22 Ocak 2010, Cuma 07:22:12

Genç kadının vize çilesi!

Hollanda'dan 8 aylık bebeğiyle ameliyat olan babasını ziyarete gelen kadın, Kayseri Havaalanı'nda bebeğine çıkış izni verilemediği için geri dönemiyor.
  • Babanın muvaffakati olmadan çıkış yapamazsıın pasaportunda yazılıda olsa, çizilide olsa her belgende olsa bir şey farketmez eğer türk pasaportun var ise ve eşler tek başına çocuk ile çıkış yapıyor ise diğer eşin noter veya konsolosluk onaylı muvvafakatnamesi gerekir. Başka yolu yok..
  • Cocugun oturumundan kaynaklanan bir sorundur ,Ankara Hollanda konsoloslugundan alinacak Hollanda kimlik karti ile geri donus yapabilirler
  • anne çocugu ile beraber ( babadan resmi izin olmadan ) cıkmazzzz! yani baba noter veya emniyetden çocugumuz annesi ile beraber türkiyeden çıkış yapabilir diye yazı vermesi lazım vize veya oturum la ne alakası var !!
  • ORDAN ÇIKARKEN TABİKİ SORUN OLMAZ SONUÇTA TÜRKİYE GİRİYORSUNAMA HOLLANDAYA GİRİŞ İÇİN ANNE PASAPORTUNA KAYITLI OLMAK YETMİYOR VİZE VEYA OTURUM İSTİYOR...

Hollanda'nın Rotterdam kentinde ailesiyle birlikte yaşayan Ayşe Ergin, bir hafta önce telefonla Kayseri'deki annesini aradı. 57 yaşındaki babası Yaşar Ardıç'ın ameliyat olacağını duyan Ayşe Ergin, Kayseri'ye geldi. Geliş sırasında 8 aylık bebeğini de yanında getiren ve Rotterdam'daki havaalanında herhangi bir sorun yaşamayan Ayşe Ergin, ziyaret dönüşü Kayseri Havaalanı'nda kötü bir sürprizle karşılaştı.

8 aylık Mustafa Uğur'a gidiş izninin verilmediğini duyan anne Ergin, şaşkına döndü. 20 Ocak'ta geri dönmesi gerekirken izin çıkmadığı gerekçesiyle Hollanda'ya dönemeyen anne Ergin, "Bana izin veriliyor ancak çocuğuma izin çıkmadı. Eşim Sezai'yi arayarak durumu bildirdim. Kendisi Rotterdam Havaalanı ve konsolosluk ile görüştüğünde orada kendilerinden kaynaklı bir problemin olmadığını bildirmişler. Sorun Türkiye'de ancak sorunun ne olduğunu bile söylemiyorlar. Ne yapacağımı bilmiyorum. Rotterdam'da okula giden 2 çocuğum daha var. Bize kendi ülkemizde eziyet ediyorlar. 8 aylık bebeğime neden izin çıkmadığına ilişkin herhangi bir açıklama da yapılmıyor. Ne olur bana yardım edin" dedi.

Kızının kendisini ziyareti sonrasında oluşan sıkıntıyı aşabilmek için yataktan kalkan baba Yaşar Ardıç ise kapı kapı gezerek mağduriyetlerinin kaynağını araştırırken, "Benim yüzümden geri dönemiyorlar. Keşke söylemeseydim ameliyat olacağımı" diye konuştu.

Baba Ardıç, konsolosluktan gelecek cevabı beklerken umutlarını yitirmediklerini söyledi.

Genç kadının vize çilesi!

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Babanın muvaffakati olmadan çıkış yapamazsıın pasaportunda yazılıda olsa, çizilide olsa her belgende olsa bir şey farketmez eğer türk pasaportun var ise ve eşler tek başına çocuk ile çıkış yapıyor ise diğer eşin noter veya konsolosluk onaylı muvvafakatnamesi gerekir. Başka yolu yok..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Cocugun oturumundan kaynaklanan bir sorundur ,Ankara Hollanda konsoloslugundan alinacak Hollanda kimlik karti ile geri donus yapabilirler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
anne çocugu ile beraber ( babadan resmi izin olmadan ) cıkmazzzz! yani baba noter veya emniyetden çocugumuz annesi ile beraber türkiyeden çıkış yapabilir diye yazı vermesi lazım vize veya oturum la ne alakası var !!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ORDAN ÇIKARKEN TABİKİ SORUN OLMAZ SONUÇTA TÜRKİYE GİRİYORSUNAMA HOLLANDAYA GİRİŞ İÇİN ANNE PASAPORTUNA KAYITLI OLMAK YETMİYOR VİZE VEYA OTURUM İSTİYOR...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000