16 Kasım 2011, Çarşamba 08:08:55

GERÇEĞİNİ ARATMADI...

Nevşehir Kapadokya Havalimanı'nda uçak kazası ve yangın tatbikatı gerçekleştirildi. 95 kişilik bir ekibin görev aldığı tatbikatta, senaryo gereği düşen bir uçaktaki yangın söndürülerek yaralılar UMKE ekipleri tarafından kurtarıldı...
  • Sevgili kardeşim tatbikatın amacı böyle bir durumda personelin sevk ve idaresi organizasyonu, bu tip olaylarakarşı tecrübesini artırmak için yapılmaktadır.Ama havalimanlarımızda bazen"emergency durumlar olmaktadır işte böyle durumlarda ARFF ekipleri zamanıda ve hızlı bir şekilde müdahale pozisyonunu almaktadır
  • tatbikat güzelde gerçekte bukadar hazırmıyız?bu tatbikata kaçğün hazırlanılmıştır.bence bu tür tatbikatlar katılımcı bütün personelden habersiz yapılmalıki gerçek eksiklerimizi görelim.
  • bu tatbikat yapılırken üst yönetimde kriz masası oluşturması veya o şekilde görüntü verilmesi iyi olur kurtarma yapılırken yöneticide diger organizasyonları yapar.ama bizde seyir meselesi oluyor. kriz anındada kim ne yapacagını bilemiyor görev ve yetki kargşası yaşıyoruz.
Nevşehir'in Gülşehir ilçesine bağlı Tuzköy beldesi yakınlarında bulunan Nevşehir Kapadokya Havalimanı'nda gerçekleştirilen tatbikatta; Kapadokya Havalimanı ARFF ekipleri, İl Afet Acil Durum Müdürlüğü Nevşehir İl Sağlık Müdürlüğü UMKE ekipleri, Nevşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, 112 Acil, Emniyet Müdürlüğü ekiplerinden oluşan toplam 95 kişi görev aldı.

Gülşehir Kaymakamı ve Nevşehir Kapadokya Havalimanı İdari Amiri Mesut Yakuta ve Kapadokya Havalimanı Baş Müdürü Ali Şerit'in de izlediği tatbikatta, senaryo gereği XYZ Havayollarına ait A-319 tipindeki İstanbul-Nevşehir seferini yapan yolcu uçağı iniş esnasında pistten çıktı. Maket uçağın pistten çıkması sonrasında çıkan yangın ile birlikte havalimanında alarm verildi. Alarmın ardından olay yerine gelen Havalimanı ARFF ve Nevşehir Belediyesi itfaiye ekipleri yangına ilk müdahaleyi yaparken, olay yerine gelen İl Afet Acil Durum Müdürlüğü ve UMKE ekipleri uçak enkazındaki yaralıları patlama tehlikesine karşı olay yerinden uzaklaştırdı. Yangın kısa sürede söndürülürken, UMKE ekipleri de ilk müdahaleyi yaptığı yaralıları sağlık kuruluşlarına yönlendirdi. 
 
Daha sonra havalimanında yaklaşık 45 dakika süren tatbikata katılan personele ikramda bulunuldu. 
 
Kapadokya Nevşehir Havalimanı Baş Müdürü Ali Şerit, yaptığı açıklamada, her yıl rutin olarak yaptıkları uçak kazası ve yangın tatbikatını bu yıl ilk kez gece gerçekleştirdiklerini söyledi. Şerit, tatbikatın başarılı geçtiğini belirterek görev alan personele teşekkür etti.






 
GERÇEĞİNİ ARATMADI...

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
Sevgili kardeşim tatbikatın amacı böyle bir durumda personelin sevk ve idaresi organizasyonu, bu tip olaylarakarşı tecrübesini artırmak için yapılmaktadır.Ama havalimanlarımızda bazen"emergency durumlar olmaktadır işte böyle durumlarda ARFF ekipleri zamanıda ve hızlı bir şekilde müdahale pozisyonunu almaktadır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
tatbikat güzelde gerçekte bukadar hazırmıyız?bu tatbikata kaçğün hazırlanılmıştır.bence bu tür tatbikatlar katılımcı bütün personelden habersiz yapılmalıki gerçek eksiklerimizi görelim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
bu tatbikat yapılırken üst yönetimde kriz masası oluşturması veya o şekilde görüntü verilmesi iyi olur kurtarma yapılırken yöneticide diger organizasyonları yapar.ama bizde seyir meselesi oluyor. kriz anındada kim ne yapacagını bilemiyor görev ve yetki kargşası yaşıyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000