06 Mart 2015, Cuma 12:18:54

GÖREVE RESMEN BAŞLADI

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkanlığına atanan Serdar Hüseyin Yıldırım görevine başladı.
  • Hani ARFF memurlari terminale hizmet etmiyordu ? Hani ARFF Memurları Hava Arama Kurtarmaci degildi ? Hani 8 km yarı çaplı alan dışındaki olaylar ARFF memurlarını ilgilendirmiyor du ?Hadi hepsini gectim biz hani teknik unvan degildik ? Ne oldu Katmantuya gonderdiginiz 90 kisilik ekip fos mu oldu ? Hani bizim yaptığımız işi dışardan tutup getirdiğin herhangi bir adamda yapardı ? Nepal'de ADAM mi kalmadi ? Ne oldu o, 250 milyon dolarlik ucaginizi kurtarmak icin teknik unvandan saymadiginiz ARFF memurlarina muhtacmi kaldiniz ? Teknik malzemeyi sadece teknik personel kullanabilir. Zira ARFF memurlari dunyanin en ucra kosesindeki ulkere bile seyruseferin en temel objesi olan ucaklar icin kurtarma operasyonlari yapabilir. Sayın Genel Müdürümüzün bunları göz önünde bulunduracağiını düşünüyorum...
  • Devlet hava meydanları işletmesinde ARFF Birimi çalışmıyor diyenler, ne iş yapıyor diyenler... Öyle değerli ve kıymetli bir iş yapıyoruz ki nepal deki THY uçağının kurtarılaması için ülkemizden meslektaşlarımızın yardımına ihtiyaç duyuluyor... Görevlendirilen meslektaşlarıma başarılar diliyorum. ARFF birimi yeni Genel Müdürümüz ile hakettiği yeri ve değeri bulacaktır.
  • Bir kelimenin alafranga sını söylemekle işin mahiyetini değiştirmez. Hava Trafik Kontrolörü demekle bir şey değişmiyor. Siz bu kurumun memurusunuz. Sef Değilsiniz. Müdür değilsiniz. Herkesten fazla maaş almanız sizi kimseye karşı üstün kılmaz. Siz herkes gibi bu kurumun memurusunuz. Böyle üst tabakadankkonuşup kendinizden insanları soğutmayın. Kimse zannetmesin kendisini hint kumaşı, biri gelir vurur makası. Diyor şair...
  • Kule Memurluğu diğer memurluklardan üstün olsaydı emekli maaşı diğer memurlardan fazla olması gerekirdi. Emekli olunca diğer memurlarala aynı maaşı alıyorsa şimdi neden 2 katı maaş alıyor. Durun ben söyleyeyim. Çünkü eski genel müdür kuleciydi meslektaşlarına güzellik yaptı. Ama yaptığı o güzellik Mahşerde yakasına yapışacak. Kuleciler açısından bir sıkıntı yok. Parayı veren eski genel müdür. Bütün hak ona ait. Kuleciler gönül rahatlığıyla parayı yiyebilirsiniz. Helâl Helâl...
  • Yahu gören de bu kulecileri taş taşıyor sanır. Pisti Apron memuru kontrol eder. Seyrusefer cihazlarını elektronik kontrol eder. Aydınlatma yi elektrik birimi. Sıcaklık nem basınç meteorolojiden. Kuleci bu bilgileri pilota verir ve uçak da iner. İş bilmeyen biri de uçağı kuleci indiriyor sanır. Kuleci hava trafiğini yönetir. Apron memuru da yer trafiğini yonetir. İkisi de trafikci. Yukarda görev yapınca biraz havalımı oluyor. Altı üstü kule memuru. Görende bunları Pilot zanneder. Şurada bir tane Pilot yorum yapıyor mu ?
  • Sayın Genel Müdürüm öncelikle yeni görevinizi Allah hayırlı uğurlu etsin. İlk iş olarak şu havacılık tazminatını kaldırın ve Personel arasındaki kavga son bulsun. Atalarımızın da dediği gibi yorgan gitti kavga bitti. Para yüzünden personel birbirine düşman oldu. İş huzuru denen bir şey kalmadı. Bu para ya adaletli şekilde dağıtılsın yada tamamen kaldırılsın.
  • Bir çiçekle bahar gelmez. Sadece Orhan Birdal ın gitmesiyle olmaz. Mehmet Ateş ve Selahattin Yiğit orada olduğu sürece fazla bir şey değişmez. Rüzgâr eken fırtına biçer. Bu millete çok çektirdiler. Het şeyin bir bedeli var. Hem bu dünya da hem de ahirette.
  • Bir çiçekle bahar gelmez. Sadece Orhan Birdal ın gitmesiyle olmaz. Mehmet Ateş ve Selahattin Yiğit orada olduğu sürece fazla bir şey değişmez. Rüzgâr eken fırtına biçer. Bu millete çok çektirdiler. Het şeyin bir bedeli var. Hem bu dünya da hem de ahirette.
  • Her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır. Orhan Birdal Rize eniştesidir. Yani başarının arkasında yine bir Rizeli var. Eniştemiz de büyük başarılara imza atmış bir kişidir. Karadenizliler Enişteyi sever. Onun emanetine sahip çıkar.
  • Karadenizliler sadece denizcilikte iyi değil havacılıkta da bir numara. THY Yönetim Kurulu Başkanı: Hamdi Topçu THY Genel Müdürü: Temel Kotil SHGM Genel Müdürü: Bilal Ekşi DHMİ Genel Müdürü: Serdar Yıldırım Övünmek gibi olmasın ama hepside Rize'li. Havacılık artık emin ellerde.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkanlığına atanan  Serdar Hüseyin Yıldırım görevine başladı.

