10 Ağustos 2010, Salı 08:22:24

Google Earth, İHA kullanacak

Amerikan internet devi Google, kameralarla donanmış mini uçaklarla harita hizmeti verdiği Google Earth programı için yeryüzünü taramayı planlıyor.
Google’ın, Alman firması Microdrones tarafından üretilen insansız minik uçaklardan bir adet ısmarladığı bildirildi. Alman şirketi şefi Sven Juerss, ‘Wirtschaftswoche’ isimli ekonomi dergisine verdiği bilgide, minik uçakların gökyüzünden Google’ın Earth isimli harita programına aktüel görüntü elde etmek için çok uygun olduğunu söyledi.

Ancak özel bilgi korumacıları, bin metreden daha uzak mesafelerde çekim ve tarama yapabilen minik uçaklara karşı yetkilileri uyardı.

Hemen hiç gürültü çıkarmadan uçabilen minik robot uçaklar farkedilmeden en özel alanlara bile girebilecek nitelikte. Kuzey Ren Westfalya Eyaleti Özel Bilgileri Koruma görevlisi Ulrich Lepper, bu uçakların bahçelerden, balkonlardan ayrıntılı resimler çekebileceğini, pencereden içeri doğru da görüntü alabileceklerini belirtti.

Alman robot uçak üreticisi şefi Juerss, Google’ın minik uçakları ne amaçla kullanacağı konusunda tam bilgilerinin olmadığını, ortak olduğu rüzgar enerji santrallerini kontrol için de kullanabileceğini tahmin ettiklerini ifade etti.
Google Earth, İHA kullanacak

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000