13 Nisan 2011, Çarşamba 12:13:17

GENÇLERE TÜRK HAVACILIK TARİHİNİ ANLATIYOR

Uluslararası bir firmanın Türkiye’de genel müdürlüğünü yapan Ali Emre Güneş, Türk havacılık tarihini gençlere anlatıyor.
  • ali beyin gaziantep konferansına katılan şanslı kişilerden biriydim bende,konusuna o kadar çok iyi hazırlanmıştiki o salondaki proflardan öğrencilere kadar herkes birçok şeyi ilk defa o salonda farkederek kendisinde havacılık tutkusunun temellerini attı.Konferans bitiminde salonda bulunan tüm proflar yrd. doçentler yüksek lisans ve lisans öğrencilerinin ali emre beyi dakikalarca ayakta alkışlaması o soluksuz geçen 2.5 saatlik konferansın ne kadar başarılı olduğunun göstergesiydi.Bence yorum yapmadan önce bir konferansına katılın ve ondan sonra görüşlerinizi burada yazın.
  • Öncelikle Türk Havacılık Tarihi konusunda bir konferans verilmesini takdir ediyorum. Ancak, 1001 yıl gibi çok gerilere gitmek bilim, mantık ve tarihe pek uygun olmamış. Çalışmalar yapıldığı doğru, ama sonuç alınamamış. (Bazı kaynaklar ilk hava şehidi dese de...) Ancak, Türk Havacılık Tarihi ilklerle, terle, kanla, gururla, özveriyle, başarıyla, yaratıcılıkla, kahramanlıkla doludur. Hala kırılamamış rekorlarımız var. Ankara ve İstanbul da Havacılık Müzelerimiz var. Gençlere ziyaret etmelerini öneriyorum.
  • sizler ya yazılan yazıları okumuyorsunuz yada anlamak istediğiniz gibi anlıyorsunuz ali bey geçmişi derken cumhuriyet ve osmanlı dönemindeki havacılığı ve havacılığın geçmişini işliyor sizler ise tutmuşunuz sanki 5 yıllık geçmişi işliyormuş gibi konularında anlamadan o şahsın semineride katılmadan görmeden yazı yazma gereği duyuyorsunuz yazıklar olsun görmeden yazmaya,duymadan anlamaya çalıştığımız bir dünya olmuş yazıklar olsun açıkçası yazıklar olsun...(kabin memurları platformu)
  • Havacılık sektöründe Türk gençleri ile yabancılarla nasıl aynı şartların yaratıldığını , buna en iyi örneğin THY pilot alımlarının olduğunu ve işin en acı yanının Türkiye'nin ne yazık ki boş teneke misali nasıl çok ses çıkardığını da anlatın.Türkiye'de havacılıkmış.Külahıma anlat.YGS sınavını yapmaktan aciz , kendi işsiz öğretmenlerini atamaktan aciz , yabancı öğretmenden pilot ve doktor ithal eden sömürge devleti; bunu da anlatın.BM sözleşmesine göre mal ve hizmetlerin serbest dolaşımı gibi işgücünün de serbest dolaşımının nasıl başlayıp Türk insanın nasıl iş bulamaz haline getirileceğini de anlatın; bırakın geçmişi.
  • UMIT BEYE KATILMAMAK ELDE DEGIL. BU GUN BIR HABER OKUDUM HV.K.K SAYIN AKSAY 25 YIL SONRA KENDI UCAGIMIZI YAPACAGIMIZI IFADE ETMIS. SIZ DE KALKMIS HAVACILIK GECMISI FALAN FILAN. RAHMETLI DEMIRAGDAN SONRA HAVACILIK BITIRILMISTIR MALESEF. UMIT BEY COK HAKLI. HAVACILIGIN GECMISI YOKKI BAKALIM. BENCE MEVCUT HALE BAKIP SIYASI IRADENIN DE CIDDI BIR SEKILDE KONUYA EGILMESI GEREKMEKTEDIR.
  • Bu AirportHaber çok büyük iş yapıyor, Ali Emre Beyin çalışmaları da çok büyük, ikisi bir araya gelmiş ne güzel olmuş tebrikler. Ben bu sayfayı günde 50 defa açarım, geçenlerde Ali Kıdık Beyin çok güzel bir yazısı vardı: http://www.airporthaber.com/bu-ulkede-havaci-var-mi--831y.html lütfen okuyun, Ali Emre Beyi de AirportHaberi de alkışlayın.
  • benide ilgilendirmez siyasi görüşü açıkçası onu politika kısmında tartışırız ama başarı başarıdır şayet birşeyler verebiliyorsa insanlara ve tebrik ederiz. yolu açık olsun kendisine başarılar diliyorum ben...(kabin memurları platformu)
  • işte sana aristodan felsefeyi yaklaşım ve aristoyu aristo yapan olgu olayda budur. şayet ben birşeyler ortaya atmazsam insanlar sadece inandıkları bildikleri şeyler ile kalacak ve araştırıp öğrenmiyecekler öğrenmenin iki temel dayanağı var birisi merak ikincisi bir fikrin karşısında onun doğruluğunu araştırmaktır. bu ülkede nice adını bilmediğin havacılar yetişti bir onları araştır ve bu ülke ingilltereye uçak satıyordu ingiltereye 100 üzerinde uçak siparişi vermişti bunları araştır öğren arkadaşım boş yere hep oturduğumuz yerden yazıyoruz ben bu ali güneş şahsını kişisel olarak tanımam ama verdiği yaptığı çalışmalar şuana kadar türkiyede olmayan bir çalışma ve başarılı çalışma her ne görüşte siyasi olarak bilmem ama benide ilgilendirmez
  • arkadaşım bari hiç devlet arşivlerini kurcalama fırsatın olmadı yada türkiyedeki havacılığı anlatan yabancı yazarların kitaplarını okumadın hadi dil bilmiyorsunda hadi bildiğini farzedelim de araştırmadan neden yazıyorsun be kardeşim şimdi ayıp vallahi ayıp..ben mi anlatayım bari adamaın biri çıkmış birşeyler anlatıyorum diyor sende eleştıreceğine bır bak bakalım bu adam anlattığı şeyler doğrumu dıye eğer yanlışsa sende belgelerin ile gel onun tazini çürüt,yok sırf adama muhalefet edıyorum dıye yazı yazma lutfen..aristoya sormuşlar sizin söslediğiniz çoğu şey yanlış neden söylüyorsunuz diye aristo dönmüş ve demiş ki benim söylediğim herşey doğru değil insanlar araştırsın doğruyu kendileri bulsun diye söylüyorum çoğu şeyi işte sana
  • ilginç yorumları görüyorum, ve soruyorum: boş boş konuşup, asılsız yazı yazan, oturduğu yerden atıp tutanlar, Ali Emre Beyin ülke çapındaki çalışmaları, gayreti ortada, siz daha isminizi bile yazamadan, bir konferansına katılmadan atıp tutuyorsunuz. Ben Yildiz Teknik teki konferansa katıldım , bugüne kadar Havacılığı böyle ele alan bir çalışma görmedim. Bence çok atmayın, gidin Ali Emre Beyi dinleyin. Sonra da ayakta alkışlayın.