Serdar Hüseyin Yıldırım kimdir?

Serdar Hüseyin Yıldırım 1961 İstanbul/Üsküdar doğumludur. Aslen Rize’lidir. Kadıköy Anadolu Lisesi’nden 1978’de mezun olup, İTÜ Uçak Mühendisliği bölümünde yüksek tahsiline başladı. 1980’de Berlin Teknik Üniversitesi’ne yatay geçiş yaptı. Ulaşım Bilimleri Fakültesi Havacılık ve Uzay Bilimleri bölümünü bitirdi. Aynı üniversitede yüksek lisansını Havayolu İşletmeciliği dalında tamamlayarak 1987 yılında yurda döndü. Askerlik hizmetini Hava kuvvetlerinde yedek subay olarak yaptı.

1989 yılında Havacılık sektöründe göreve başladı, çeşitli havayollarında yönetici olarak 12 sene vazife yaptı. Daha sonra yurtdışında çeşitli ülkelerde proje danışmanlığı yaptı. Bu arada dünyayı dolaşarak 120 ülkeyi ziyaret etti. Kadir Has Üniversitesi’nde 5 sene Havayolu İşletmeciliği dersi verdi.

İngilizce ve Almanca bilen Serdar H. Yıldırım evli ve dört çocuk babasıdır.



GÖREVE RESMEN BAŞLADI

Yorumlar Tüm Yorumlar (155)

