01 Nisan 2015, Çarşamba 14:02:15

GERMANWINGS KAZASINDA VİDEO BİLMECESİ

Fransız Paris Match dergisi, Alman pilot Andreas Lubitz'in Fransız Alpleri'ne kasten düşürdüğü Germanwings uçağının uçuş bilgilerini yayınladı.
  • Türk pilotlarımıza bir uyarı kokpit kontrolleriniz esnasında oksijen maskesi kontrolünü tek bir sefer deniyorsunuz bunu 2 defa deneyin ve 2. Seferde uzun basılı tutun oksijenin 8 sn sonra kesildiğini göreceksiniz örnekleri mevcut
  • Alman Tolumunun kaygıları: 1. Sonuca neden çok hızlı varıldı? Almanlar yeterince araştırmadan açıklama yapmazlar. 2. Uçak çok eski. 1991 model. Daha önce de arızalar yapmıştı. 3. Pilot nasıl olsa artık yok. Ne deseniz uyar. Bu çok ucuz bir yoldur. 4. Airbus ve LH'nın ayıplarını örtme gayreti sırıtıyor. 5. Şayet pilot müslüman olsaydı ne dencekti? 6. Gerçekleri halkatan gizleyen çizgileri biliyoruz. 7. Pilot artı 149 kişi hayatını kaybetti. 8. Pilot madem sorunlu bunu LH neden engellemedi? 9. Lufthansa bundan ders çıkarmalıdır. Diğer taşıyıcılar da...
  • F/O bilincini yitirmiş, kapıyı açmaya çalışırken muhakeme hatası yapıp kilitlemiş ve tamamen bayılmış. Vertigo, hypoxia, muhakeme hatası ölüm getirmiş, airbus'ın yetersiz swichologyisi yardım etmiş.
  • Yorumlar bana da mantıklı geldi.Adam ucağı cakıcak olsa hangi mantıkla maske takıyor yani şimdi uçağı cakma ihtimalide firma için iyi değil sigortadan para alamıcak vs ikilemler ikilemler..
  • Yorumlarınıza katılmakla beraber sadece şu soruya cevap bulamıyorum. Kapıyı niye kitliyor lubitz..
  • Algi operasyonlari devam ediyor anlasilan:) pilot intihar ederken birden oksijen maskesi takma ihtiyaci hissetmis:)) ba ba bak hele sen:)) isin aslini gercekten ogrenemeyecegimiz asikar;)
  • Bakın bu işte bir sürü tuhaflık mevcut. ----1-)Uçağı çakmak isteyen adam neden oksijen maskesi takıyor ? 2-) Aşağıda sözü edilen terrain pull up sesli uyarısı yayınlanan ses kaydında yok ? 3-) uçakta bir kaç ton yakıt olmalı, yangın nerede ? 4-) kaza yeri fotograflarında hiç bişi yok, diğer kazalara baktığınızda motorların en azından patçalanmadan kaldığını görüyoruz ? Bir kaç yıl önce ki air france kazasında , iki pilot dakikalarca 30 derece pitch up durumunda ki uçağa stalldan çıkış kumandası vermemişlerdi. İlginç olan , uçakta 34 ayrı arızanın o arada meydana gelmiş olmasıydı. Geçen sene bir lufthansa airbusında ki kokpitte kimyasal koku olayınıda hatırlayın ? Bana kalırsa Lubitz şanssızdı, kaptan çıkınca basınçlandıtma sorunu başladı, alçalış kumandasını verdi vr maskeyi taktıgında kendinden geçmişti, belki de kokpitte yine kimyasal duman vardı ve 100de100 e almamıştı maskeyi. Bayıldı. Bu arada da yine 20-30 tane arıza gelmiştir birşeyler olmuştur. Etrafta ki nukleer santrallerden ötürü , hava kuvvetleri vurmuş bile olabilir. Özetle airbusta daha doğrusu avrupalılarda , o gösteri uçuşundan beri birşeyleri saklama, gizleme , değiştirme huyu var. Firmaların itibarı için herşeyi yapabilirler.
  • Birşey sormak istiyorum,bilenler lütfen bilgilendirsin:uçak içinde kamera neden yok?sizce uçağın heryerini görüp kaydeden bir kamera olması gerekmez mi?dediğim şey belki saçma olabilir ama kayıt yapan kamera olmamasının nedeni nedir?
  • Pilot beyin kontrolü veya hipnoz ile bu eylemi yapmaya sevk edilmiş olabilir mi ?
  • sayın editörler, araştırmanız gerekir, intihar edecek bir kişi neden oksijen maskesi takar ??? 10.38 Lubitz'in taktığı oksijen maskesinin içinden nefes alıp verişi duyuluyor. Normal bir şekilde nefes alıyor. Uçak 13 bin feet'te. neden normal şekilde alıp veriyor, incapacity olma ihtimali ??, bir insan ne kadar ölümü düşünse de son anda bir cümle söz çıkmaz mı ağzından ?? veya nefes alma hızı artmaz mı ?? teknik ağrıza sonucunda bu uçak teknik tarafından basınçlama testi yapıldı ise ve o ikinci pilot o esnada uçak içindeyse, 24 saat uçmaması gerekirken, hypoxia maruz kalmış olabilir, ha 2 metre ve daha derin bir suya dalmış ha 3 psi uçak yerde teknik tarafından başınçlanmış, eğer bu doğru ise, suçlu pilot yerine LH çünkü procedurelarda sorun var demektir,,hypoxia yaşayan bir kişi bayılmadan önce ne yaptığının farkında olamaz, kapıyı açmak isterken tersini yapma ihtimali yüksek, örnek pilotların basınçlama odaların içinde yaşadıkları olaylar gibi.

