13 Aralık 2010, Pazartesi 08:12:26

GETOB YUNAN HAVAALANLARINA TALİP

Güney Ege Turistik Otelciler Birliği (GETOB), satılığa çıkan Yunan adaları ve havaalanlarına talip olduğunu açıkladı.
  • Aslinda kariyerine nasil bu kadar buyuyerek basladi sayin acikgoz arastirmak lazim otel yoneticiliginden luks ciplere aslinda getob degil kendi yandaslari talip riviera turizmin eski patronu bu isin icinde olmasin?rus asillidir kendisi bence acikgoz bu islerin pesinde kosacagina turizm adina biseyler yapsa daha mantikli olur
GETOB Başkanı İlhan Açıkgöz, "Görüşmelerimiz devam ediyor. Hükümetimiz destek verirse, otelciler olarak yeni bir şirket kurup adaları almaya çalışacağız." dedi.

Ekonomik krizdeki Yunanistan'ın, Ege ve İyon denizlerindeki bazı adacık ve kayalıklarla bazı havaalanlarını satışa çıkarması, GETOB'u harekete geçirdi.

Atina'da yayınlanan haftalık Proto Thema gazetesi, Yunanistan'ın Maliye, Altyapı ve Kültür bakanlıklarının katılımıyla uluslararası pazara çıkarılabilecek ada ve havaalanlarını içeren bir liste hazırlandığını duyurdu. Açıkgöz de hükümetin kendilerine destek vermesi gerektiğini belirterek, "Öz sermayelerimizle alacağımız adalarda bürokratik sıkıntıların giderilmesini ve gelecekteki yatırımlara sahip çıkılmasını istiyoruz." şeklinde konuştu.

Satış listesinde İyon denizindeki Nafsika ve Ligia adaları, Ehinades Kayalıkları, Mora Yarımadası açıklarındaki Ayos Yannis Adası, Eğriboz Yarımadası ve Paksos Adası yakınındaki bazı kayalıklar bulunuyor. Ayrıca 2011 yılında Ege Denizi'ndeki Naksos, Astipalea, Leros ve Skiros adalarıyla Kozani ve Mora yarımadasındaki Mesinia havaalanlarının işletmesinin satışı için de ihaleler açılacağı belirtildi.

Yunan hükümetinin satışları resmen duyurmasının ardından Rus ve Arap yatırımcıların talip olduğu bildirildi. Geçen yıl da bazı ada ve kumarhaneler satışa çıkarılmış, GETOB da talip olarak yetkililerle irtibata geçmişti. Daha sonra ise Yunan hükümeti, halkından gelen tepkiler üzerine satışları iptal etmişti.

GETOB Başkanı Açıkgöz, "Büyük yatırımcıların karşısında durabilmek için Muğla bölgesinin turizm merkezleri Marmaris, Bodrum, Fethiye ve Göcek'teki işadamı ve otelcilerle görüşme halindeyiz. Kuracağımız ortak şirket üzerinden bu satışlara katılmayı düşünüyoruz. Adaların fiyatı, 7 ile 100 milyon avro arasında. İki ada ve bir havaalanı almayı planlıyoruz.'' dedi.
GETOB YUNAN HAVAALANLARINA TALİP

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Aslinda kariyerine nasil bu kadar buyuyerek basladi sayin acikgoz arastirmak lazim otel yoneticiliginden luks ciplere aslinda getob degil kendi yandaslari talip riviera turizmin eski patronu bu isin icinde olmasin?rus asillidir kendisi bence acikgoz bu islerin pesinde kosacagina turizm adina biseyler yapsa daha mantikli olur

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000