07 Nisan 2009, Salı 08:15:02

Göklerin yeni hakimi olacaklar

Eğitimlerini tamamlayan teğmenler için Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanlığı'ndaki mezuniyet ve bröve takma töreni düzenlendi

İzmir'de pilotaj eğitimlerini tamamlayan 57 pilot teğmen, törenle brövelerini taktı. Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanlığı'ndaki mezuniyet ve bröve takma törenine İzmir Valisi Cahit Kıraç, Ege Ordusu Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Erdal Bucak katıldı.

KANAT ARKADAŞLIĞI

Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tümgeneral Güngör Kurubaş, törende yaptığı konuşmada, 2'si Deniz Kuvvetleri Komutanlığı personeli olmak üzere toplam 57 pilotu Hava Kuvvetlerine kazandırmanın gururunu yaşadıklarını söyledi. Tümgeneral Kurubaş, genç teğmenlerin havacılığı bir yaşam tarzı kabul ederek, özverili çabaları sonunda brövelerine ulaştığını belirtti. Tümgeneral Kurubaş, "Milli gücümüzün bekasını sağlayacak en önemli araçlardan biri olan uçaklar ile onu destekleyen tüm unsurları genç teğmenler bütünleştirecek. Hava Kuvvetleri'ni bir aile yapan ortak kültürün temelinde kader ve kanat arkadaşlığı vardır. Hava Kuvvetleri ailesinin en genç çelik kanatlı bekçileri olarak icra edeceğiniz görevlerin ülkemizin bağımsızlığına, bütünlüğüne ve semalarımızın özgürlüğüne olan katkılarını ve kanat arkadaşlığının yüceliğini bizzat yüreğinizde hissedeceksiniz" dedi.

ATATÜRK İLKELERİ

Tümgeneral Kurubaş, "Hava Kuvvetleri ailesinin mensubu olmaktan daima gurur duyacaksınız. Sizler, Atatürk ilkelerine gönül vermiş, askerlik ve havacılık disiplinini yürekten benimsemiş, modern çağın bilim ve tekniğiyle donatılmış, ulusun kendisine yaptığı fedakarlıkların bilincinde ve hizmet aşkıyla dolu olan Atatürk gençliğinin şerefli temsilcileriniz. Bu nedenle bugün göğsünüze  taktığınız brövelerle Türk semaları daha fazla aydınlanacak" diye konuştu. Törende daha sonra devre birincisi Fatih Şen, uçak maketini yaş kütüğüne çaktı. Vali Kıraç, dönem birincisi Fatih Şen'e, ikincisi Faruk Mantı'ya ve üçüncüsü Halil Başaran'a brövelerini taktı. 

Göklerin yeni hakimi olacaklar

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000