06 Aralık 2010, Pazartesi 16:29:10

GÖKYÜZÜ ENGEL TANIMAZ

Dünya Özürlüler günü nedeniyle 2-5 Aralık tarihleri arasında düzenlenen Engelsiz Yaşam Fuarında, Başakşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Satranç Turnuvası sonucu dereceye girenler ile ‘’Yeteneksizsiniz’’ Programının ikincisi Bilal Göregen Helikopterle İstanbul turuna çıkartıldı.
2009 yılından beri Engelsiz Yaşam Fuarında yerini alan Başakşehir Belediyesi resim sergisinden, karikatür çalışmalarına satranç turnuvasından çeşitli sürpriz etkinliklerle birlikte fuarda ziyaretçilerini karşıladı.

Başakşehir Belediyesinin standında Resim tutkusunu 5 yıldır ayaklarıyla tuvale yansıtan Ayşe Işık, çalışmalarından oluşan bir sergi ve fuar boyunca yaptığı resimlerle izleyenleri büyüledi. Standı ziyarete gelenlerin karikatürünü çizen Muhammet Ahmet Demir’in çizimleri büyük ilgi gördü.

Engelsiz Satranç Turnuvası’na da ilgi yoğundu. Çok sayıda başvurunun gerçekleştiği turnuvada görme engelli grubunda Rasim Nizam, bedensel engelli grubunda ise Handenur Şahin birinci oldu.

Türkiye Satranç Federasyonu hakemlerinin yönettiği karşılaşmalar sonucunda dereceye girenlere kupalarının yanı sıra plaket ve madalya da verildi. Turnuvanın en küçük oyuncusu bedensel engelli Handenur Şahin kendinden yaşça büyük katılımcıları yenip ilgi odağı olurken İstanbul Milletvekili Lokman Ayva Küçük Hande’ye “Büyüklerini Satrançta nasıl yenersin, bu yaşta bu zekaya hayran olmamak elde değil” diyerek tebrik etti.

Turnuvanın birincileri, Yetenek sizsiniz yarışma ikincisi gelerek Türkiye’nin sevgisini kazanan Bilal Göregen, Ayşe Işık gibi fuara renk katan kişilerle birlikte alanda bekleyen helikoptere bindirilerek İstanbul semalarından İstanbul’u izlediler. İlk defa helikoptere binme zevkini ve heycanını yaşayan Göregen ‘’Uçmak çok güzel bir duygu. Engelim ve imkanım olmadığından dolayı uçma zevkini şimdiye kadar yaşayamadım. Bu zevki ve anıyı yaşatan Başakşehir Belediyesi yetkililerine teşekkür ederim’’ dedi.


GÖKYÜZÜ ENGEL TANIMAZ

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000