30 Eylül 2015, Çarşamba 10:54:44

Gerçek şimdi anlaşıldı

Türk Hava Kurumu başkanlığına aday olan Mustafa San’ın, Türk Hava Kurumu Genel Başkanlığı ile Türk Hava Kurumu Vakfı arasındaki yetki karmaşasına “Kayyum” çözümü ürettiği ortaya çıktı.
  • yahu kurumca ne içiyorsunuz bizede verin aynı kafayı bizde istiyoz. Bu kurumu takip ediyorum ve görüyorum ki lav edilmeli bu kurum. Kapanmalı ve müze haline getirilmeli. Borçlar nasıl ödenecek bilemiyorum ama ortada bir gerçek var oda eski yönetimin kurumu iyi yönetememiş. Kurumu hunharca borç altına sokmuşlar. Dengeli hareket etmemişler. Kaliteli personeli elde tutamamışlar onlarda istifa etmiş. İçeride torpilliler kalmış. Resmen çingene kavgasına dönmüş. Şimdi gelecek adam iyi yönetecekmiş. Borçları ödeyecekmiş. Kim ödüyor borçları asıl olan kurumun mal varlığı ödüyor. Buna yönetim mi diyorsunuz siz. O halde gelin bir holding yada şirketi izleyin nasıl yönetilir görün. Lise mezunu adamlarla bu iş olmaz. Yok kurumun eski başkanları yok kurumu iyi tanıyan bir başkan. Bunlar çare degil. İyi bir yönetici var olan kaynakları kullanmaz yeni kaynak üretir. Bağlantı kurar para getirir. Seçimleri bekliyorlarmış ona göre adamları varmış. Ne yapacak yeni gelen para mı koyacak cebinden.
  • Burada veya THK'nın tartışıldığı (Kurtarıldığı) tüm köşebaşlarında, dedikoduyu, laf ebeliğini bırakalım. Adam yazıda ne güzel analiz yapmış, değerlendirmelerine göre benim gibi birinin bile anlayabileceği şekilde açıklamış ve çözüm üretmiş. Çözümü uygun mu tartışılabilir, o ayrı konu ama burada yok alkollü hoca, yok bilmemneler ile geyik çevireceğinize şunu yapın. Adayları gerçekten araştırıp, kendi değerlendirmenizi yazın, çözüm fikrinizi dile getirin. Belki bir işe yarar. En azından şunu anlamaya çalışın; THK'da hep şuna buna takılanlar, ya şu olursalar, bunu o gösterirse benim önüme geçer deyip takoz olmalar (kendini geliştiremeyen yöneticinin sonu budur.) yüzünden bir çok konuda geri kalındı veya ilerleme çabalarının önü kesildi, artık bırakın ya şu işleri....
  • Müthiş bi komedi sahnede... Bunun da başrol oyuncuları belli... Millet maaş alamazken onların keyfi hep yerinde. Hayal pazarlayıp düş kırıklığı satıyolar. Şimdi yediklerinin içtiklerinin attıkları kazıkların yaptıkları haksızlıkların tadını çıkarsınlar. Ama her rüyanın bi sonu var...
  • Alemsiniz ,yazan şahsiyet birincisi kariyerinin olmadığını nerden biliyosun digerinin milletvekili olmus olsada kariyerinin olduğunu nerden biliyosun.boş laflarlarla yorum yapmisin ama ilk önce ac oku vaatleri suan turkiyenin hatri sayılır amatorlerinin yüzde doksaninin mustafa san beyi destekledigini bir gor.suan thkyi eski günlerini getirecek kiside kurumu tamamen bitirecek kişide belli yanlış anlamayin ama bu kızgın süreçte butarz insani ggıcık edici genis konusmalar yapmayın derim tavsiye;)
  • Yaw bu arkollü personel eski paraşüt okulu personeli daha sonrada planör okuluna geçip Osman YILDIRIM Zaman'ında emekli edilen hocamı herkes onu arkolik bilir de ? :-)))
  • Ya bu nasıl bir kurum kültürü ? Biri gazı veriyor herkes hurraaaa. Bir sakin olun. İki tarafında oyununa gelmeyin. Neden bu iki adayda ısrarla zarar eden bir kurumu istiyor? Biri paşa ve eski milletvekili gayet iyi bir kariyer , öteki şube başkanı üniversite mezunu emekliliği gelmiş çok parlak bir kariyer yok....iki adayin hedeflerini anlamadım. Tecrubesiz oldukları belli bir vaatleri de yok kimseye. Maaşlarınızi ertesi gün ödeyeceğiz de demiyorlar... ikisinin de sonu Vacit bunların... şapkayı alıp giderler .
  • Buralarda boşyere kilavye erkekligi yapan daima güçlünün yaninda olan haklinin yaninda olmayan thkya zarar veren idarecilik vasfini bilmeyen Adam kayirmayla işyürütenler,akşama kadar kurumbahçesinde oturarark çay-sigara keyfi yapan zihniyet kurumda kesinlikle olmamali böyle olduğu zaman kurumumuzu ayrım içine sokup siyaset arenasina çeviriyorlar.unutmayin haksizlik yaparsaniz birgün mutlaka gelirve sizi bulur.hemşeri ayağina yatarak Adam kayirmayla kendi kafanizca GURUPLAŞMAYLA olmuyor buişler önce ekmeğini yediginiz parasini aldiginiz yerde helal para kazanin Birde çikip Mustafa Başkan gelecek thk kurtulacak diye yaziyosunuz SİZİNLEMİ sizgibilerlemi beraber kurtulacak Yazık gerçekten çokyazık mustafa by bukisilere dikkatedin ALLAH için dikkatedin.
  • Anlıyamıyorum daha hala Kürşat Atılgan diyen zihniyeti artık çıkartın şu at gözlüklerini thknın personelin maaşlarını ödemek için ayırdığı parayi zamanında vakfın kredilerine kefil olarak gösterilen thknın Vakfın borcu oduyemedigi icin bankalar thknın parasına el koydu gerçekleri bir bilin sonda konuşun daha Vakfı yönetemiyenler kurumumu yönetecek hey gidi heyy thklilar burda thk düşmanı gibi yorum yapiyolar
  • Gökçen maaş alamadiklari için haklarini arayan doktorları işten cikarmaya baslamis.memlekette hak aramak suç olmuş anlasilan
  • Genel Başkanlıkta maaşlar bir hafta yatmayacak diyorlar , para bitmiş . Iki tarafinda birleşmesi en mantikli olanı