Fransız Paris Match dergisi, Alman pilot Andreas Lubitz'in Fransız Alpleri'ne kasten düşürdüğü Germanwings uçağının uçuş bilgilerini yayınladı. Öte yandan, uçağın içinde çekilen ve düşmeden önceki son anları gösteren bir videonun ortaya çıktığı iddia edildi.

Uçuş bilgilerinin tam dökümünü soruşturmada yer alan bir yetkiliden aldıklarını iddia eden Paris Match'e göre adım adım gelen felaket şöyle gelişti:

10:00
4U9225 sefer sayılı uçak bir gecikmenin ardından Barcelona'dan Düsseldorf'a hareket etti.

10:10
Kaptan Patrick Sondenheimer, ikinci pilot Andreas Lubitz'e şunları söylüyor: "Kalkıştan önce tuvalete gidecek zaman bulamadım."

10:27
Uçak 38 bin feet'lik seyir yüksekliğine ulaştı.

10:28
Koltuğun arkasından gelen bir ses duyuluyor. Kaptan Sondheimer emniyet kemerini çözüyor. Kokpit kapısı açık. Kaptan Lubitz'e "Kontrol sende" diyor. Lubitz, yumuşak bir ses tonuyla, "Umarım öyledir" diye yanıt veriyor.

10:30
Lubitz kokpitte yalnız. Zırhlı kapıyı 'Kilit' butonuna basarak kilitliyor ve kapı dışarıdan açılamaz duruma geliyor.

Uçağın alçalmasını hızlandırmak için otomatik pilot yeniden ayarlanıyor.

10:33
Alçalma başlıyor. Uçak dakikada 3 bin feet alçalıyor. Hava trafiği kontrolörleri sorunu belirliyor. Birçok kez telsizle uçakla iletişime geçmeye çalışıyor. Lubitz cevap vermiyor.

Kaptan pilotun kapıyı açmaya çalışırken sesi duyuluyor, bağırıyor: "Benim'

Kaptan kokpite bağlı kameraya bakıyor. Lubitz ekrandan onu görebilir ama tepki vermiyor.

Kaptan kapıyı kırmak için oksijen tüpü ve yangın söndürücüyü alıyor. Lubitz'den cevap yok.

Kaptan bağırıyor: "Tanrı aşkına, aç kapıyı."

10:34 (yaklaşık)
Alarm çalıyor; hem ses hem görsel olarak. Lubitz'den tepki yok.

Kokpit kapısından koridorda koşan yolculardan gelen ilk sesler duyuluyor.

10:35
Kaptan, uçağın arkasında duran levyeyi istiyor. Kapıdan gelen çarpma sesleri, ardından metalden gelen sesler duyulabilir. Kaptan levyeyle kapıyı oynatmaya çalışıyor.

10:37 ve birkaç saniye
İkinci alarm devreye giriyor. "Yer, kaldır" uyarısı yapıyor. Lubitz'den hâlâ tepki yok.

Kaptan bağırıyor: "Aç şu lanet olası kapıyı!"

10.38
Lubitz'in taktığı oksijen maskesinin içinden nefes alıp verişi duyuluyor. Normal bir şekilde nefes alıyor. Uçak 13 bin feet'te.

10:40
Dışarıdan yüksek bir ses duyuluyor. Aynı zamanda içeride çığlık sesleri. Airbus'ın sağ kanadı dağlara çarpıyor. Alarm ve yolcu sesleri dışında başka bir ses yok.

10:41
Uçak dağ yamacına çarptığında yaklaşık 5 bin feet'te ve 500 mil hızla seyrediyordu.

"GÖRÜNTÜLERİN ORİJİNALLİĞİ SU GÖTÜRMEZ"

Öte yandan, Paris Match dergisi ve Alman Bild gazetesi, ikinci pilot Andreas Lubitz’in düşürdüğü Germanwings uçağında çekilen ve kazadan önceki son anları gösterdiği iddia edilen bir videonun varlığını sayfalarına taşıdı.