Savunma sanayi ve havacılık teknolojileri üreten İsviçre merkezli Starragheckert şirketinin Türkiye Genel Müdürü Ali Emre Akgüneş, Türkiye’deki bir çok üniversitede "1001. Yılında Türk Havacılığı" konulu konferanslar düzenlemeye başladı.

Türklerin 1001 yıllık havacılık geçmişine sahip olduğunu ve bunun yeterince anlatılmadığını kaydeden Akgüneş, bir dizi konferansla üniversite öğrencilerine Türk havacılık tarihi hakkında bilgiler veriyor.

ODTU Uzay ve Havacılık Bölümde gerceklesen konferansta, havacılık tarihinde Türklerin 1001 yıllık bir geçmişe sahip olduğunu söyleyen Ali Emre Akgüneş, "BugünTürk havacılığının 1001. yıldönümündeyiz. 1010 yılında Türkmenistan'da yaşayan İsmail Caferi, dünya literatürlerinde havacılıkla uğraşan ilk bilim adamlarından biri olarak karşımıza çıkıyor" dedi.

Ali Emre Akgüneş, havacılıkta bu kadar köklü bir geçmişe sahip olan Türkiye'nin, havacılık alanında bugün hak ettiği yerde olmadığını, ancak bu alanda son yıllarda çok büyük gelişmeler kaydedildiğini ifade ederek şöyle konuştu: "Türkiye'de havacılık alanında son yıllarda belli bir mesafe kat edilmiş durumda.Ulaştırma Bakanlığı'nın gerek havacılık servis hizmetlerinde gerekse de havacılık üretim alanında birçok projesi var. Bunlardan en önemlisi bölgesel Türk yolcu uçağı. Bu, dünyada da ses getirecek bir proje. Bu büyük çalışmada, birçok kobi, firma, mühendis ve elemana ihtiyaç duyulacak. Bu projenin çeşitli aşamalarında üniversitelere de ihtiyaç olacak.”