Türk Hava Kurumu başkanlığına aday olan Mustafa San’ın, Türk Hava Kurumu Genel Başkanlığı ile Türk Hava Kurumu Vakfı arasındaki yetki karmaşasına “Kayyum” çözümü ürettiği ortaya çıktı.

Airporthaber’in ele geçirdiği belgeye göre istifa eden eski THK Genel Başkanı Vacit Öktem’e, THK Yönetim Kurulu Üyesi ve Safranbolu Şube Başkanı sıfatı ile Mustafa San tarafından gönderilen yazıda vakfın kayyuma devredilmesi için vakıf müfettişleri ile işbirliği yapılması öneriliyor.

Kayyum’un “Ben yönetemiyorum al sen yönet” anlamına geldiğini bilip-bilmediği anlaşılamayan Mustafa San’ın, Türk Hava Kurumu Genel Başkanlığı seçimlerinde de vakıfla ilgili tüzük değişikliği istemiş ancak kabul görmemişti.

Türk Hava Kurumu’nun içinden çıkılmaz batakta olduğunun da vurgulandığı yazıda “Kurumun geleceği ekonomik olarak ipotek altında” uyarısı da yapılıyor.

Türk Hava Kurumu Genel Başkanlığı tarafından mahkemeye başvurularak kayyum atanması istenmiş ve açılan bu dava sonrası eski başkan Vacit Öktem suçlanmıştı. Airporthaber’e ulaşan belgeye göre Mustafa San’ın önerisi doğrultusunda mahkemeye gidildiği gerçeği ortaya çıkmış oldu.

©AirportHaber

İşte o yazı:

Gerçek şimdi anlaşıldı

Yorumlar Tüm Yorumlar (49)

