03 Ekim 2012, Çarşamba 12:33:45

GOL'DEN DEV SİPARİŞ

Brezilyalı havayolu şirketi Gol, geçtiğimiz günlerde Amerikalı uçak üreticisi Boeing'den 60 adet uçak sipariş ettiğini duyurdu...

Boeing firmasının yaptığı açıklamada, 6 milyar dolar tutarındaki bu siparişin adet olarak Güney Amerika'da uçan firmalardan tek seferde yapılan en büyük sipariş olduğu bilgisi verildi. Gol firması ise yaptığı açıklamada 2018 yılından itibaren teslim alınması öngörülen 737 MAX model uçaklarla filosunu yenilemeyi hedeflediğini bildirdi.

Yeni bir tasarıma sahip olacak modelin önceki versiyonlarına göre daha etkili yakıt tüketimi ve daha az karbon emisyonuna sahip olacağı belirtildi. Boeing firmasının CEO'su Ray Conner uzun süredir birlikte çalıştıkları Gol firması ile böyle bir anlaşma yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 12 yıllık bir geçmişe sahip olan ve kategorisinde düşük ücretli yolcu taşımacılığı ile bilinen Gol firması büyüyen yolcu pazarından pay almak istiyor. Geçtiğimiz aylarda2 bin 500 kişiyi işten çıkaran Brezilya şirketinin kâr oranını da artırmayı hedefliyor. (Bugün)

GOL'DEN DEV SİPARİŞ

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000