Havacılığın özellikle Türkiye'de yetişmiş elemana ihtiyacı olduğunun altını çizen Akgüneş, “ Bugün baktığımızda, pilot açığının yanı sıra, bakım elemanı ve parça üretimi yapacak eleman ve mühendis anlamında da eksiklikler var. Bu nedenle, öğrencilerin kariyer planlarını bu hedef doğrultusunda yapmalarını sağlamaya çalışıyoruz”  şeklinde konuştu.

Ali Emre Akgüneş, gelecek nesil havacılık teknolojileri aktardiği konferansında, dünyada ve bölgesinde güçlenen Türkiye’deki havacılık ile yatırım ve kariyer ilgili fırsatlarla  olanakları da aktarıyor.

Konferanslarına  2 Mart’ta Celal Bayar Üniversitesi’nde başlayan Ali Emre Akgüneş, 11 Mart’ta Gaziantep Üniversitesi, 17 Mart’ta İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, 24 Mart’ta Gazi Üniversitesi, 25 Mart’ta ODTÜ, 8 Nisan’da Yıldız Teknik Üniversitesi’nde devam etti.

Ali Emre Akgüneş, 15 Nisan İTU`de, 20 Nisan’da Osmangazi Üniveristesinde, 4 Mayıs’ta da Konya Selcuk Üniversitesi’nde konferanslar verecek.

Ali Emre Akgüneş, Atılım, Ege, TOBB, Marmara, Erciyes gibi birçok üniversite ile de konferans tarihlerini kesinleştirmek için görüşmelerin sürdüğünü kaydetti.





GENÇLERE TÜRK HAVACILIK TARİHİNİ ANLATIYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (22)