yorumcu ~ 9 yıl önce
yahu kurumca ne içiyorsunuz bizede verin aynı kafayı bizde istiyoz. Bu kurumu takip ediyorum ve görüyorum ki lav edilmeli bu kurum. Kapanmalı ve müze haline getirilmeli. Borçlar nasıl ödenecek bilemiyorum ama ortada bir gerçek var oda eski yönetimin kurumu iyi yönetememiş. Kurumu hunharca borç altına sokmuşlar. Dengeli hareket etmemişler. Kaliteli personeli elde tutamamışlar onlarda istifa etmiş. İçeride torpilliler kalmış. Resmen çingene kavgasına dönmüş. Şimdi gelecek adam iyi yönetecekmiş. Borçları ödeyecekmiş. Kim ödüyor borçları asıl olan kurumun mal varlığı ödüyor. Buna yönetim mi diyorsunuz siz. O halde gelin bir holding yada şirketi izleyin nasıl yönetilir görün. Lise mezunu adamlarla bu iş olmaz. Yok kurumun eski başkanları yok kurumu iyi tanıyan bir başkan. Bunlar çare degil. İyi bir yönetici var olan kaynakları kullanmaz yeni kaynak üretir. Bağlantı kurar para getirir. Seçimleri bekliyorlarmış ona göre adamları varmış. Ne yapacak yeni gelen para mı koyacak cebinden.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kod adı my ~ 9 yıl önce
Burada veya THK'nın tartışıldığı (Kurtarıldığı) tüm köşebaşlarında, dedikoduyu, laf ebeliğini bırakalım. Adam yazıda ne güzel analiz yapmış, değerlendirmelerine göre benim gibi birinin bile anlayabileceği şekilde açıklamış ve çözüm üretmiş. Çözümü uygun mu tartışılabilir, o ayrı konu ama burada yok alkollü hoca, yok bilmemneler ile geyik çevireceğinize şunu yapın. Adayları gerçekten araştırıp, kendi değerlendirmenizi yazın, çözüm fikrinizi dile getirin. Belki bir işe yarar. En azından şunu anlamaya çalışın; THK'da hep şuna buna takılanlar, ya şu olursalar, bunu o gösterirse benim önüme geçer deyip takoz olmalar (kendini geliştiremeyen yöneticinin sonu budur.) yüzünden bir çok konuda geri kalındı veya ilerleme çabalarının önü kesildi, artık bırakın ya şu işleri....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:) ~ 9 yıl önce
Müthiş bi komedi sahnede... Bunun da başrol oyuncuları belli... Millet maaş alamazken onların keyfi hep yerinde. Hayal pazarlayıp düş kırıklığı satıyolar. Şimdi yediklerinin içtiklerinin attıkları kazıkların yaptıkları haksızlıkların tadını çıkarsınlar. Ama her rüyanın bi sonu var...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
thk hayranı ~ 9 yıl önce
Alemsiniz ,yazan şahsiyet birincisi kariyerinin olmadığını nerden biliyosun digerinin milletvekili olmus olsada kariyerinin olduğunu nerden biliyosun.boş laflarlarla yorum yapmisin ama ilk önce ac oku vaatleri suan turkiyenin hatri sayılır amatorlerinin yüzde doksaninin mustafa san beyi destekledigini bir gor.suan thkyi eski günlerini getirecek kiside kurumu tamamen bitirecek kişide belli yanlış anlamayin ama bu kızgın süreçte butarz insani ggıcık edici genis konusmalar yapmayın derim tavsiye;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bu arkollü ~ 9 yıl önce
