02 Haziran 2011, Perşembe 08:34:36

GÖREV: "TÜRK UÇAĞI KAÇIRILDI"

NATO tarihinde ilk kez Rusya'yla ortaklaşa, ABD'deki 11 Eylül benzeri saldırıları önlemek için hava tatbikatı gerçekleştirecek. Tatbikat kapsamında, teröristler tarafından kaçırılan bir Türk yolcu uçağı, Türk ve Rus savaş uçakları tarafından kurtarılacak.
  • Temel demiş ki; "yahu kuyudan çıkarırken mi iple çekiyorduk, balkondan sarkarken mi, ben işte onu karıştırmışım". Savaş uçağından korsanların nasıl etkisiz hale getirilebileceği pek anlaşılamadı, herhalde " şu meydana hemen inmezseniz biz sizi düşüreceğiz" ve ikaz atışıyla zorlama türü birşeyler yapılacak. Hele bir yapsınlar bakalım.
  • şöyle kurtarılacakmış:uçaklar önünü kesecek korsanlar da tırsıp haa inelim bari diyecekler,senaryo bu :)) bence 2003te atinadaki yolcu uçağı kendisi düşmedi,ortada bir kaza varken bile durum budur,bir de korsanlar kaçırsa rodosta indirirlerdi daha :)
  • herhalde uçağı düşürerek kurtarırlar
  • korsanlar tarafından kaçırılan bir Türk uçağı,Türk ve Rus uçakları tarafından nasıl kurtarılabilir anlamış değilim !
NATO'dan yapılan açıklamada, 6-10 Haziran tarihleri arasında NATO ve Rus savaş uçaklarının katılımıyla gerçekleştirilecek "Teyakkuz Semalar 2011" tatbikatının, 11 Eylül gibi sivil uçaklarla düzenlenecek terör saldırılarını önlemeye yönelik olduğu belirtildi.

Tatbikat kapsamında NATO ve Rusya, hava sahalarındaki uçuş bilgilerini paylaşarak, koordinasyon içinde kontrol dışına çıkan uçakları önleyecek.

2 gün "canlı uçuş" gerçekleştirilecek tatbikatta 7 Haziran'da 1 Polonya uçağı, korsanlar tarafından ele geçirilmiş rolünü oynayarak Krakov'dan havalanacak.

çağın uçuş planından sapması ve koordinasyonun kaybolması üzerine Polonya savaş uçakları havalanarak kontrol dışındaki uçağın yolunu kesip görevi Rus savaş uçaklarına devredecek. Kokpitte yaşanan bir mücadelede terörist etkisiz hale getirilirken, uçağın navigasyon aleti zarar görecek. Bu durumda Rus jetlerinin eşlik edeceği uçak Polonya'nın Malbork havaalanına indirilecek.

8 Haziran'da ise bir Türk yolcu uçağının Karadeniz üzerinde uçuş rotasını değiştirmesi ve koordinasyonun kesilmesi üzerine Türk ve Rus savaş uçakları koordinasyon içinde korsanları etkisiz hale getirecek.

NATO ve Rusya arasında bu tür ilk terörle mücadele tatbikatıyla NATO-Rusya Konseyi kapsamındaki Havasahası İşbirliği İnisiyatifi'nin (CAI) operasyonel kapasiteye ulaşmasında önemli bir kilometre taşı geride bırakılacak.

NATO ve Rusya'ya havayolu trafiği radar görüntülerini paylaşma ve şüpheli hava hareketlerinde erken uyarı imkanı sunan Havasahası İşbirliği İnisiyatifi, şüpheli hareketler yapmaya başlayan bir uçağın tespiti halinde muhtemel terör saldırılarına karşı iki taraf arasında bilgi paylaşımı ve iletişimin artırılmasını ve ortak çözüm aranmasını öngörüyor.

(Hürriyet)
GÖREV: "TÜRK UÇAĞI KAÇIRILDI"

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Temel demiş ki; "yahu kuyudan çıkarırken mi iple çekiyorduk, balkondan sarkarken mi, ben işte onu karıştırmışım". Savaş uçağından korsanların nasıl etkisiz hale getirilebileceği pek anlaşılamadı, herhalde " şu meydana hemen inmezseniz biz sizi düşüreceğiz" ve ikaz atışıyla zorlama türü birşeyler yapılacak. Hele bir yapsınlar bakalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
şöyle kurtarılacakmış:uçaklar önünü kesecek korsanlar da tırsıp haa inelim bari diyecekler,senaryo bu :)) bence 2003te atinadaki yolcu uçağı kendisi düşmedi,ortada bir kaza varken bile durum budur,bir de korsanlar kaçırsa rodosta indirirlerdi daha :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
herhalde uçağı düşürerek kurtarırlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
korsanlar tarafından kaçırılan bir Türk uçağı,Türk ve Rus uçakları tarafından nasıl kurtarılabilir anlamış değilim !

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000