SİPARİŞ UÇAKLARI ALAMADILAR

2001 yıılında Boeing 737-400 tipi bir uçakla ve bir milyon dolarlık yatırımla yola çıkan SKY Havayolları, 4 yıl önce Boeing 737-900ER tipi uçağın da dünyadaki ilk müşterisi olmayı başardı. Boeing’in yeni modelini bir önceki model olan Boeing 737-800’den bile daha ucuza mal ederek önemli bir iş başaran ve 2’si opsiyonlu 5 adet 737-900ER sipariş eden SKY Havayolları, ilk iki uçağı teslim aldı ancak maddi olanaksızlıklar yüzünden kesin sipariş edilen 3’üncü uçağı ve 2 adet opsiyonlu uçağı alamadı. Teslimat sırası gelmesine rağmen üçüncü Boeing 737-900ER uçağını teslim alamayan SKY Havayolları, uçağı Kuveyt merkezli leasing firması Alafco’ya verdi.

PARALAR İSPANYA’YA

15 uçaklık filoya ulaşılmasına rağmen bir yıl içinde hızla irtifa kaybeden SKY Havayolları’nın çöküşüne ilişkin farklı iddialar ortaya atıldı. Yanlış yönetimin yanı sıra SKY Havayolları’ndan kazanılan sıcak paranın farklı yatırımlara yönlendirildiği iddia edilirken Görgülü ailesinin İspanya’da otel yatırımı yaptığı da öne sürüldü.

ÜRDÜN’DE ŞİRKET Mİ KURUYORLAR?

Öte yandan, Kayı Grup bünyesindeki GTI Travel’in Almanya’da yerel mahkemeye yaptığı iptal başvurusunun eksik evrak olduğu gerekçesiyle geri çevrildiği öğrenildi. SKY Havayolları’nın da şu günlerde iflas başvurusunda bulunmaya hazırlandığı belirtilirken Görgülü ailesinin, Ürdün’de bir havayolu şirketi kurmak için kolları sıvadığı iddiası kafaları karıştırdı. Ürdün’de SKY Angels adıyla bir havayolu kurmak için yola koyulduğu kaydedilen Görgülü ailesinin, filoda kalan bazı uçakları da bu şirket adına uçuracağı iddia edildi.

Bu arada SKY Havayolları filosunda bulunanan 5 uçaktan biri daha leasing firmasına iade edildi. Dün teslimat uçuşu için Antalya’dan ayrılan TC-SKD kuyruk tescilli Boeing 737-400 tipi uçağın filodan ayrılmasıyla filodaki uçak sayısı da 4’e düştü.

©AirportHaber Özel

GÖRGÜLÜ AİLESİ'NİN YENİ HEDEFİ NE?