Yaw bu arkollü personel eski paraşüt okulu personeli daha sonrada planör okuluna geçip Osman YILDIRIM Zaman'ında emekli edilen hocamı herkes onu arkolik bilir de ? :-)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Alemsiniz ~ 9 yıl önce
Ya bu nasıl bir kurum kültürü ? Biri gazı veriyor herkes hurraaaa. Bir sakin olun. İki tarafında oyununa gelmeyin. Neden bu iki adayda ısrarla zarar eden bir kurumu istiyor? Biri paşa ve eski milletvekili gayet iyi bir kariyer , öteki şube başkanı üniversite mezunu emekliliği gelmiş çok parlak bir kariyer yok....iki adayin hedeflerini anlamadım. Tecrubesiz oldukları belli bir vaatleri de yok kimseye. Maaşlarınızi ertesi gün ödeyeceğiz de demiyorlar... ikisinin de sonu Vacit bunların... şapkayı alıp giderler .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kod adı my ~ 9 yıl önce
İki tarafın oyunu değil galiba bu, isterseniz bir düşünelim, birinin uzun süredir yönettiği vakfın ve altındakilerin durumu belli.... Diğerinin de lütfen geçmişinin iyi öğrenin ve kısa sürede yapmaya çalıştıklarını (Bugüne kadar eski yöneticilerde görmediğimiz, bazı durumlarda kullandığı, "kurumun alışık olmadığı", çözüme yönelik çabaları) görmek lazım.... Ancak şu konuda haklısınız, gaza gelmemek lazım, her iki tarafı da destekleyenlerin hangisi ne düşünür, ben bilmem, ancak gelecek başkanın çevresindekileri iyi tartması bu dönemde önceki dönemlere göre gerçekten de çok önemli, bir yönetici alt kadrosunun sağlamlığına göre yönetimindeki kurumu yükseltebilir veya batırabilir. Bunların sonu da vacit gibi deyince olayı çözmüş mü oldunuz, madem hepsi de gidecek kuruma başkan seçmeye gerek yok. kendi kendine takılsın öyle. Çözüm üretin, çözüm fikrinizi burada paylaşın ki iyi bir şeylere destek çıkmış olun.
Vaybettin aybettin ~ 9 yıl önce
Buralarda boşyere kilavye erkekligi yapan daima güçlünün yaninda olan haklinin yaninda olmayan thkya zarar veren idarecilik vasfini bilmeyen Adam kayirmayla işyürütenler,akşama kadar kurumbahçesinde oturarark çay-sigara keyfi yapan zihniyet kurumda kesinlikle olmamali böyle olduğu zaman kurumumuzu ayrım içine sokup siyaset arenasina çeviriyorlar.unutmayin haksizlik yaparsaniz birgün mutlaka gelirve sizi bulur.hemşeri ayağina yatarak Adam kayirmayla kendi kafanizca GURUPLAŞMAYLA olmuyor buişler önce ekmeğini yediginiz parasini aldiginiz yerde helal para kazanin Birde çikip Mustafa Başkan gelecek thk kurtulacak diye yaziyosunuz SİZİNLEMİ sizgibilerlemi beraber kurtulacak Yazık gerçekten çokyazık mustafa by bukisilere dikkatedin ALLAH için dikkatedin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
thk hayranı ~ 9 yıl önce
Anlıyamıyorum daha hala Kürşat Atılgan diyen zihniyeti artık çıkartın şu at gözlüklerini thknın personelin maaşlarını ödemek için ayırdığı parayi zamanında vakfın kredilerine kefil olarak gösterilen thknın Vakfın borcu oduyemedigi icin bankalar thknın parasına el koydu gerçekleri bir bilin sonda konuşun daha Vakfı yönetemiyenler kurumumu yönetecek hey gidi heyy thklilar burda thk düşmanı gibi yorum yapiyolar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hadin ordan ~ 9 yıl önce
