23 Ağustos 2008, Cumartesi 08:02:32

Gençler için pilot olma imkanı

Isparta Süleyman Demirel Hava Alanı'nda açılan uçuş okulu, Burdur ve Isparta başta olmak üzere bölgenin gençlerine yeni bir hayatın kapılarını aralıyor.
  • Ilkonce boyle bir okulun Ispartada acilmasi Turkiyede bir Ilk olmasi yonunden cok iyi..Fransanin Nantes sehrinde oglum 17 yasinda 22 saat ucarak(Robin dr-400) ilk ucus brevesini aldi ucus hocasi okulda sadece ucus saatlerini cogaltmak ve ilerde bir is bulabilmerk icin bedava ders veriyordu havayollari sirketleri ucus tecrubesi olmayan pilotlara cok ragbet gostermiyor istisna olarak AIRFRANCE gibi buyuk sirketler vasitasiyla egitim yapilabilir .Oglum Montpellier sehrindeki ucus okulunda 3 aylik ek bir staj yaparak ucus hazirlayicisi ve hava trafigi uzmani olarak su anda Orly havaalaninda calisiyor ama bir gun buyuk ucaklarda pilotluk yapma hayallerini surdurmeye de devam ediyor ..pilotluk virusunu kapan herkese doktorsuz ilacsiz gunler cunku tedavisi yok...saygilar.
  • Haberde bir yanlışlık var. Seri imalat yetiştirilen bu pilotlara 4000 değil 6000 euro ile iş teklifi yapılıyor.Ayrıca ödemeler de ytl değil euro olarak.
  • Ben de bunlara inanıp bu işe başlayanlardanım. Yaklaşık 1 senedir elimde ATPL şirket şirket dolaşıp iş arıyorum. Diğer yorumlarda dendiği gibi iyice düşünüp öyle adım atılmalı.
  • Tüm yorumları okudum ve hepsine hak veriyorum. Fakat durum her ülkede aynı. Yani, okulu bitirip sınavları geçip pilot lisansı almak ayrı, tecrübe (saat) kazanıp iş bulmak ayrı. Anlayamadığım, 70 milyondan fazla nüfusa sahip olan bir ülkede nasıl olur sadece bir avuç küçük uçak bulunur? Kısacası, ufak işletmelerde ufak uçaklarda tecrübe kazanıp daha büyük uçaklara geçilir genelde. Türkiye'de bu olmadığından iş bulmam mümkün değil diyebilirim.Havayolları tabşiki 200-300 saatı olan pilotu almaz haklı olarak. Fakat saat yapmak için zemin yoksa nasıl o saatler gelecek?
  • ARKADASLAR PILOT OLMAK HERHALDE ARTIK MILLETE GARSON OLMAK GIBI KOLAY GELIYOR BUGUN BIR YURTDISI UCUSUNA GIDEN YILLARDIR UCAN PILOTLAR BILE TETIRGINLIKLE GECIRIYORLAR EVET PIYASININ TECRÜBELI PILOTA IHTIYACI VAR ODA MINIMUM 1500 SAATTIR HATTA HATTA UZAK DOGUDA 2000 SAATI OLMAYAN PILOTU ADAM YERINE BILE KOYMAZLAR BIRAZCIK BU ISLERI MANTIKLI DÜSÜNÜN BU IS OYUNCAK DEGIL HERKESIN AILESI VAR VE BÖYLECE KIMLERE EMANET EDILDIGINI BIRAZ DAHA IYI DÜSÜNÜN BURASI HODRI MEYDAN YERI DEGIL PILOTLUK HER ADAMIN ISI DEGIL OKULLAR PARA KAZANMAK ISTEYEBILIR YA BUNU GERISI ? LÜTFEN YAPMAYIN
  • sevgili airport yöneticileri ve bu haberi yayınlayan editörleri, sizler havacılıkla ilgili tüm haberleri yayınlamak konusunda bir gazeteci olarak tarafsız ve sınırsız olmalısınız, ancak haberin doğruluğu ve gerçekliği sizler tarafından da gayet iyi bilinmesine rağmen lütfen gençleriimizi böyle yanlış haberlerle, belki isteyerek (reklam amaçlı) belki istemeyerek yönlendirmeyiniz. bu sizlerin vicdani görevidir.insanların reklamını yapacaksanız verirsiniz sitenizde birköşe yaparsınız.bu uğurda hayalleri peşinde koşan ve evladına dişinden tırnağından biriktirerek bir gelecek hazırlamak isteyen babaların, annelerin yerine kendinizi koyunuz ve bu tür haberleri yayınlarken lütfen tekrar düşününüz. doğru insanlara doğru uyarıları yaptığımı ümid eder başarılar dilerim. (yazıyı yayınlayacağınızdan en ufak bir şüphem bile yok...)
  • pilot olmaya hevesli genç arkadaşlara nacizane tavsiyem sakın çok araştırmadan paralarını ve umutlarını bağlamasınlar sonra hayal kırıklığına uğrarlar.lise mezunu olmanız sizi kurtarmaz mutlaka dört yıllık bir fakülte mezunu olmanız şart ve çok iyi seviyede ingilizceye sahip olmalısınız.eğer mümkünse AÜ SHYO daki eğitime katılın hepinize başarılar
  • Selamlar,Bu işe başlayacak arkadaşlar,10 düşünüp 1 adım atın.Gerçekten orda vaadedilen gibi pembe bir tablo yok.Uçuş okulu seçiminizi çok ama çok iyi yapın.Şuanda isim vermem ama tek okul var benim gözümde,insanlara değer veren.Ben eğitimimi topluca almadım,bölük pörçük aldım,ve çokça okulu görme şansım oldu.Uçuş saati için ABD de uçtum,hatta harçlığımı çıkaracak işler yaptım.Bu işi gerçekten çok isteyenler,çok ciddi araştırmalarla gelin.Okul sahiplerini köşeye sıkıştırmaya bakın.hep söylenen şey,aslında eksik söyletiliyor!SEKTÖRDE PİLOT AÇIĞI VAR!(burada okullarla mutabıkız.)ANCAAK,TECRÜBELİ PİLOT AÇIĞI VAR!!Kimsenin ATPL FR+200 saat uçmuş birine çok fazla ihtiyacı yok şu anda.ama sen o 200 ün sütüne 500 koyabildiysen bi şekilde,birde yabancı bir yerden geçerli bir type da alır gelirsen,ilk alımlarda işe girersin.Tüm arkadaşlara başarılar!.
  • Yeni okul hayırlı olsun.Ama okullarda neler oluyor kim kontrol ediyor.3000 saat gerçek uçuşa rağmen 7000 saat uçuş yazan uçuş okuluna aldıran yok.Personeli 2 aydır maaş almıyor.Her türlü kuralsızlığa göz yumuluyor.Sebep başındaki arkadaş partinin meclis üyesi.Umarım yayınlarsınız da birileri ne oluyor diye sorar.Ya da siz araştırırsınız.Sadece SHGM denetleme bulgularına bakmak yeterli.Ceza mı ? O da ne ? Orası bizimkilerin yeri...İşini hakkıyla yapanlara yazık oluyor.
  • Arkadaşımın dediği gibi bu kursu bitirip hemen iş bulunmuyor.Okula öğrenci doldurmak için bunların hepsi.THY pilot alırken en az 15 yıl kadar bir referans istiyor.Bide diyolarki kursu bitirsin hemen iş bulur.Nereyi buluyooo

