13 Ağustos 2013, Salı 08:24:19

"GÖĞE SAÇILAN YILDIZLAR"

Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te, 11 Ağustos 1979'da meydana gelen uçak kazasında hayatını kaybeden Taşkent'in Pakhtakor takımı futbolcuları anısına "Göğe saçılan yıldızlar" anıtı inşa edildi.
  • Gec olsun guc olmasin deriz bizde. 1979! Ancak uyandiniz yani..

Uçak kazasında ölen Özbek futbolcuların naaşlarının gömüldüğü Taşkent'teki Botkin mezarlığına dikilen anıtın açılışında, futbol camiası ve gazetecilerin yanı sıra çok sayıda vatandaş da hazır bulundu.

Anıtın resmi açılışının ardından, o dönemde Pakhtakor'da top koşturan Tolagan İsakov, kazada ölen Pakhtakor kulübü futbolcularıyla ilgili anılarını anlattı.

178 KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ!

11 Ağustos 1979'da, eski Sovyetler Birliği Ligi takımlarından Pakhtakor futbolcularının içinde bulunduğu ve Taşkent-Minsk seferi yapan uçak, Çelyabinsk-Kişinev seferi yapan TU-134A uçağı ile Dneproderjinsk (Ukrayna) hava sahasında çarpışmış, kazada 178 kişi hayatını kaybetmişti.

Ölen yolcular arasında Pakhtakor'un 17 futbolcusu da bulunuyordu.

Kazada ölen futbolcuların isimleri, ülkedeki cadde ve spor kulüplerine verilirken, "Pakhtakor-1979" anısına her sene Taşkent'te gençler arasında uluslararası futbol turnuvası düzenleniyor.

"GÖĞE SAÇILAN YILDIZLAR"

Yorumlar

gec ~ 11 yıl önce
Gec olsun guc olmasin deriz bizde. 1979! Ancak uyandiniz yani..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000