22 Temmuz 2010, Perşembe 08:14:05

Gökyüzünde yeni oyuncular yükseliyor

Havacılık endüstrisi 100-130 yolcu kapasiteli uçak segmentinde sıkı bir rekabete sahne oluyor. Bir çok üretici pazara adım atıyor.
  • iii güzel

Daha çok iş jetleri ve bölgesel uçuş yapan uçaklar üreten Kanadalı Bombardier yeni C serisiyle pazarın en büyük oyuncularına kafa tutmaya hazırlanıyor. Bu yeni seri 100 ile 150 koltuk arasında değişen yolcu kapasitesiyle farklı opsiyonlar sunuyor.

Bombardier’den John R. Arnone bu uçağın yeni bir çığır açacağını ileri sürüyor:

“Bu uçak şu anki havacılık endüstrisinde son yirmi, ouz hatta kırk yıldır bir değişiklik olmadığını gösterdi. Hala yeni teknolojilerin kullanılmadığı eski uçaklarla hizmet veriliyor. C serisi tam da bu segmente yeni teknolojilerle girecek. Oyunun kurallarını tamamen değiştirecek. Ekolojik açıdan da bu segmentteki diğer uçakların çok çok altında karbon salınımı yapıyor.”

Kanadalı firmanın yanısıra dünya genelinde Brezilyalı Embraer, Çinli Comac ve Rus İrkut gibi bir çok şirket de tek koridorlu uçak sınıfndan yeni projeler geliştiriyor.

Üretim aşamasını tamamlamak üzere olan Rusya ve Avrupa’dan da sertifika almaya hazırlanan son uçak Superjet 100 oldu. Rus Sukhoi ve İtalyan Alenia Aeronautica’nın ortak projesi olan 100-130 koltuk kapasiteli uçak şimdiden Farnborough ve diğer havacılık fuarlarında yüzün üzerinde sipariş aldı.

Yeni jet motorların üretimi esnasında yaşanan bazı teknik problemler nedeniyle üretimi geciken uçağın gelecek yıl Rusya, Ermenistan ve ardından İtalya’da ilk teslimatlarını yapılması planlanıyor.

(Euronews)

Gökyüzünde yeni oyuncular yükseliyor

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
iii güzel

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000