22 Mart 2012, Perşembe 20:00:55

GERİ ADIM ATILACAK MI?

Avrupa Birliği'nin karbondioksit ve sera etkisine sebep olan gazların salınımını azaltmak için yürürlüğe soktuğu karbon vergisine tepkiler gelmeye devam ediyor. Çin ve Rusya'nın ardından Hindistan da vergiyi tanımayacağını açıkladı.
  • doğrudur sera gazlarına önlem alınmalı. ancak can çekişen havacılık sektörünü de öldürmemeli... öncelikle filitre dahi taktıramadıkları fabrikalardan başlasınlar...avrupanın her yeri mantar gibi sera gazlarına önlem alınmamış fabrikalarla doluyken havacılığa bu kadar çok yaptırım getirilmesinin mutlaka başka sebepleri vardır... ben avrupalıları bu konuda samimi görmüyorum...
  • Dünyanın geleceği açısından karbon emisyon değerlerinin düşürülmesi lazım. Ama 'dünya polisi' ABD bile buna yanaşmazken bilinçsiz ülkelerdeki yönetimlerin buna karşı gelmesi gayet doğal. Dünyanın sonu biz insanların elinden olacak. Şirketler batacaksa batsın, önemli olan çocukların geleceği, onlara yaşayabilecekleri bir gezegen bırakmak bizim görevimiz değil mi? Bu konuda dünyanın ortak bir karar alıp hareket etmesi gerekiyor ama görünüşe göre pek mümkün değil.
  • Hangi gelecekten bahsediyorsun arkadasim ... Eger batmakta olan Avrupa ulkelerinin kendilerini kurtarmak icin uydurduklari vergilerle erisecegimiz gelecek ise varsin gelmesin, ha ciddi ciddi bu karbon isine inandiysan da azicik arastir bakalim neler cikacak altindan :(
  • uçak farikalarından ve yan sanayinde binlerce insan çalışıyor ülkelerin havayolları verdikleri siparişleri iptal ettiklerinde fab kapanınca işde o zaman bunların paralarını kim ödeyecek sorarım size boş cin ali masallarına gerek yok.. gerekirse akülü araba kullansın ama henüz daha hybird uçak yok dolayısıyla uçak benzini kullanmaya mecburlar avrupa da hala ağır vergi koysun işine gelene yasak koyar avrupa...neymiş hava kirleniyormuş hindistan airbustan milyarlarca dolar uçak siparişi var ayrıca fransız savaş uçakları firmasına yeni sipariş verdi iptal etsin bakalım görerim o zaman siz minnş avrupalıları..
  • Senin dediğin gibi çevreyi korumak olsa. Amaçları AB üyesi ülkelere yeni para kaynağı sağlamak. Çünkü artık emin adımlarla iflasa gidiyorlar. Çin ve Rusya ve de Hindistan ağırlıklı ne kullanıyor? Evet doğru Airbus kullanıyor.
  • Her şey para değil. Daha da sertleştirilmeli kurallar. Firmalar batacaksa da batsın. Asıl birileri ekonomoik anlamda zarar görmesin diye kurallardan vazgeçmek, geleceği tehlikeye atıyor.
Çin'in başlattığı ve Rusya'nın devam ettirdiği Avrupa Karbon Vergisi'ne tepkiye Hindistan da katıldı. Dünyanın en yoğun nufüslarına sahip ülkelerden gelen tepkiler nedeniyle kulislerde AB'nin karbon emisyon vergisinde geri adım atacağının konuşulduğu öğrenildi.

Hindistan yetkilileri emisyon değerlerini Avrupa ile paylaşmayacağını belirtirken, Avrupa'nın en büyük altı havayolu şirketi Fransız Airbus'a konuyla alakalı mektup göndermişlerdi.

Almanya, Fransa, İngiltere ve İspanya hükümetlerine gönderilen mektupta karbon vergisinin havacılık sektörü için ağır finansal sonuçlara neden olacağının altı çizilmiş, Airbus'ın tepe yöneticisi Tom Enders ise uçak fabrikasındaki ve yan sanayilerdeki binlerce çalışanın geleceğinin tehdit altında olduğunu belirtmişti.

GERİ ADIM ATILACAK MI?

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 12 yıl önce
doğrudur sera gazlarına önlem alınmalı. ancak can çekişen havacılık sektörünü de öldürmemeli... öncelikle filitre dahi taktıramadıkları fabrikalardan başlasınlar...avrupanın her yeri mantar gibi sera gazlarına önlem alınmamış fabrikalarla doluyken havacılığa bu kadar çok yaptırım getirilmesinin mutlaka başka sebepleri vardır... ben avrupalıları bu konuda samimi görmüyorum...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Dünyanın geleceği açısından karbon emisyon değerlerinin düşürülmesi lazım. Ama 'dünya polisi' ABD bile buna yanaşmazken bilinçsiz ülkelerdeki yönetimlerin buna karşı gelmesi gayet doğal. Dünyanın sonu biz insanların elinden olacak. Şirketler batacaksa batsın, önemli olan çocukların geleceği, onlara yaşayabilecekleri bir gezegen bırakmak bizim görevimiz değil mi? Bu konuda dünyanın ortak bir karar alıp hareket etmesi gerekiyor ama görünüşe göre pek mümkün değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Hangi gelecekten bahsediyorsun arkadasim ... Eger batmakta olan Avrupa ulkelerinin kendilerini kurtarmak icin uydurduklari vergilerle erisecegimiz gelecek ise varsin gelmesin, ha ciddi ciddi bu karbon isine inandiysan da azicik arastir bakalim neler cikacak altindan :(

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
uçak farikalarından ve yan sanayinde binlerce insan çalışıyor ülkelerin havayolları verdikleri siparişleri iptal ettiklerinde fab kapanınca işde o zaman bunların paralarını kim ödeyecek sorarım size boş cin ali masallarına gerek yok.. gerekirse akülü araba kullansın ama henüz daha hybird uçak yok dolayısıyla uçak benzini kullanmaya mecburlar avrupa da hala ağır vergi koysun işine gelene yasak koyar avrupa...neymiş hava kirleniyormuş hindistan airbustan milyarlarca dolar uçak siparişi var ayrıca fransız savaş uçakları firmasına yeni sipariş verdi iptal etsin bakalım görerim o zaman siz minnş avrupalıları..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Senin dediğin gibi çevreyi korumak olsa. Amaçları AB üyesi ülkelere yeni para kaynağı sağlamak. Çünkü artık emin adımlarla iflasa gidiyorlar. Çin ve Rusya ve de Hindistan ağırlıklı ne kullanıyor? Evet doğru Airbus kullanıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Her şey para değil. Daha da sertleştirilmeli kurallar. Firmalar batacaksa da batsın. Asıl birileri ekonomoik anlamda zarar görmesin diye kurallardan vazgeçmek, geleceği tehlikeye atıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000