21 Aralık 2012, Cuma 08:40:41

'GELİŞİMDE HAVAALANI BÜYÜK ETKEN'

Rize Esnaf Kredi ve Kooperatifi Başkanı Güven Aksoy, "Rize'nin havaalanı projesi ilin gelişiminde ve büyümesinde önemli rol oynayacak." dedi.
  • her ılımızın valılerı, beledıye bşk ları , tıcaret odaları bşk ları kndılerınce haklı gerekceler bularak ıllerı ıcın hava lım talep etmektedırler.gonlumuz her ılmızın bır hv lım na sahıp olmasını ıster ancak, bu ışler oncelıkle teknık ve ıdarı acıdan hemen olablecek şeyler dıldır. once ypmına karar verılır devlet yapcaksa yatırım progrmına dahıl edlır ozel sektor yapacaksa adı knur ancak ihale aşaması oldugu ıcn bunun ıcın zaman gerekır vs vs .bu arada harıta etudu yapılır uygun arazı bulnur(varsa eger) arazının durumu degerlendrılır. kuralara gore o arazının son 5 yılık meteorolojık ıstatıstıgı tutlur hakım ruzgarı belırlyıp pıstın konumlandırılması ıcn. ama gunumuz de goruyoruzkı bunların hıc bırı olmadan hemen elımıze kazma kuregı alıp başlıyorz yapmaya. bunların dogru bır yaklaşım oldugnu solemek mumkun dıl. snrakı aşamalr ıse yoredekı yolcu potansıyelının araştırlması sefer planlamaları ucuş ıznlerı vs surup gıder . usuller boledır kısacası..

 

Aksoy, yaptığı açıklamada, "Eğer bir ilde havalimanı yoksa hiçbir faaliyetinizi geliştiremezsiniz. İşadamları, yatırımcı şirketler yatırım yapacakları ilin önce ulaşımını dikkate alır. Şayet yakınınızdaki ilde havalimanı varsa yatırımı o ile yapar sizi tercih etmez çünkü yatırımcı için zaman ve maliyet çok önemlidir. Ovit Tüneli projesi başladı. Eğer Karadeniz'i Mardin'e kadar bağlıyor, Artvin Cankurtaran Tünelleri ile doğuya kara yoluyla geçişi rahat sağlamayı planlıyorsak bunu hava yoluyla desteklememiz lazım." diye konuştu.

Aksoy, şöyle devam etti: "Bugün Rize'de havaalanı olsaydı, 750 bin yolcuyla Türkiye'nin 12. sıradaki bir havaalanı konumunda olacaktı. Rize ve Artvin'i kapsayacak bir havaalanı artık lüks değil ihtiyaç haline gelmiştir. Birçok ilde yapılan havaalanı yolcu sayısı çok az olmasına rağmen yapılmışsa Rize ve Artvin olarak bunu istememiz en doğal hakkımızdır. Bu bizim ve gelecek nesillerimiz için çok önemlidir. Havaalanının yapılması ilin gelişimi ve değişimini sağlayacak. Rize Esnaf Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi olarak Rize'deki bu çalışmayı yürekten destekliyoruz. Kent Konseyi'ni bu çalışmadan dolayı kutluyoruz. Yetkililerden bu konuda Rizelinin haklı bu isteğine en kısa sürede destek vermesini ve havaalanı çalışmalarının bir an önce başlamasını beklemekteyiz."

'GELİŞİMDE HAVAALANI BÜYÜK ETKEN'

Yorumlar

erdınc durmazer ~ 11 yıl önce
her ılımızın valılerı, beledıye bşk ları , tıcaret odaları bşk ları kndılerınce haklı gerekceler bularak ıllerı ıcın hava lım talep etmektedırler.gonlumuz her ılmızın bır hv lım na sahıp olmasını ıster ancak, bu ışler oncelıkle teknık ve ıdarı acıdan hemen olablecek şeyler dıldır. once ypmına karar verılır devlet yapcaksa yatırım progrmına dahıl edlır ozel sektor yapacaksa adı knur ancak ihale aşaması oldugu ıcn bunun ıcın zaman gerekır vs vs .bu arada harıta etudu yapılır uygun arazı bulnur(varsa eger) arazının durumu degerlendrılır. kuralara gore o arazının son 5 yılık meteorolojık ıstatıstıgı tutlur hakım ruzgarı belırlyıp pıstın konumlandırılması ıcn. ama gunumuz de goruyoruzkı bunların hıc bırı olmadan hemen elımıze kazma kuregı alıp başlıyorz yapmaya. bunların dogru bır yaklaşım oldugnu solemek mumkun dıl. snrakı aşamalr ıse yoredekı yolcu potansıyelının araştırlması sefer planlamaları ucuş ıznlerı vs surup gıder . usuller boledır kısacası..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000