08 Eylül 2012, Cumartesi 09:15:23

GLOBAL 6000'İ KARAMEHMET ALDI

‘Airex Havacılık Fuarı’nda görücüye çıkan en pahalı iş jetlerinin ilkini Çukurova Holding Patronu Mehmet Emin Karamehmet aldı. Karamehmet’in 65 milyon dolar ödediği jet, bir depo yakıtla Singapur’dan İstanbul’a uçabiliyor.
  • bmc nin durumu bu haldeyken nasıl böyle rahat davranır çok sorumsuzca bir hareket önce icraları durdursun ve çalışanları mağduriyetten kurtarsın
  • içini gezdim banyo bile var...
  • Biz veririz memhmetçim sen şampanyanı yudumla geç bin uçağına, benzininizde dolduruz, uçağının vergisinide yatırırız, her ay zaten Türkiye'nin 4 yerinden çekip sömürüyorsunuz milleti yandaşlarınla. Kendi işçinin maaşını ver önce vergini borcunu sonra al ne alıyorsan..
  • Uzun yıllar ekmeğini yedim. Karamehmet'e herşey yakışır.. Helal olsun yolu açık olsun.
  • Karamehmet bunu alacagina once bmc ye her gun gelen icralari durdursun,,,sonra maaslari zamaninda odesin varsa parasi gitsin ne alirsa alsin...
  • kardeşim para var huzur var...money talks...
  • Ekonominin Durumunu Göstermesi Acisindan Süper !!! ALIM GÜCÜ Piyasa Görülüyor. Ama Mehmet Emin Karaahmet Bey SATIN Almis !!! ???,,,Kendi sirketleri ne Halde??? Tückcell hala SAVAS veriyor !!! Keza BMC ne Halde ??? Üretim Durmus isci Kardesler Paralarini alamiyor Belediyelere yapilan Üretim Tahahüt ve Teslim Anlasmalri birer birer Gümlüyor !!! Ama UCAK icin PARA varmis demek,ne diyelim burasi Türkiye olur böyle Vakalar ama kim yakalar ???

Bu yıl 9’uncusu düzenlenen ‘Airex 2012 Havacılık Fuarı’ iş dünyasından büyük ilgi gördü. 48 ülkeden 153 şirketin katıldığı ve 50’ye yakın uçağın sergilendiği fuarın gözdesi ise lüks jetler oldu. Bombardier Aerospace firması tarafından üretilen ve 65 milyon dolarlık fiyatı ile fuarın en pahalı jeti olma özelliğini taşıyan ‘Global 6000’ ise Türk işadamları tarafından yoğun ilgi gördü. İlk gün 2 Türk işadamının sipariş verdiği ‘Global 6000’ modelinin ilk alıcısı ise Çukurova Holding patronu Mehmet Emin Karamehmet olduğu öğrenildi. Bombardier standında soruları yanıtlayan Bombardier İş Jetleri Ortadoğu, Afrika ve Hindistan Satıştan Sorumlu Başkan Yardımcısı Khader Mattar, gördükleri ilgi karşısında çok şaşırdıklarını dile getirdi. Matter, Türkiye pazarının çok büyük bir potansiyele sahip olduğunu belirterek “Türkiye’nin büyüyen bir ekonomisi var. İnsanların hayat standartları yükseliyor. Buna bağlı olarak alım güçleri yükseliyor ve lüks tüketim mallarına ilgi artıyor.  Özellikle fuarın en pahalı jet uçağı olma özelliğini taşıyan ‘Global 6000’ işadamları tarafından inanılmaz ilgi görüyor. Standımıza çok fazla gelen ve uçağımızı görmek isteyen oluyor. 2 adet satış yaptık, ancak alan kişilerin ismini vermemiz mümkün değil” diye konuştu.

