25 Ekim 2016, Salı 09:36:03

Gönüllü pilotlar TSK için hazır

15 Temmuz sonrası askeri pilot açığı oluşmasının ardından TSK bünyesindeki hava üslerinde yer hizmetlerinde görev yapan 36 asker, “Muharip (savaşçı) pilot olmak istiyoruz” diyerek başvuru yaptı.
  • Devreleriniz hava yollarını yabancı pilot çiftliğine çevirirken bir AH'ım vardı: BU ÜLKENİN KAYMAĞİNI YABANCI PİLOTLAR YİYORSA, BU VATANI BİZ İŞSİZ PİLOTLAR DEĞİL;DEVRELERİNİZİN SİVİL HAVAYOLLARINDA İŞE ALDIĞI YABANCI PİLOTLAR SAVUNSUN.İlahi adalet ne büyükmüş.Askerliğimi yapıp tezkereyi aldığım gün , bu vatana yükümlülüğüm bitmiştir ve Türk bayraklı sivil-askeri uçakları uçurmak isteyenlere tuvalet kağıdından daha değersiz ATPL'i hamiline gönderebilirim.
  • Astsubayları bulaştırmayın pilotluğa. kara kuvvetleri bulaştı 30 senede zor temizlendi.
  • Palavrayı bırakın. Bu bahsi geçen 30 kişi ya tam lisansı olmayan ya da yaşı geçmiş veya ingilizce problemi olup sistemden ayrılmaya cesaret edemeyen tipler. Doğruları söyleyin. 40 küsür yaşında 200 saat cessna uçuşu olan yarbay albay rütbesinde askeri pilot mu olur? Astsubay boyutu komple bomba zaten. Askeri pilotlar Tsk ya dönüp işi bitirsin sizde gidin adam gibi dışarda çalışın. Tabi sivil sektöre maçanız yiyorsa ve gerekli şartlarınız varsa?
  • Subaylar burda simdi tsk ya astsubaylari pilot yapin diyorlar. Noldu hani kosa kosa giderdiniz? Hani simdi oldugunuz konum tsk sayesindeydi? Konusmaya gelince mangalda kul birakmayip sadece 36 kisimi basvurmus??? Onlarinda devresi gecmis , alt devrelere fo olarak ucanlar olduguna eminim. Kendilerine yediremediklerinden. Airline tatli geldi dimi tatli hava pilotlari...artik ne oldugunuzun farkina varin .
  • bence suriyeli lerden alaısnlar hemde onalra da iş kapısı açılmış olur! f16 cı olacağına git restoranda bulaşıkçı ol daha muteber:)
  • Allah razı olsun sizden ülkenmizin gururusunuz , maaşı rahatı bırakıp bu kutsal göreve geçtiniz . Yazarken bile tüylerim diken diken oldu
  • 36 adamın derdi sizi gerdi beyler. İşiniz yok mu sizin. Sayfa sayfa yorum :)
  • 17 Ağustos 2016 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 671 sayılı KHK'nın; "Dış kaynaktan pilot subay temini: MADDE 3 : En az dört yıl süreli eğitim veren fakülte veya yüksekokullardan pilot olarak mezun olan kadın veya erkeklerden muvazzaf subay olmak için başvuranlar; düzeltilmemiş nüfus kaydına göre müracaat yapılan yılın ocak ayının ilk günü itibarıyla yirmiyedi yaşını bitirmemiş olmak, yedek subay olma koşullarını taşımak ve sınavlarda başarılı olmak şartıyla muvazzaf subaylığa nasbedilebilirler. şeklindedir. Yani Harp Okulu mezunu dışında ve klasik askeri pilot yetiştirme usulü dışında bir yola müsade edilmiştir. TSK mensubu kendi imkanlarıyla pilot olan (lisans eğitimini tamamlamış) kişiler bu maddeyi gördüklerinde, bu kadar ihtiyaç maden var ve harp okulu sistemi bu ihtiyacı karşılayamıyor ise biz de buradayız, dışardan sivil adamı alıyorsun, bizi neden görmüyorsun denilmektedir. Düşünün, sisteme dışardan girdi olacak, özel hak verilecek, bu hak kurum içinde şartları taşıyana öncelikli olması gerekirken, bu hak hiç verilmiyor. Verilmiş olsa belki de bu kişilerden çoğu veya bir kısmı başvurmayacak bile, sivilde is imkanlarını değerlendirmeyi de düşünenler olacaktır. Jandarmada astsubay ihtiyacı nedeniyle şartları taşıyan uzman jandarmalar mülakata çağrıldılar ve astsubay olma hakkı verildi, hem personelin gönlü kazanıldı hem aidiyet duygusu güçlendi. Yani, çağır sen adayları, bak, incele.. almazsan da alma... Kurum kazansın, ama dışarıya verdiğin hakkı kendi içindekine de tanı...
  • Allah kolaylik ve guc versin Türk askerlerimize, Ulkeyi koruyorlar!!!! Hic basimizdan eksik olmasinlar. Zor ve tehlikeli gorev bekliyor. Sag saglim geri donerler insallah!!!!
  • Emekli binbaşıya,sen bir hokkabazsın , senin bu vatana hayrın olmayacağı gibi kendinedir olamaz, bu dünyada Zaman'ını doldurup gideceksin, ama unutma, son aylığını almayı, kalmasın 32000 tl n

