11 Kasım 2014, Salı 07:50:29

GOOGLE HAVAALANI VE HANGAR KİRALADI

Google ve ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA) ilginç bir anlaşmanın altına imza attı. İki taraf arasında yapılan anlaşma doğrultusunda Google, NASA’nın Moffett Field’daki tesislerini 60 yıllığına kiraladı.

Google ve ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA) ilginç bir anlaşmanın altına imza attı. İki taraf arasında yapılan anlaşma doğrultusunda Google, NASA’nın Moffett Field’daki tesislerini 60 yıllığına kiraladı. Daha önce de Google tarafından havaalanı olarak kullanılan tesisin tapusu ise NASA’da kalacak. NASA’dan yapılan açıklamada Google’ın yatırım amaçlarıyla kurduğu Planetary Ventures LLC isimli şirketin 60 yılllık kiralama bedeli olarak 1.16 milyar dolar ödeyeceği belirtirken, ajansın yıllık 6.3 milyon dolarlık işletme maliyetinden de kurtulduğu ifade edildi.

Moffett Field’da bulunan üç hangar Google tarafından uzay keşfi için araştırma ve geliştirme faaliyetlerinde kullanılacak. Google’dan yapılan açıklamada yenileme faaliyetlerinin tamamlanmasının ardından 1 numaralı hangarın Planetary Ventures tarafından uzay keşfi, havacılık ve robot çalışmaları için Ar-Ge ve test alanı olarak kullanılacağı ifade edildi. Şirket diğer iki hangardan da benzer amaçlar doğrultusunda faydalanacak.

Google bundan bir süre önce Titan Aerospace isimli havacılık şirketini satın almıştı. Moffett Field’daki hangarların Titan Aerospace dışında Boston Dynamics ve Project Loon gibi özel Google X projeleri için de kullanılması muhtemel gözüküyor. Google Moffett Field’da kamuya açık bir eğitim tesisi de inşa edecek. Bu tesiste ziyaretçiler Moffett Field’ın tarihi ve Silikon Vadisi’ndeki teknolojik yenilikler konusunda bilgilendirilecek.

GOOGLE HAVAALANI VE HANGAR KİRALADI

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000