25 Ağustos 2011, Perşembe 13:30:04

GERİ SAYIM BAŞLADI

Boeing, dünya sivil havacılığında yeni bir dönem başlatacak 787 Dreamliner modelinin uçuş testlerini tamamladı...
  • haneda frankfurt biraz dream olmuş
  • Ben bu kuğuyu sevdim. Hayırlı yolculuklar.
  • Boeing sizin dediğiniz gibi tamiri mümkün olmayan bir gövdeyi nasıl satabilir ki? İlk defa gövdeye uygulanacak kompozit tekniğinin de kendine has tamirleri var. Hem de perçinli. Ayrıca çok daha farklı uygulamaları var 787 üzerinde. Hem kompozitle birlikte korozyon derdi de olmayacak. Bakım aralıklarınında ne kadar uzun olduğunu ilerde duyuracak, benim rakam vermem doğru olmaz. Saygılar.
  • kompozit malzeme tamir olmaz, yapısal bir problemde komple değiştirilir. Yepyeni teknik altyapı ve ciddi teknisyen eğitimi gerekecek.. bakım maliyetleri çok artacak.
  • Hadi bakalım göklerdeki yerini al sen de.
Boeing, gövdesi tamamen kompozit malzemeden üretilen çift koridorlu yeni modeli 787 Dreamliner’ın Rolls-Royce motorlu versiyonuyla, Tip Sertifikasyonu için gerekli uçuş testlerini bitirdi. Gelişmiş aerodinamik yapısı ve sahip olduğu yeni teknolojilerin yanı sıra, üstün yakıt verimliliği ve düşük bakım maliyetiyle ticari havacılığa yeni bir boyut katacak 787 Dreamliner, Eylül ayının sonunda ilk müşterisi Japon ANA Havayolları’na teslim edilecek.
 
İlk Boeing 787 Dreamliner uçağını teslim alacak ANA Havayolları, uçağın uçuş programını açıkladı. Buna göre 787 Dreamliner ilk ticari uçuşunu, 1 Kasım’da, iç hatlarda Haneda-Okayama arasında gerçekleştirecek. Uçağın ilk uluslararası uçuşu Aralık ayında Haneda - Pekin arasında, ilk kıtalararası uzun uçuşu ise Ocak 2012’de Haneda - Frankfurt arasında yapılacak. 

CNN Türk
GERİ SAYIM BAŞLADI

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 13 yıl önce
haneda frankfurt biraz dream olmuş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ben bu kuğuyu sevdim. Hayırlı yolculuklar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Boeing sizin dediğiniz gibi tamiri mümkün olmayan bir gövdeyi nasıl satabilir ki? İlk defa gövdeye uygulanacak kompozit tekniğinin de kendine has tamirleri var. Hem de perçinli. Ayrıca çok daha farklı uygulamaları var 787 üzerinde. Hem kompozitle birlikte korozyon derdi de olmayacak. Bakım aralıklarınında ne kadar uzun olduğunu ilerde duyuracak, benim rakam vermem doğru olmaz. Saygılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
kompozit malzeme tamir olmaz, yapısal bir problemde komple değiştirilir. Yepyeni teknik altyapı ve ciddi teknisyen eğitimi gerekecek.. bakım maliyetleri çok artacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Hadi bakalım göklerdeki yerini al sen de.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000