04 Eylül 2009, Cuma 07:56:53

Gökdelen hava sahasına takıldı!

Tarım Bakanlığı'nın, Ankara'da yaptırdığı 26 katlı gökdelen, askerin hava sahasına takıldı. TOKİ, Güvercinlik Askeri Havaalanı yakınındaki bina inşaatını 7'ci katta, komutanlıktan gelen 'olumsuz görüş' üzerine durdurdu.
  • önemli olan bina havaalanını kaldırsınlar!
  • Daha önce de gelip buralarda yüksek ketlı bina yapmak istemişler, arazinin çok değerlendiğini, bunun yerine Gölbaşı (Sit alanı ilan eddilen bölgede) arazi teklif etmişlerdi. Gölbaşında da Kara HAvacılık Okulunun oraya taşınacağı söylentisini çıkarmışlardı. Şimdi Ispartaya gideceği söylentisi var. Bakanlığın gökdelenine izin verilirse, arkadan başkaları da yapılacak. Amaç hizmet binası yapmak değil, havaalanını işlemez hale getirip araziyi yerleşime açmak. Ranta bak. Gökdelen yapıyor, izinden, ruhsattan haberi yok. KARGALAR BİLE GÜLER.
  • O FORMÜLLERLE ATATÜRK HAVA ALANI BUGÜNKÜ ELVERİŞSİZ DURUMA GETİRİLMEDİ Mİ...AMA OLSUN İŞİN İÇNE SIYASET GİRERSE MUTLAKA KAFAYA KONULAN YAPILACAKTIR!
  • Ne Formülüymüş anlayamadım. her şey açık ve net. uçakların güvenliği tehlikeye düşüyor denilmiş işte. illa ki binayı dikeriz diyosanız pisti de 500 mt sol yada sağa kaydırın o zaman.

Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı'nın gökdeleni, askerin hava sahasına takıldı. Bakanlığın, yıllardır kullanılan ve ihtiyacı karşılamakta yetersiz kalan Kızılay bölgesindeki tarihi hizmet binasını, kent merkezi dışında yapılacak yeni bir binaya taşıma kararı aldı. Bu kapsamda 2007'de proje geliştiren Bakanlık, yeni binanın yapımı için TOKİ ile anlaşma imzaladı. Anlaşmaya göre, Bakanlığın Eskişehir yolu 9. km Lodumlu mevkiindeki yerleşkesinde TOKİ tarafından 26 katlı, 45 bin metrekarelik yeni bir hizmet binası ve 5 bin metrekarelik sosyal tesis inşa edilecekti. Tarım Bakanlığı ise TOKİ'nin bu hizmetine karşılık, İstanbul Yolu Yenimahalle kampusundaki Bakanlık arazisini TOKİ'ye devredecekti. TOKİ de kendisine devredilecek arazide, bin civarında lüks konut yaparak satışa çıkaracaktı.

RUHSATSIZ BAŞLADI

Anlaşma uyarınca harekete geçen TOKİ, kendisine tanınan yasal yetkiyi kullanarak 'ruhsat işlemlerini daha sonra tamamlamak' şartıyla ruhsat almadan Tarım Bakanlığı Hizmet Binası'nın inşaatını başlattı. Hızla ilerleyen inşaat kısa sürede 7. kata ulaştı. Bu süreçte ruhsat almak için Çankaya Belediyesi'ne başvuran TOKİ, belediyeden gelen yanıtla adeta şok yaşadı. Yanıtta, 26 katlı Tarım Bakanlığı hizmet binasının, aynı bölgede bulunan Güvercinlik Askeri Havalimanı için tehlike oluşturacağı ifade edildi.

KOMUTANLIKTAN RET

Tarım Bakanlığı'nın 26 katlı binasına ruhsat vermeyen Çankaya Belediyesi, inşaatın askeri eğitim uçuş sahası çevresinde bulunması nedeniyle 4. Kolordu Komutanlığı'ndan görüş alındığını ve buradan gelen 'hava sahası güvenliği için tehlike oluşturur' görüş üzerine, ruhsat iznini uygun görülmediğini belirtti. Belediyenin ret kararında, 26 katlı bir binanın deniz seviyesine göre 977 metre yüksekliğe tekabül edeceği, bölgede inşa edilecek binaların 'mania hattı' nedeniyle deniz seviyesine göre 916 metreye tekabül eden 13 kattan daha yüksek olamayacağı da vurgulandı.

Tarım Bakanlığı ve TOKİ, askeri hava sahasına takılan ve bu nedenle durdurulan inşaatın devamı için formül arayışına girdi.

(Akşam)

Gökdelen hava sahasına takıldı!

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
önemli olan bina havaalanını kaldırsınlar!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Daha önce de gelip buralarda yüksek ketlı bina yapmak istemişler, arazinin çok değerlendiğini, bunun yerine Gölbaşı (Sit alanı ilan eddilen bölgede) arazi teklif etmişlerdi. Gölbaşında da Kara HAvacılık Okulunun oraya taşınacağı söylentisini çıkarmışlardı. Şimdi Ispartaya gideceği söylentisi var. Bakanlığın gökdelenine izin verilirse, arkadan başkaları da yapılacak. Amaç hizmet binası yapmak değil, havaalanını işlemez hale getirip araziyi yerleşime açmak. Ranta bak. Gökdelen yapıyor, izinden, ruhsattan haberi yok. KARGALAR BİLE GÜLER.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
O FORMÜLLERLE ATATÜRK HAVA ALANI BUGÜNKÜ ELVERİŞSİZ DURUMA GETİRİLMEDİ Mİ...AMA OLSUN İŞİN İÇNE SIYASET GİRERSE MUTLAKA KAFAYA KONULAN YAPILACAKTIR!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Ne Formülüymüş anlayamadım. her şey açık ve net. uçakların güvenliği tehlikeye düşüyor denilmiş işte. illa ki binayı dikeriz diyosanız pisti de 500 mt sol yada sağa kaydırın o zaman.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000