Darbe girişimi sonrasında en büyük personel açığı Türk Hava Kuvvetleri'nde doğdu. Envanterindeki 290 savaş, 83 nakliye, 65 keşif ve 7 yakıt ikmali uçağı ile Akdeniz havzasının en büyük filolarından birine sahip Hava Kuvvetleri'nden yapılan ihraçlarla muharip pilot sayısı sınırın altına düştü. Dünya ortalaması savaş uçağı başına 2 pilotken, Türkiye'de bu oranın 0.8 pilota kadar düşmesi ülke güvenliğini tehdit ediyor.

Milliyet’te yer alan habere göre; 300'ün üzerinde pilotun ihraç edilmesiyle doğan savaş uçağı pilotu açığını kapatmak için Türk Hava Kuvvetleri, kamu ve özel üniversite mezunlarının pilotluk başvurularına 671 sayılı KHK ile izin verdi. Özellikle Fırat Kalkanı, PKK ve DAEŞ mücadelesi ile Musul operasyonu gibi harekatlarda havadan destek verebilecek savaş uçağı pilotlarının yetişmesi uzun yıllar alıyor.

Bu gelişmeler üzerine Kara, Hava, Jandarma ve Deniz Kuvvetleri komutanlıklarında çalışan pilot lisansına sahip askerler harekete geçti. Askeri eğitim aldıktan sonra çeşitli rütbelerde muvazzaf olarak çalışan 36 asker, uluslararası geçerliliği olan pilot lisansına sahip olduklarını ve savaş pilotu olabileceklerini belirten dilekçelerini birliklerine verdi. Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda 11, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nda 7, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nda 7 ve Jandarma Komutanlığı'nda 11 subay ve astsubay, muharip (savaşçı) pilot olmak üzere gönüllü oldu.

‘UÇAK GARAJINA DÖNDÜ’

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Türk Silahlı Kuvvetler Komutanlığı bünyesinde PPL ve ATPL gibi uluslararası geçerliliği olan lisansa sahip 300'ün üzerinde asker olduğunu belirten bir dilekçe hazırlayarak, Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve Milli Savunma Bakanlığı'na gönderdi. Dilekçede, söz konusu muvazzaf ve emekli 300 askerin eğitim aldıktan sonra muharip pilot olarak uçabilecekleri belirtildi. TEMAD Genel Başkanı AHMET KESER, “Hava Kuvvetleri uçak garajına döndü. Avrupa'da pilotluk eğitimini tamamlayan bu askerler özel havayolu yerine orduda kalmayı istiyorsa sadece Vatan sevgisindendir” diye konuştu.

Gönüllü pilotlar TSK için hazır

Yorumlar Tüm Yorumlar (76)