Pilot açığı bulunan havacılık sektörünün yeni mezunları 4 bin euro maaş ile işe aldığına dikkat çeken Uçuş Okulu Müdürü Durmuş Bektaş, "18 aylık süren 2 kursu tamamlayan en az lise mezunu ve sağlık durumu yerinde olanlar, sektörde rahatlıkla iş bulabilir" diye konuştu. 

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Keyik ile Ticaret Borsası Başkanı Baki Varol, Süleyman Demirel Havalimanı'ndaki uçuş okulunda inceleme yaptı. Yetkililerden gerekli bilgileri alan başkanlar, daha sonra eğitim verilen 4 kişilik uçakla Burdur ve Isparta'yı kuşbakışı gezdi.

Uçuş öncesinde okul yönetimi ve 4 öğrenci ile birlikte fotoğraf çektiren başkanlar, bu okulun özellikle gençler için iyi bir fırsat olduğunu dile getirdi. Burdur'u havadan ilk kez gözlemleme fırsatı bulduğunu söyleyen Ticaret Odası Başkanı Yusuf Keyik, Burdur'dan da pilotlar çıkması için bu okulun tanıtımını yapacaklarını bildirdi. Burdur'un yanı başındaki havalimanından en azından bu şekilde yararlanması gerektiğini vurgulayan Keyik, "İlimizde pilotluğa meraklı gençler buraya gelebilir. Böylece yeni bir istihdam alanı daha oluşurken işsizlik oranımız da bir nebze düşer" dedi.