Şimdi kurumda çalışan ve kuruma zarar veren bikaçtane kurukafalara SORMAK istiyorum:Genelbaskanlikta syn mustafa san bilginiz varmı EĞER YOKSA ARKANIZDAN BENCE İşçeviriyorlar,bikesiniz.Bukişiler tilkilik peşinde olan olayları örtpas eden kişilerdir.KONU:ŞUBE BAŞKANIMIZIN KIZçocuğuna evladına alkollubirşekilde göreve gelen personelin,Hakaretler ve ağza alinmayacak küfürler edip yüzüne Birde dosya fırlatarak çokbüyük terbiyesizlik yapmıştırlar,ve bu olayı yapan kişiyide hemen görev yerini değiştirmişler çocuğumuzun ailesi sorduğundada kişi ve kişiler biz opersoneli inönüye gönderdik işten çikardık diyerek utanmadan yalan söylemişlerdir,Buşahısın nerde çalıştığıda biliniyor kurukafalar Şimdisize soruyorum,yaptığız suç,olayı örtbas etmenizsuç,yalan söylemenizsuç,olayı yapan kişi sizin adaminiz diye savunmaniz suç,attikdiyerek Kızımızın ailesine alçakca yalan söylenmesi suç,Şimdi Mustafa bey sizbuşekildemi kurumu bunlarlamı yönetmek istiyorsunuz,BU olay bütün şubelere yapılmış hakarettir.
Vaybe ~ 9 yıl önce
Çokşeye yaramaya çalisanlar bence hicbiseye yaramiyorlar,ancak kendi tarafında olan kişi ve kişilere karşı yaptiklari terbiyesizce olayı KAPATMAKLA mükellef oluyorlar,ama bilmiyorlarki busıkıntı kendilerine ergeç dönecek,önce idareci olmak yükmünü iyibilmek gerekderim.SYN:Mustafa san buolaya derhal açıklık getirtmeli buyapilan alçakça davranisin arkasinda Eli olanlarin derhal kurumdan uzaklastirilmalari sağlanmalıdır.
Adilikya ~ 9 yıl önce
Utanmadan Birde kurumumuzda idarecilik yapiyorlarha,derhal istifa etmeliler terbiyesizler.bukişive kişiler isimleri belirlenerek thkurumundan atılmalılardır.
Aynen DOĞRU ~ 9 yıl önce
Bu olay gerçek olayı yapanda hala çalışıyor kuleye yani paraşüt kulesine gönderdiler personnel orda çalışıyor gönderende kendi hemşerisi olan güvenlik şefi ve arkasında olan müdürve şefler olayı örtbas ederek kızın ailesinede yalan söylemişler,bunlar kendine yakın kişileri tutuyor kendi adamı olmayanlarında üzerine oynuyorlar.Buzihniyetle kurumda idarecilik olmaz,Syn:Mustafa sanada bukonuyla alakalı bilgilendirme yapilmadi saniriz,bukişiler belli kurumdan uzaklaştirilmalilar,böyle kişiler güçlünün yaninda oluyorlar haklinin değil ŞUBE Başkanimiza sonsuz saygılarimizi iletiyor buolaydan dilayı derin üzüntü içerisinde olduğumuzu belirtiyoruz bukişilere enağır ceza verilmelidir.derhal.
kiyim ~ 9 yıl önce
Gökçen maaş alamadiklari için haklarini arayan doktorları işten cikarmaya baslamis.memlekette hak aramak suç olmuş anlasilan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
maas yatmadi ~ 9 yıl önce
Genel Başkanlıkta maaşlar bir hafta yatmayacak diyorlar , para bitmiş . Iki tarafinda birleşmesi en mantikli olanı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
my ~ 9 yıl önce
iki tar birleşince ne olacak, maaşlara yeni düzenleme olmak zorunda vakfa bağlı olanlar için. Bi tarafta astronomik rakamlar alanlar varken birleşme tek başına çözüm getirmeyecektir.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000