Misafir ~ 13 yıl önce
ali beyin gaziantep konferansına katılan şanslı kişilerden biriydim bende,konusuna o kadar çok iyi hazırlanmıştiki o salondaki proflardan öğrencilere kadar herkes birçok şeyi ilk defa o salonda farkederek kendisinde havacılık tutkusunun temellerini attı.Konferans bitiminde salonda bulunan tüm proflar yrd. doçentler yüksek lisans ve lisans öğrencilerinin ali emre beyi dakikalarca ayakta alkışlaması o soluksuz geçen 2.5 saatlik konferansın ne kadar başarılı olduğunun göstergesiydi.Bence yorum yapmadan önce bir konferansına katılın ve ondan sonra görüşlerinizi burada yazın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Öncelikle Türk Havacılık Tarihi konusunda bir konferans verilmesini takdir ediyorum. Ancak, 1001 yıl gibi çok gerilere gitmek bilim, mantık ve tarihe pek uygun olmamış. Çalışmalar yapıldığı doğru, ama sonuç alınamamış. (Bazı kaynaklar ilk hava şehidi dese de...) Ancak, Türk Havacılık Tarihi ilklerle, terle, kanla, gururla, özveriyle, başarıyla, yaratıcılıkla, kahramanlıkla doludur. Hala kırılamamış rekorlarımız var. Ankara ve İstanbul da Havacılık Müzelerimiz var. Gençlere ziyaret etmelerini öneriyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
sizler ya yazılan yazıları okumuyorsunuz yada anlamak istediğiniz gibi anlıyorsunuz ali bey geçmişi derken cumhuriyet ve osmanlı dönemindeki havacılığı ve havacılığın geçmişini işliyor sizler ise tutmuşunuz sanki 5 yıllık geçmişi işliyormuş gibi konularında anlamadan o şahsın semineride katılmadan görmeden yazı yazma gereği duyuyorsunuz yazıklar olsun görmeden yazmaya,duymadan anlamaya çalıştığımız bir dünya olmuş yazıklar olsun açıkçası yazıklar olsun...(kabin memurları platformu)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Havacılık sektöründe Türk gençleri ile yabancılarla nasıl aynı şartların yaratıldığını , buna en iyi örneğin THY pilot alımlarının olduğunu ve işin en acı yanının Türkiye'nin ne yazık ki boş teneke misali nasıl çok ses çıkardığını da anlatın.Türkiye'de havacılıkmış.Külahıma anlat.YGS sınavını yapmaktan aciz , kendi işsiz öğretmenlerini atamaktan aciz , yabancı öğretmenden pilot ve doktor ithal eden sömürge devleti; bunu da anlatın.BM sözleşmesine göre mal ve hizmetlerin serbest dolaşımı gibi işgücünün de serbest dolaşımının nasıl başlayıp Türk insanın nasıl iş bulamaz haline getirileceğini de anlatın; bırakın geçmişi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
UMIT BEYE KATILMAMAK ELDE DEGIL. BU GUN BIR HABER OKUDUM HV.K.K SAYIN AKSAY 25 YIL SONRA KENDI UCAGIMIZI YAPACAGIMIZI IFADE ETMIS. SIZ DE KALKMIS HAVACILIK GECMISI FALAN FILAN. RAHMETLI DEMIRAGDAN SONRA HAVACILIK BITIRILMISTIR MALESEF. UMIT BEY COK HAKLI. HAVACILIGIN GECMISI YOKKI BAKALIM. BENCE MEVCUT HALE BAKIP SIYASI IRADENIN DE CIDDI BIR SEKILDE KONUYA EGILMESI GEREKMEKTEDIR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bu AirportHaber çok büyük iş yapıyor, Ali Emre Beyin çalışmaları da çok büyük, ikisi bir araya gelmiş ne güzel olmuş tebrikler. Ben bu sayfayı günde 50 defa açarım, geçenlerde Ali Kıdık Beyin çok güzel bir yazısı vardı: http://www.airporthaber.com/bu-ulkede-havaci-var-mi--831y.html lütfen okuyun, Ali Emre Beyi de AirportHaberi de alkışlayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
benide ilgilendirmez siyasi görüşü açıkçası onu politika kısmında tartışırız ama başarı başarıdır şayet birşeyler verebiliyorsa insanlara ve tebrik ederiz. yolu açık olsun kendisine başarılar diliyorum ben...(kabin memurları platformu)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
işte sana aristodan felsefeyi yaklaşım ve aristoyu aristo yapan olgu olayda budur. şayet ben birşeyler ortaya atmazsam insanlar sadece inandıkları bildikleri şeyler ile kalacak ve araştırıp öğrenmiyecekler öğrenmenin iki temel dayanağı var birisi merak ikincisi bir fikrin karşısında onun doğruluğunu araştırmaktır. bu ülkede nice adını bilmediğin havacılar yetişti bir onları araştır ve bu ülke ingilltereye uçak satıyordu ingiltereye 100 üzerinde uçak siparişi vermişti bunları araştır öğren arkadaşım boş yere hep oturduğumuz yerden yazıyoruz ben bu ali güneş şahsını kişisel olarak tanımam ama verdiği yaptığı çalışmalar şuana kadar türkiyede olmayan bir çalışma ve başarılı çalışma her ne görüşte siyasi olarak bilmem ama benide ilgilendirmez

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
arkadaşım bari hiç devlet arşivlerini kurcalama fırsatın olmadı yada türkiyedeki havacılığı anlatan yabancı yazarların kitaplarını okumadın hadi dil bilmiyorsunda hadi bildiğini farzedelim de araştırmadan neden yazıyorsun be kardeşim şimdi ayıp vallahi ayıp..ben mi anlatayım bari adamaın biri çıkmış birşeyler anlatıyorum diyor sende eleştıreceğine bır bak bakalım bu adam anlattığı şeyler doğrumu dıye eğer yanlışsa sende belgelerin ile gel onun tazini çürüt,yok sırf adama muhalefet edıyorum dıye yazı yazma lutfen..aristoya sormuşlar sizin söslediğiniz çoğu şey yanlış neden söylüyorsunuz diye aristo dönmüş ve demiş ki benim söylediğim herşey doğru değil insanlar araştırsın doğruyu kendileri bulsun diye söylüyorum çoğu şeyi işte sana

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ilginç yorumları görüyorum, ve soruyorum: boş boş konuşup, asılsız yazı yazan, oturduğu yerden atıp tutanlar, Ali Emre Beyin ülke çapındaki çalışmaları, gayreti ortada, siz daha isminizi bile yazamadan, bir konferansına katılmadan atıp tutuyorsunuz. Ben Yildiz Teknik teki konferansa katıldım , bugüne kadar Havacılığı böyle ele alan bir çalışma görmedim. Bence çok atmayın, gidin Ali Emre Beyi dinleyin. Sonra da ayakta alkışlayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000