18 Nisan 2010, Pazar 06:38:47

Genç Kartallar mezun oldu

Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda F-5 Harbe Hazırlık eğitimlerini tamamlayan 2007-A devresi 25 pilot, düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.
  • gelecekte bu genc arkadaslarımıza basarılar dılıyorum bende cok ıstemıstım pılot olmayı o olmadı fakat en cok ıstedgm unıversıtede okuyorum su an
  • Yüreği sağlam, kılıcı keskin, ömrü uzun olsun arkadaşlarımızın. Airport Haber de stand üzerinde sergilenen F-5A Norveç uçağı yerine bu yiğitlerin grup resmini koysa daha yakışır olurdu. Line'a kaçar diyen arkadaşlara da teessüf ediyorum. Fighter pilotluk 40 yaşına kadar etkinlikle yapılabilen bir görevdir. 20 yıl sonra 2.4 MACH +(yaklaşık 3000 Km/saat) ve +9, -3 G çekebilen, 100.000 feet tavanı olan bir fighter uçaktan 0.83 Mach, +2,-0 G ve 40.000 feet tavanı olan bir yolcu uçağına gelirsiniz, Babanızın parasıyla 6 ayda pilot olmadığınız ve partiden destekli işe girmediğiniz için sizin hakkınızda böyle şeyler yazarlar. Biz bunlara lale deriz, şey lalesi.
  • kacmıyorlar ..... kacırtılıyorlar....
  • sen hiç merak etme en kısa zamanda bir yolunu bulup line a kaçarlar ..aynen geçmişte oldugu gibi :))
  • umarım size harcanan paranın hakkını verir bir an evvel sivile kaçmazsınız
Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda düzenlenen mezuniyet törenine; 1. Hava Kuvvet Komutanı Hava Pilot Korgeneral Korcan Polatsü, Konya Garnizon Komutanı Tümgeneral Alaeddin Örsal, Konya Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ergün Koçak, 3. Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Ateş Mehmet İrez, askeri personel ve mezun olan pilotların aileleri katıldı.

Törende konuşan 3. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Ateş Mehmet İrez, F-5 Harbe Hazırlık eğitimlerini başarıyla tamamlayan genç pilotların mezun olduğunu belirterek, "3. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda 7 ay gibi kısa bir sürede yoğun tempoda aldıkları eğitimle subaylarımız kıtalarına yeni bir savaşçı olarak katılacaklardır. Toplam 7 yıllık bir süreci kapsayan bu eğitimler, azim ve kararlılık göstergesidir. Havacılığa gönülden bağlı arkadaşlarımız, Türk milletinin en yetenekli gençleri arasından seçilerek

bugünlere gelmişlerdir. Bu gençlerimiz, Türk Hava Kuvvetleri'nin en genç harbe hazır uçucuları olarak vatanımızı korumakla görevlendirildi" dedi.

Mezun pilotlar adına Hava Pilot Teğmen Faruk Mantı'nın konuşmasının ardından dönem birincisi Hava Pilot Teğmen Fatih Şen, yaş kütüğüne uçak maketi çaktı. Mezun olan pilotlara sertifikalarının verilmesinin ardından, pilotlar F-5 savaş uçağı önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.
Genç Kartallar mezun oldu

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 14 yıl önce
gelecekte bu genc arkadaslarımıza basarılar dılıyorum bende cok ıstemıstım pılot olmayı o olmadı fakat en cok ıstedgm unıversıtede okuyorum su an

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yüreği sağlam, kılıcı keskin, ömrü uzun olsun arkadaşlarımızın. Airport Haber de stand üzerinde sergilenen F-5A Norveç uçağı yerine bu yiğitlerin grup resmini koysa daha yakışır olurdu. Line'a kaçar diyen arkadaşlara da teessüf ediyorum. Fighter pilotluk 40 yaşına kadar etkinlikle yapılabilen bir görevdir. 20 yıl sonra 2.4 MACH +(yaklaşık 3000 Km/saat) ve +9, -3 G çekebilen, 100.000 feet tavanı olan bir fighter uçaktan 0.83 Mach, +2,-0 G ve 40.000 feet tavanı olan bir yolcu uçağına gelirsiniz, Babanızın parasıyla 6 ayda pilot olmadığınız ve partiden destekli işe girmediğiniz için sizin hakkınızda böyle şeyler yazarlar. Biz bunlara lale deriz, şey lalesi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
kacmıyorlar ..... kacırtılıyorlar....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
sen hiç merak etme en kısa zamanda bir yolunu bulup line a kaçarlar ..aynen geçmişte oldugu gibi :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
umarım size harcanan paranın hakkını verir bir an evvel sivile kaçmazsınız

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000