23 Ağustos 2011, Salı 12:30:50

"GEREKENİ YAPARIZ"

İstanbul’daki iftarda konu Somali’ye gelince, bölgedeki havalimanı ihtiyacına değinen Başbakan Erdoğan, Hamdi Akın’a dönerek, ‘Herhalde siz yaparsınız, buradan kâr beklemezsiniz’ dedi. Yanıt, ‘Gereği yapılacak’ oldu...
  • tamam efendim olur efendim hemen yaparız efendim siz isteyin efendim
  • hayallerde yaşıyor bazı kİmBsElerN....
  • Fırsat bu fırsat Sayın Basbakanım. Somalinin yonetimini de devralabiliriz. baslangıc olur buyuk Turkiye ye. 2023 e emin adımlar atmak lazım. okyanusta kapımız olur. doguda gurcistanla nahcıvanla, guneyde kıbrısla, suriyeyle avrupa birliği turunden birleşmeler yapılabilir. ırak ta fena olmaz.
  • haberi okumadinmi okumakmi isine gelmiyor??
  • bizde ac varsa TOK olani da var!somalide iki tarafta ac.tabii isi milliyetcilige cevirip politika yapmak varken görmezsiniz!!
  • Kimin parasıyla yapılacak bu havaalanı? Benim verdiğim vergilerden tek kuruşu giderse hakkımı helal etmiyorum. Bırakın Somali'de reklam yapmayı, TR'deki sorunları çözün. Yardım mı yapıyorsunuz, TV'lerde boy-boy görünüp show'mu yapıyorsunuz. Üstelik kimin parasıyla yardım yapıyorsunuzda kendi reklamınızı yapıyorsunuz? Benim bildiğim müslümanlıkta yardım gizli yapılır, kameraların önünde değil.
  • Elin Somali'sinden size ne sayın başbakan. Zaten yardım ediyoruz. Ama kar etmeden yatırım yapmak da neyin nesi oluyor. Madem iş adamlarımızı kar etmeden yatırım yapmaya davet ediyorsunuz bir zahmet söyleyiverin de kar etmeden konut yapsınlar. Veya en azından kar marjlarını düşünsünler. En nihayetinde de Somali halkına doğum kontrol denen bir şeylerin olduğunu da söylemelisiniz.
  • bize ne somalinin havalimanından. tamam yardım ediyoruz ülke olarak da bi yere kadar. bize de lazım havaalanı
Başbakan Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın iş dünyasıyla birlikte yaptığı ziyaretle yeniden dünya medyasının gündemine oturan Somali’nin sorunları sadece para yardımıyla çözümlenebilecek türden değil. Ülkede son 60 yılın en kurak günlerinin yaşanmasıyla insanlık tarihinin en büyük dramlarından birine dönüşen açlık sorununun kalıcı olarak aşılabilmesi için Somali’nin kalkınması, ekonomisinin canlanması gerekiyor.

Başbakan Erdoğan, Ak Parti İstanbul İl Teşkilatı’nın önceki akşam verilen iftar yemeğinde yaptığı konuşmada bu konuya özel vurgu yaptı.

Başbakan'ın yakından ilgilendiği konulardan biri de Somali'deki havaalanı sorunuydu. Erdoğan Somali’yle ilgili atılması gereken acil adımları sayarken Mogadişu’ya havaalanı yapılması konusuna da değindi. Somali’nin kendi ayakları üzerinde durabilmesi için yapılması gerekenleri anlatırken hemen önümdeki masada oturan Hamdi Akın’a dönerek, “Herhalde siz yaparsınız, buradan kâr beklemezsiniz” dedi.

Başbakan'ın bu isteğine olumlu yanıt veren Akın, 'Başbakan merak etmesin gereni yaparız' dedi.

Milliyet
"GEREKENİ YAPARIZ"

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Misafir ~ 13 yıl önce
tamam efendim olur efendim hemen yaparız efendim siz isteyin efendim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
hayallerde yaşıyor bazı kİmBsElerN....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Fırsat bu fırsat Sayın Basbakanım. Somalinin yonetimini de devralabiliriz. baslangıc olur buyuk Turkiye ye. 2023 e emin adımlar atmak lazım. okyanusta kapımız olur. doguda gurcistanla nahcıvanla, guneyde kıbrısla, suriyeyle avrupa birliği turunden birleşmeler yapılabilir. ırak ta fena olmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
haberi okumadinmi okumakmi isine gelmiyor??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bizde ac varsa TOK olani da var!somalide iki tarafta ac.tabii isi milliyetcilige cevirip politika yapmak varken görmezsiniz!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Kimin parasıyla yapılacak bu havaalanı? Benim verdiğim vergilerden tek kuruşu giderse hakkımı helal etmiyorum. Bırakın Somali'de reklam yapmayı, TR'deki sorunları çözün. Yardım mı yapıyorsunuz, TV'lerde boy-boy görünüp show'mu yapıyorsunuz. Üstelik kimin parasıyla yardım yapıyorsunuzda kendi reklamınızı yapıyorsunuz? Benim bildiğim müslümanlıkta yardım gizli yapılır, kameraların önünde değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Elin Somali'sinden size ne sayın başbakan. Zaten yardım ediyoruz. Ama kar etmeden yatırım yapmak da neyin nesi oluyor. Madem iş adamlarımızı kar etmeden yatırım yapmaya davet ediyorsunuz bir zahmet söyleyiverin de kar etmeden konut yapsınlar. Veya en azından kar marjlarını düşünsünler. En nihayetinde de Somali halkına doğum kontrol denen bir şeylerin olduğunu da söylemelisiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bize ne somalinin havalimanından. tamam yardım ediyoruz ülke olarak da bi yere kadar. bize de lazım havaalanı

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000