KAPAK OLSUN ~ 9 yıl önce
Hani ARFF memurlari terminale hizmet etmiyordu ? Hani ARFF Memurları Hava Arama Kurtarmaci degildi ? Hani 8 km yarı çaplı alan dışındaki olaylar ARFF memurlarını ilgilendirmiyor du ?Hadi hepsini gectim biz hani teknik unvan degildik ? Ne oldu Katmantuya gonderdiginiz 90 kisilik ekip fos mu oldu ? Hani bizim yaptığımız işi dışardan tutup getirdiğin herhangi bir adamda yapardı ? Nepal'de ADAM mi kalmadi ? Ne oldu o, 250 milyon dolarlik ucaginizi kurtarmak icin teknik unvandan saymadiginiz ARFF memurlarina muhtacmi kaldiniz ? Teknik malzemeyi sadece teknik personel kullanabilir. Zira ARFF memurlari dunyanin en ucra kosesindeki ulkere bile seyruseferin en temel objesi olan ucaklar icin kurtarma operasyonlari yapabilir. Sayın Genel Müdürümüzün bunları göz önünde bulunduracağiını düşünüyorum...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Genel müdür ~ 9 yıl önce
Hemen göz önüne alıyorum.Yarın 10 bin tl'ye iş başı yapacaksınız.Yetmezse söyleyin lütfen.
Yol kontrol ~ 9 yıl önce
Kardeş;seyrüseferin en temel objesi dediğin,250 milyon dolarlık o uçaklar varya havada kaldıkları süre boyunca güvenlikleri için benim iki dudağımdan çıkacak tek bir söze bakıyorlar.İşte bi kaza-kırım olduğunda (atc,pilotaj ya da meteroloji kaynaklı) sana iş düştüğünde nasıl da heyecanlanıp daha fazlasını hak ettiğini düşünüyorsun.Gel şimdi kendini benim yerime koy.Senin kariyerin boyunca 2-3 kez tecrübe edebileceğin olayı ben her board başına oturduğumda tekrar tekrar yaşıyorum.O nedenle artık ATC'lere sataşmayı bırakın.Herkes işini yapsın ve işinin karşılığını alsın...
NEPAL ~ 9 yıl önce
Devlet hava meydanları işletmesinde ARFF Birimi çalışmıyor diyenler, ne iş yapıyor diyenler... Öyle değerli ve kıymetli bir iş yapıyoruz ki nepal deki THY uçağının kurtarılaması için ülkemizden meslektaşlarımızın yardımına ihtiyaç duyuluyor... Görevlendirilen meslektaşlarıma başarılar diliyorum. ARFF birimi yeni Genel Müdürümüz ile hakettiği yeri ve değeri bulacaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
lapen ~ 9 yıl önce
5-10 yılda bir yaptığın kıymetli işin karşılığında türkiye şartları için çok kıymetli olan 4 bin tl gibi bi para alıyorsun.Sanki görende asgari ücrete çalışıyorlar sanacak.Diğer kurumlarda doktora yapan uzman sizin kadar para anca alıyor.Hangi yönden ondan daha üstünsün,açıklar mısın?Ama bu sefer kendi adına konuş,kendinden örnekler ver?
ATC ~ 9 yıl önce
Bir kelimenin alafranga sını söylemekle işin mahiyetini değiştirmez. Hava Trafik Kontrolörü demekle bir şey değişmiyor. Siz bu kurumun memurusunuz. Sef Değilsiniz. Müdür değilsiniz. Herkesten fazla maaş almanız sizi kimseye karşı üstün kılmaz. Siz herkes gibi bu kurumun memurusunuz. Böyle üst tabakadankkonuşup kendinizden insanları soğutmayın. Kimse zannetmesin kendisini hint kumaşı, biri gelir vurur makası. Diyor şair...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KULE MEMURU ~ 9 yıl önce
Kule Memurluğu diğer memurluklardan üstün olsaydı emekli maaşı diğer memurlardan fazla olması gerekirdi. Emekli olunca diğer memurlarala aynı maaşı alıyorsa şimdi neden 2 katı maaş alıyor. Durun ben söyleyeyim. Çünkü eski genel müdür kuleciydi meslektaşlarına güzellik yaptı. Ama yaptığı o güzellik Mahşerde yakasına yapışacak. Kuleciler açısından bir sıkıntı yok. Parayı veren eski genel müdür. Bütün hak ona ait. Kuleciler gönül rahatlığıyla parayı yiyebilirsiniz. Helâl Helâl...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KULE ~ 9 yıl önce
Yahu gören de bu kulecileri taş taşıyor sanır. Pisti Apron memuru kontrol eder. Seyrusefer cihazlarını elektronik kontrol eder. Aydınlatma yi elektrik birimi. Sıcaklık nem basınç meteorolojiden. Kuleci bu bilgileri pilota verir ve uçak da iner. İş bilmeyen biri de uçağı kuleci indiriyor sanır. Kuleci hava trafiğini yönetir. Apron memuru da yer trafiğini yonetir. İkisi de trafikci. Yukarda görev yapınca biraz havalımı oluyor. Altı üstü kule memuru. Görende bunları Pilot zanneder. Şurada bir tane Pilot yorum yapıyor mu ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pilot ~ 9 yıl önce
Yahu gören de bu pilotlar taş taşıyor sanır.Pisti apron memuru kontrol eder.Hava durumu,sıcaklık,nem ve basınç bilgisini Atis'den alırlar.İniş-kalkış iznini ATC'den.Zaten uçak kalkar oto-pilota geçerler.Pilot ve normal şoförler aynı.Yukarda görev yapınca biraz havalımı oluyor.Biri havadaki sürer biri yerdekini.Altı üstü uçan soför.Görende bunları cumhurbaşkanı zanneder.Şurada bir tane cumhurbaşkanı yorum yapıyor mu?
HAVACILIK TAZMINATI ~ 9 yıl önce
Sayın Genel Müdürüm öncelikle yeni görevinizi Allah hayırlı uğurlu etsin. İlk iş olarak şu havacılık tazminatını kaldırın ve Personel arasındaki kavga son bulsun. Atalarımızın da dediği gibi yorgan gitti kavga bitti. Para yüzünden personel birbirine düşman oldu. İş huzuru denen bir şey kalmadı. Bu para ya adaletli şekilde dağıtılsın yada tamamen kaldırılsın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Değişim Şart ~ 9 yıl önce
Bir çiçekle bahar gelmez. Sadece Orhan Birdal ın gitmesiyle olmaz. Mehmet Ateş ve Selahattin Yiğit orada olduğu sürece fazla bir şey değişmez. Rüzgâr eken fırtına biçer. Bu millete çok çektirdiler. Het şeyin bir bedeli var. Hem bu dünya da hem de ahirette.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Değişim Şart ~ 9 yıl önce
Bir çiçekle bahar gelmez. Sadece Orhan Birdal ın gitmesiyle olmaz. Mehmet Ateş ve Selahattin Yiğit orada olduğu sürece fazla bir şey değişmez. Rüzgâr eken fırtına biçer. Bu millete çok çektirdiler. Het şeyin bir bedeli var. Hem bu dünya da hem de ahirette.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rize Erzincan ~ 9 yıl önce
Her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır. Orhan Birdal Rize eniştesidir. Yani başarının arkasında yine bir Rizeli var. Eniştemiz de büyük başarılara imza atmış bir kişidir. Karadenizliler Enişteyi sever. Onun emanetine sahip çıkar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
RİZE ~ 9 yıl önce
Karadenizliler sadece denizcilikte iyi değil havacılıkta da bir numara. THY Yönetim Kurulu Başkanı: Hamdi Topçu THY Genel Müdürü: Temel Kotil SHGM Genel Müdürü: Bilal Ekşi DHMİ Genel Müdürü: Serdar Yıldırım Övünmek gibi olmasın ama hepside Rize'li. Havacılık artık emin ellerde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000