Ticaret Borası Başkanı Baki Varol da okulun öncelikle bölge sonra da tüm gençler için iyi bir fırsat olduğunu aktardı.

Başkanları okul hakkında bilgilendiren Müdür Durmuş Bektaş, kursiyerlerin yüzde 80'inin havayolu pilotu olmak istediğini bildirdi. Profesyonelliğe ilk adım olan özel pilotluk eğitimin ardından havayolu nakliye pilotluğu eğitimine başlayacaklarını anlatan Bektaş, "Bu kursta 650 saat yer dersi alacak adaylara, 155 saat de uçuş eğitimi veriliyor. 200 saat uçuş yaparak 14 sınav sonrasında başarılı olan adaylar lisans alacak. Öğrenciler bu lisans ile pilot olarak uçaklarda görev alabilecek" şeklinde konuştu.

En düşük pilot maaşının 4 bin Euro olduğuna dikkat çeken Durmuş Bektaş, sözlerini şöyle tamamladı: "18 aylık süreci içeren 2 ayrı kursun ücreti 45 bin Euro. Ancak kursiyerlerimiz pilot olduktan sonra bir yıldan daha az bir sürede bu parayı kazanabiliyorlar. Bankalar kursumuza katılacak olanlara eğitim kredisi sağlıyorlar"

Gençler için pilot olma imkanı

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

tonyo ~ 16 yıl önce
Ilkonce boyle bir okulun Ispartada acilmasi Turkiyede bir Ilk olmasi yonunden cok iyi..Fransanin Nantes sehrinde oglum 17 yasinda 22 saat ucarak(Robin dr-400) ilk ucus brevesini aldi ucus hocasi okulda sadece ucus saatlerini cogaltmak ve ilerde bir is bulabilmerk icin bedava ders veriyordu havayollari sirketleri ucus tecrubesi olmayan pilotlara cok ragbet gostermiyor istisna olarak AIRFRANCE gibi buyuk sirketler vasitasiyla egitim yapilabilir .Oglum Montpellier sehrindeki ucus okulunda 3 aylik ek bir staj yaparak ucus hazirlayicisi ve hava trafigi uzmani olarak su anda Orly havaalaninda calisiyor ama bir gun buyuk ucaklarda pilotluk yapma hayallerini surdurmeye de devam ediyor ..pilotluk virusunu kapan herkese doktorsuz ilacsiz gunler cunku tedavisi yok...saygilar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yalaza ~ 16 yıl önce
Haberde bir yanlışlık var. Seri imalat yetiştirilen bu pilotlara 4000 değil 6000 euro ile iş teklifi yapılıyor.Ayrıca ödemeler de ytl değil euro olarak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
işsiz ~ 16 yıl önce
Ben de bunlara inanıp bu işe başlayanlardanım. Yaklaşık 1 senedir elimde ATPL şirket şirket dolaşıp iş arıyorum. Diğer yorumlarda dendiği gibi iyice düşünüp öyle adım atılmalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cenap ~ 16 yıl önce
Tüm yorumları okudum ve hepsine hak veriyorum. Fakat durum her ülkede aynı. Yani, okulu bitirip sınavları geçip pilot lisansı almak ayrı, tecrübe (saat) kazanıp iş bulmak ayrı. Anlayamadığım, 70 milyondan fazla nüfusa sahip olan bir ülkede nasıl olur sadece bir avuç küçük uçak bulunur? Kısacası, ufak işletmelerde ufak uçaklarda tecrübe kazanıp daha büyük uçaklara geçilir genelde. Türkiye'de bu olmadığından iş bulmam mümkün değil diyebilirim.Havayolları tabşiki 200-300 saatı olan pilotu almaz haklı olarak. Fakat saat yapmak için zemin yoksa nasıl o saatler gelecek?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
EUROPE ~ 16 yıl önce
ARKADASLAR PILOT OLMAK HERHALDE ARTIK MILLETE GARSON OLMAK GIBI KOLAY GELIYOR BUGUN BIR YURTDISI UCUSUNA GIDEN YILLARDIR UCAN PILOTLAR BILE TETIRGINLIKLE GECIRIYORLAR EVET PIYASININ TECRÜBELI PILOTA IHTIYACI VAR ODA MINIMUM 1500 SAATTIR HATTA HATTA UZAK DOGUDA 2000 SAATI OLMAYAN PILOTU ADAM YERINE BILE KOYMAZLAR BIRAZCIK BU ISLERI MANTIKLI DÜSÜNÜN BU IS OYUNCAK DEGIL HERKESIN AILESI VAR VE BÖYLECE KIMLERE EMANET EDILDIGINI BIRAZ DAHA IYI DÜSÜNÜN BURASI HODRI MEYDAN YERI DEGIL PILOTLUK HER ADAMIN ISI DEGIL OKULLAR PARA KAZANMAK ISTEYEBILIR YA BUNU GERISI ? LÜTFEN YAPMAYIN