AFP’de yer alan habere göre; Paris Match ve Bild, cep telefonuyla çekilen videonun orijinalliğinin “su götürmez” olduğunu ve kaydın uçağın enkazından çıkarıldığını yazdı.

İddiaya göre; kayıt sadece birkaç saniye sürüyor. Paris Match’in haberinde; “Ortalık öyle kaotik ki insanları tespit etmek çok zor. Fakat yolcuların çığlıkları, başlarına gelenlerden haberdar oldukların açık bir şekilde ortaya koyuyor” ifadeleri yer aldı.

İnsanların olay anında farklı dillerde “Tanrım” diye ağladığı bilgisi de haberde yer alırken, “videoda muhtemelen pilotun sert cisimlerle kokpit kapısını açma girişimlerinden kaynaklı metalden gelen vurma sesleri duyuluyor” ifadesi de kullanıldı.

"UÇAK YAN YATTI"

Söz konusu videoyu izlediğini öne süren Bild gazetesinde ise "şiddetli bir sarsıntı yaşandığı ve uçağın hızla yan yattıktan sonra videonun çığlıklarla son bulduğu" iddiası yer aldı.

Fakat arama-kurtarma ekiplerinin kaza bölgesinde cep telefonu bulduğu yönündeki iddialar, Fransız Yarbay Jean-Marc Menichini tarafından CNN televizyonuna yalanlandı. Meninchini iddiaların mesnetsiz olduğunu söyledi.

Marsilya Savcısı Brice Robin ise olay yerinde bulunan telefonların hiçbirinin analiz için gönderilmediğini söyledi. Reuters'a konuşan savcı, "Fakat bölgedeki insanlar cep telefonlarını aldıysa ondan haberdar değilim" derken, bulunduğu öne sürülen görüntülerin derhal yetkililere teslim edilmesi gerektiğini belirtti. Robin ayrıca görüntülerin henüz resmi olarak soruşturmaya dahil edilmediğini de sözlerine ekledi. (Hürriyet)

GERMANWINGS KAZASINDA VİDEO BİLMECESİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

Hypoxia ~ 9 yıl önce
Türk pilotlarımıza bir uyarı kokpit kontrolleriniz esnasında oksijen maskesi kontrolünü tek bir sefer deniyorsunuz bunu 2 defa deneyin ve 2. Seferde uzun basılı tutun oksijenin 8 sn sonra kesildiğini göreceksiniz örnekleri mevcut

