05 Haziran 2013, Çarşamba 12:27:43

GERİ SAYIM BAŞLADI!

Türkiye Hava Trafik Kontrolörlüğü Derneği (TATCA) öncülüğünde Dev Ajans organizasyonuyla Selçuk Efes Havalimanı’nda düzenlenecek olan TATCA Havacılık Fest’13 havacılık meraklılarını 8-9 Haziran’da İzmir’de buluşturacak.
  • boş
  • bu ne surat??? hayırdır? Festival şenlik havasına girin artık bence...

Türkiye Hava Trafik Kontrolörleri Derneği (TATCA), havacılığın güzel yanlarını göstermek ve gelecek nesiller için yeni pencereler açmayı hedefleyerek yola çıktığı "TATCA Havacılık Fest'13" için artık geri sayıma başladı.

Türkiye Hava Trafik Kontrolörlüğü Derneği’nin öncülüğünde 8 Haziran’da pek çok ülkeden havacılık uzmanı temsilcisinin katılımıyla Kuşadası Hilton Double Tree Otel’de düzenlenecek olan “Uluslararası ATC Sempozyumu”nda sektörel bilgi paylaşımı yapılacak. Bu organizasyonu 9 Haziran’da Selçuk Havalimanı’nda yapılacak Havacılık Fest’13 izleyecek.

TATCA Havacılık Fest’13 öncesi Hilton Oteli’nde düzenlenen basın toplantısına TATCA Başkanı Birol Bilgin, TATCA İzmir Şube Başkanı Özgür Ünal katıldı.

Toplantıda konuşan TATCA Başkanı Birol Bilgin, uluslararası katılımcılarla birlikte sektörün dünyada ne durumda olduğunu masaya yatıracaklarını belirtti.

Bilgin, düzenlenen etkinliğin havacılık sektörüne dair gelecek nesillere olumlu açılımlar getireceğini söyledi.
Bilgin sözlerine şöyle devam etti: “Almanya, Hollanda Hırvatistan, Romanya, Bulgaristan’dan gelecek katılımcılarla sempozyum uluslararası boyutta olacak.  Amaç bütün ülkelerin hava trafik sistemlerini tanıyıp kıyaslama yapmak. Türkiye’de ilk defa yapılacak etkinlik tam bir festival havasında olacak. Halkımıza havacılığın bilinmeyen yönlerini tanıtacağız” dedi.

TATCA Derneği İzmir Şube Başkanı Tevfik Özgür Ünal ise, “Havacılık uzmanları Her yıl Türk Hava Sahası’nı kullanan bir milyondan fazla uçak trafiğini uluslararası standartlarda güvenli, süratli bir şekilde yöneten hava trafik kontrolörlerinin havacılık sektörüne yaptıkları büyük katkıyı anlatmak, havacılığın seyahat ya da askeri amaçlar dışında çokta keyifli olan yanlarını bilinmeyenlerini halkla paylaşmak, çocuklara havacılık sevgisini aşılayarak gelecek hayallerinde farklı pencereler açabilmek amacıyla İzmir’de bulunuyoruz” dedi.

Festivalde neler olacak?

Festivalde birçok sivil havacılık kulübü ve derneği, üniversitelerin ve liselerin ilgili kulüpleri de yer alacak. Gün boyu paraşüt atlayışlarından model uçak ve helikopterler gösterilerine, sıcak hava balonundan, gyrocopter, paramotor ve microlight hava araçlarına, Hava Trafik Kontrol ve Uçak Simülatörlerine kadar birçok havacılık etkinliğinin yer alacağı festivalde Türkiye'nin en ünlü gösteri pilotu Ali İsmet Öztürk de iki kez akrobasi uçuşu yapacak.

GERİ SAYIM BAŞLADI!

Yorumlar

boş ~ 11 yıl önce
boş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
çok ciddi ~ 11 yıl önce
bu ne surat??? hayırdır? Festival şenlik havasına girin artık bence...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000