Yanıtla

Kalan karakter 1000
havacı ~ 16 yıl önce
sevgili airport yöneticileri ve bu haberi yayınlayan editörleri, sizler havacılıkla ilgili tüm haberleri yayınlamak konusunda bir gazeteci olarak tarafsız ve sınırsız olmalısınız, ancak haberin doğruluğu ve gerçekliği sizler tarafından da gayet iyi bilinmesine rağmen lütfen gençleriimizi böyle yanlış haberlerle, belki isteyerek (reklam amaçlı) belki istemeyerek yönlendirmeyiniz. bu sizlerin vicdani görevidir.insanların reklamını yapacaksanız verirsiniz sitenizde birköşe yaparsınız.bu uğurda hayalleri peşinde koşan ve evladına dişinden tırnağından biriktirerek bir gelecek hazırlamak isteyen babaların, annelerin yerine kendinizi koyunuz ve bu tür haberleri yayınlarken lütfen tekrar düşününüz. doğru insanlara doğru uyarıları yaptığımı ümid eder başarılar dilerim. (yazıyı yayınlayacağınızdan en ufak bir şüphem bile yok...)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
skyworker ~ 16 yıl önce
pilot olmaya hevesli genç arkadaşlara nacizane tavsiyem sakın çok araştırmadan paralarını ve umutlarını bağlamasınlar sonra hayal kırıklığına uğrarlar.lise mezunu olmanız sizi kurtarmaz mutlaka dört yıllık bir fakülte mezunu olmanız şart ve çok iyi seviyede ingilizceye sahip olmalısınız.eğer mümkünse AÜ SHYO daki eğitime katılın hepinize başarılar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
737NGPILOT ~ 16 yıl önce
Selamlar,Bu işe başlayacak arkadaşlar,10 düşünüp 1 adım atın.Gerçekten orda vaadedilen gibi pembe bir tablo yok.Uçuş okulu seçiminizi çok ama çok iyi yapın.Şuanda isim vermem ama tek okul var benim gözümde,insanlara değer veren.Ben eğitimimi topluca almadım,bölük pörçük aldım,ve çokça okulu görme şansım oldu.Uçuş saati için ABD de uçtum,hatta harçlığımı çıkaracak işler yaptım.Bu işi gerçekten çok isteyenler,çok ciddi araştırmalarla gelin.Okul sahiplerini köşeye sıkıştırmaya bakın.hep söylenen şey,aslında eksik söyletiliyor!SEKTÖRDE PİLOT AÇIĞI VAR!(burada okullarla mutabıkız.)ANCAAK,TECRÜBELİ PİLOT AÇIĞI VAR!!Kimsenin ATPL FR+200 saat uçmuş birine çok fazla ihtiyacı yok şu anda.ama sen o 200 ün sütüne 500 koyabildiysen bi şekilde,birde yabancı bir yerden geçerli bir type da alır gelirsen,ilk alımlarda işe girersin.Tüm arkadaşlara başarılar!.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
uzman ~ 16 yıl önce
Yeni okul hayırlı olsun.Ama okullarda neler oluyor kim kontrol ediyor.3000 saat gerçek uçuşa rağmen 7000 saat uçuş yazan uçuş okuluna aldıran yok.Personeli 2 aydır maaş almıyor.Her türlü kuralsızlığa göz yumuluyor.Sebep başındaki arkadaş partinin meclis üyesi.Umarım yayınlarsınız da birileri ne oluyor diye sorar.Ya da siz araştırırsınız.Sadece SHGM denetleme bulgularına bakmak yeterli.Ceza mı ? O da ne ? Orası bizimkilerin yeri...İşini hakkıyla yapanlara yazık oluyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hüseyin yaman ~ 16 yıl önce
Arkadaşımın dediği gibi bu kursu bitirip hemen iş bulunmuyor.Okula öğrenci doldurmak için bunların hepsi.THY pilot alırken en az 15 yıl kadar bir referans istiyor.Bide diyolarki kursu bitirsin hemen iş bulur.Nereyi buluyooo

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000