 

Yüzde 400 büyüme yaşadık

2000 yılından bu yana Türkiye pazarında yüzde 400’lük bir büyüme yaşadıklarını ifade eden Matter şöyle devam etti: “Bu büyümenin aynı şekilde devam etmesini bekliyoruz. Çünkü Türkiye ekonomisi gelişiyor. Aynı zamanda hava limanları giderek kalabalıklaşıyor. Bir de güvenlik çok ciddi bir sıkıntı. Bu anlamda ihtiyaç arttıkça pazarda büyüyor. Yaklaşık 10 yıldır Türkiye pazarında faaliyet gösteriyoruz. Ancak son 5 yılda gördüğümüz ilgi çok büyük. Hele ki bu fuar bizi çok şaşırttı. Özel jetlere bu kadar ilgi olduğunu bilseydik çok daha önceden buraya ağırlık verirdik.” 2013 sonuna kadar Türkiye’de 15 adet iş jeti satmayı planladıklarını dile getiren Matter, jet fiyatlarının 8.5 milyon dolar ila 60 milyon dolar arasında değiştiğini söyledi.

5 yıldızlı otel konforu sunuyor

Fuarda sergilenen Global 6000 iş jeti, Singapur’dan İstanbul’a yakıt ikmali yapmadan bir depoyla direkt uçabiliyor. 5 yıldızlı otel konforundaki jetin kabininde ayrıca ayakta durabilen bir duş yer alıyor. Sekiz yolcuya üç mürettebatla hizmet verebilen jet, alanında teknoloji harikası olarak nitelendiriliyor. Dünyada sınırlı sayıda ve sipariş üzerine üretilen bu jetlerden sahip olmanın bedeli ise 65 milyon doları buluyor. Şirket, Ortadoğu ve Türkiye’yi içine alan bu bölgede önümüzdeki 20 yıl içinde 24 bin iş jeti satmayı ve 650 milyar dolarlık ciro gerçekleştirmeyi hedefliyor. Bombardir’in fuarda sergilediği 3 ayrı model uçağı bulunuyor. Orta boy uçak kategorisinde görücüye çıkan ‘Learjet 60 XR’ modeli 863 kilometre saat hıza ulaşabiliyor. Dört yolcu ve iki mürettebat kapasiteli uçak 2.405 deniz mili mesafe kat edebiliyor. Bombardier’in diğer bir modeli ‘Challenger 605’ ise kendi segmentinde pazar lideri konumunda. Bu jet altı yolcuyla 4.000 deniz mili uçabiliyor. Bu da İstanbul Dakar veya İstanbul Çengdu arasında uçabilme kabiliyeti olduğunu gösteriyor.

Fuara, Bombardier İş Jetleri Ortadoğu ve Afrika Başkan Yardımcısı Khader Matter ve Ticari uçaklar Ortadoğu Başkan Yardımcısı Raphael Haddad katıldı. (Star)

GLOBAL 6000'İ KARAMEHMET ALDI

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

mustafa ~ 11 yıl önce
bmc nin durumu bu haldeyken nasıl böyle rahat davranır çok sorumsuzca bir hareket önce icraları durdursun ve çalışanları mağduriyetten kurtarsın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İÇini... ~ 12 yıl önce
içini gezdim banyo bile var...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HELAL OLSUN dimi? ~ 12 yıl önce
Biz veririz memhmetçim sen şampanyanı yudumla geç bin uçağına, benzininizde dolduruz, uçağının vergisinide yatırırız, her ay zaten Türkiye'nin 4 yerinden çekip sömürüyorsunuz milleti yandaşlarınla. Kendi işçinin maaşını ver önce vergini borcunu sonra al ne alıyorsan..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Helal olsun ~ 12 yıl önce
Uzun yıllar ekmeğini yedim. Karamehmet'e herşey yakışır.. Helal olsun yolu açık olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Karayilan ~ 12 yıl önce
Karamehmet bunu alacagina once bmc ye her gun gelen icralari durdursun,,,sonra maaslari zamaninda odesin varsa parasi gitsin ne alirsa alsin...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
kardeşim para var huzur var...money talks...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
20Denizlili ~ 12 yıl önce
Ekonominin Durumunu Göstermesi Acisindan Süper !!! ALIM GÜCÜ Piyasa Görülüyor. Ama Mehmet Emin Karaahmet Bey SATIN Almis !!! ???,,,Kendi sirketleri ne Halde??? Tückcell hala SAVAS veriyor !!! Keza BMC ne Halde ??? Üretim Durmus isci Kardesler Paralarini alamiyor Belediyelere yapilan Üretim Tahahüt ve Teslim Anlasmalri birer birer Gümlüyor !!! Ama UCAK icin PARA varmis demek,ne diyelim burasi Türkiye olur böyle Vakalar ama kim yakalar ???

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000