ESKİ ATPL'li ~ 7 yıl önce
Devreleriniz hava yollarını yabancı pilot çiftliğine çevirirken bir AH'ım vardı: BU ÜLKENİN KAYMAĞİNI YABANCI PİLOTLAR YİYORSA, BU VATANI BİZ İŞSİZ PİLOTLAR DEĞİL;DEVRELERİNİZİN SİVİL HAVAYOLLARINDA İŞE ALDIĞI YABANCI PİLOTLAR SAVUNSUN.İlahi adalet ne büyükmüş.Askerliğimi yapıp tezkereyi aldığım gün , bu vatana yükümlülüğüm bitmiştir ve Türk bayraklı sivil-askeri uçakları uçurmak isteyenlere tuvalet kağıdından daha değersiz ATPL'i hamiline gönderebilirim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
astro ~ 7 yıl önce
Astsubayları bulaştırmayın pilotluğa. kara kuvvetleri bulaştı 30 senede zor temizlendi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sierra ~ 7 yıl önce
Sen ve senin gibilerin bulaştığı pislikler yüzünden bu hale geldik ne çabuk unuttun?
Gerçekler ~ 7 yıl önce
Palavrayı bırakın. Bu bahsi geçen 30 kişi ya tam lisansı olmayan ya da yaşı geçmiş veya ingilizce problemi olup sistemden ayrılmaya cesaret edemeyen tipler. Doğruları söyleyin. 40 küsür yaşında 200 saat cessna uçuşu olan yarbay albay rütbesinde askeri pilot mu olur? Astsubay boyutu komple bomba zaten. Askeri pilotlar Tsk ya dönüp işi bitirsin sizde gidin adam gibi dışarda çalışın. Tabi sivil sektöre maçanız yiyorsa ve gerekli şartlarınız varsa?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Supersiniz ~ 7 yıl önce
Subaylar burda simdi tsk ya astsubaylari pilot yapin diyorlar. Noldu hani kosa kosa giderdiniz? Hani simdi oldugunuz konum tsk sayesindeydi? Konusmaya gelince mangalda kul birakmayip sadece 36 kisimi basvurmus??? Onlarinda devresi gecmis , alt devrelere fo olarak ucanlar olduguna eminim. Kendilerine yediremediklerinden. Airline tatli geldi dimi tatli hava pilotlari...artik ne oldugunuzun farkina varin .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aynen ~ 7 yıl önce
ben demiştim zaten sadece show!!! herkesin aldığı paraya bakar vatan millet sakarya yersen!!!
süperr ~ 7 yıl önce
bence suriyeli lerden alaısnlar hemde onalra da iş kapısı açılmış olur! f16 cı olacağına git restoranda bulaşıkçı ol daha muteber:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gururumuz ~ 7 yıl önce
Allah razı olsun sizden ülkenmizin gururusunuz , maaşı rahatı bırakıp bu kutsal göreve geçtiniz . Yazarken bile tüylerim diken diken oldu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
36 ~ 7 yıl önce
36 adamın derdi sizi gerdi beyler. İşiniz yok mu sizin. Sayfa sayfa yorum :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Konu Tamamen Yanlış Yorumlanıyor... ~ 7 yıl önce
17 Ağustos 2016 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 671 sayılı KHK'nın; "Dış kaynaktan pilot subay temini: MADDE 3 : En az dört yıl süreli eğitim veren fakülte veya yüksekokullardan pilot olarak mezun olan kadın veya erkeklerden muvazzaf subay olmak için başvuranlar; düzeltilmemiş nüfus kaydına göre müracaat yapılan yılın ocak ayının ilk günü itibarıyla yirmiyedi yaşını bitirmemiş olmak, yedek subay olma koşullarını taşımak ve sınavlarda başarılı olmak şartıyla muvazzaf subaylığa nasbedilebilirler. şeklindedir. Yani Harp Okulu mezunu dışında ve klasik askeri pilot yetiştirme usulü dışında bir yola müsade edilmiştir. TSK mensubu kendi imkanlarıyla pilot olan (lisans eğitimini tamamlamış) kişiler bu maddeyi gördüklerinde, bu kadar ihtiyaç maden var ve harp okulu sistemi bu ihtiyacı karşılayamıyor ise biz de buradayız, dışardan sivil adamı alıyorsun, bizi neden görmüyorsun denilmektedir. Düşünün, sisteme dışardan girdi olacak, özel hak verilecek, bu hak kurum içinde şartları taşıyana öncelikli olması gerekirken, bu hak hiç verilmiyor. Verilmiş olsa belki de bu kişilerden çoğu veya bir kısmı başvurmayacak bile, sivilde is imkanlarını değerlendirmeyi de düşünenler olacaktır. Jandarmada astsubay ihtiyacı nedeniyle şartları taşıyan uzman jandarmalar mülakata çağrıldılar ve astsubay olma hakkı verildi, hem personelin gönlü kazanıldı hem aidiyet duygusu güçlendi. Yani, çağır sen adayları, bak, incele.. almazsan da alma... Kurum kazansın, ama dışarıya verdiğin hakkı kendi içindekine de tanı...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
basarili ~ 7 yıl önce
Konuyu cok guzel ozetlemissiniz, tebrikler
Turkoglu ~ 7 yıl önce
Allah kolaylik ve guc versin Türk askerlerimize, Ulkeyi koruyorlar!!!! Hic basimizdan eksik olmasinlar. Zor ve tehlikeli gorev bekliyor. Sag saglim geri donerler insallah!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gt ~ 7 yıl önce
Emekli binbaşıya,sen bir hokkabazsın , senin bu vatana hayrın olmayacağı gibi kendinedir olamaz, bu dünyada Zaman'ını doldurup gideceksin, ama unutma, son aylığını almayı, kalmasın 32000 tl n

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000