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sorular ~ 9 yıl önce
Alman Tolumunun kaygıları: 1. Sonuca neden çok hızlı varıldı? Almanlar yeterince araştırmadan açıklama yapmazlar. 2. Uçak çok eski. 1991 model. Daha önce de arızalar yapmıştı. 3. Pilot nasıl olsa artık yok. Ne deseniz uyar. Bu çok ucuz bir yoldur. 4. Airbus ve LH'nın ayıplarını örtme gayreti sırıtıyor. 5. Şayet pilot müslüman olsaydı ne dencekti? 6. Gerçekleri halkatan gizleyen çizgileri biliyoruz. 7. Pilot artı 149 kişi hayatını kaybetti. 8. Pilot madem sorunlu bunu LH neden engellemedi? 9. Lufthansa bundan ders çıkarmalıdır. Diğer taşıyıcılar da...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
F/O bilincini yitirmiş, kapıyı açmaya çalışırken muhakeme hatası yapıp kilitlemiş ve tamamen bayılmış. Vertigo, hypoxia, muhakeme hatası ölüm getirmiş, airbus'ın yetersiz swichologyisi yardım etmiş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Yorumlar bana da mantıklı geldi.Adam ucağı cakıcak olsa hangi mantıkla maske takıyor yani şimdi uçağı cakma ihtimalide firma için iyi değil sigortadan para alamıcak vs ikilemler ikilemler..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Scapolo ~ 9 yıl önce
Yorumlarınıza katılmakla beraber sadece şu soruya cevap bulamıyorum. Kapıyı niye kitliyor lubitz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
eminin ~ 9 yıl önce
allah akil fikir versin anlasilan oki lubitzten cok cekmis kafayi biran once insnlik namina en yakin karakola teslim olda turkiyede bir kirima yol acma
ne demek neden ~ 9 yıl önce
dışarıdan açmasınlar diye kitliyor bu nasıl bir soru ? senin konuyla ilgili hiçbi bilgin yok belli ki. ne yapsaydı Do not disturb yazısı mı assaydı kapıya
Airbus'i kurtaralm ~ 9 yıl önce
Algi operasyonlari devam ediyor anlasilan:) pilot intihar ederken birden oksijen maskesi takma ihtiyaci hissetmis:)) ba ba bak hele sen:)) isin aslini gercekten ogrenemeyecegimiz asikar;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Bakın bu işte bir sürü tuhaflık mevcut. ----1-)Uçağı çakmak isteyen adam neden oksijen maskesi takıyor ? 2-) Aşağıda sözü edilen terrain pull up sesli uyarısı yayınlanan ses kaydında yok ? 3-) uçakta bir kaç ton yakıt olmalı, yangın nerede ? 4-) kaza yeri fotograflarında hiç bişi yok, diğer kazalara baktığınızda motorların en azından patçalanmadan kaldığını görüyoruz ? Bir kaç yıl önce ki air france kazasında , iki pilot dakikalarca 30 derece pitch up durumunda ki uçağa stalldan çıkış kumandası vermemişlerdi. İlginç olan , uçakta 34 ayrı arızanın o arada meydana gelmiş olmasıydı. Geçen sene bir lufthansa airbusında ki kokpitte kimyasal koku olayınıda hatırlayın ? Bana kalırsa Lubitz şanssızdı, kaptan çıkınca basınçlandıtma sorunu başladı, alçalış kumandasını verdi vr maskeyi taktıgında kendinden geçmişti, belki de kokpitte yine kimyasal duman vardı ve 100de100 e almamıştı maskeyi. Bayıldı. Bu arada da yine 20-30 tane arıza gelmiştir birşeyler olmuştur. Etrafta ki nukleer santrallerden ötürü , hava kuvvetleri vurmuş bile olabilir. Özetle airbusta daha doğrusu avrupalılarda , o gösteri uçuşundan beri birşeyleri saklama, gizleme , değiştirme huyu var. Firmaların itibarı için herşeyi yapabilirler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Volvo ~ 9 yıl önce
Kaza olduktan hemen sonra Airbus firması uçaktan arıza mesajları aldıklarını açıklamıştı. Nedense bundan kimse şu an bahsetmiyor.
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Birşey sormak istiyorum,bilenler lütfen bilgilendirsin:uçak içinde kamera neden yok?sizce uçağın heryerini görüp kaydeden bir kamera olması gerekmez mi?dediğim şey belki saçma olabilir ama kayıt yapan kamera olmamasının nedeni nedir?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
oey ~ 9 yıl önce
doğru kardeşim katılıyom
saçmaladın ~ 9 yıl önce
nedenini 30 saniye düşünsen kendin de bulursun. bulamadıysan söyleyeyim. kameradan daha güvenilir ve silinemeyen kapatılamayan 2 tane kara kutu war. bunlar herşeyi sesi tüm uçuş bilgilerini kaydeder ve silemezsin. kaptan bilerek uçağı çakacaksa kamerayı kapatmaz mı sence? sen hırsız olsan güvenlik kamerasına poz mu verirdin ?
cdss ~ 9 yıl önce
Kokpit kapısının olduğu koridoru gören 3 adet kameranın bağlı olduğu bir sistem var fakat bu sistemin kayıt yapma gibi bir özelliği yok maalesef
Beyin kontrolü ~ 9 yıl önce
Pilot beyin kontrolü veya hipnoz ile bu eylemi yapmaya sevk edilmiş olabilir mi ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
neden ~ 9 yıl önce
sayın editörler, araştırmanız gerekir, intihar edecek bir kişi neden oksijen maskesi takar ??? 10.38 Lubitz'in taktığı oksijen maskesinin içinden nefes alıp verişi duyuluyor. Normal bir şekilde nefes alıyor. Uçak 13 bin feet'te. neden normal şekilde alıp veriyor, incapacity olma ihtimali ??, bir insan ne kadar ölümü düşünse de son anda bir cümle söz çıkmaz mı ağzından ?? veya nefes alma hızı artmaz mı ?? teknik ağrıza sonucunda bu uçak teknik tarafından basınçlama testi yapıldı ise ve o ikinci pilot o esnada uçak içindeyse, 24 saat uçmaması gerekirken, hypoxia maruz kalmış olabilir, ha 2 metre ve daha derin bir suya dalmış ha 3 psi uçak yerde teknik tarafından başınçlanmış, eğer bu doğru ise, suçlu pilot yerine LH çünkü procedurelarda sorun var demektir,,hypoxia yaşayan bir kişi bayılmadan önce ne yaptığının farkında olamaz, kapıyı açmak isterken tersini yapma ihtimali yüksek, örnek pilotların basınçlama odaların içinde yaşadıkları olaylar gibi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
neden2 ~ 9 yıl önce
supp proc de alp ve urimçi üzerinde proc nedir, 6 dk da 25000 inmek, bu kişide 38000 ft den 24 e 6 dk inmiş, AP OFF olunca neden susturmamış, cvp verilmeyen bir sürü detay var, kolay gelsin

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000