05 Temmuz 2014, Cumartesi 07:50:22

GELECEĞİN UÇAKLARINDA KOKPİTE YER YOK!

Airbus’ın patentini aldığı fikir uygulamaya geçerse, gelecekte uçağa bindiğimiz zaman, belki de pilotları ortalarda göremeyeceğiz ya da “pilot kabininde oturma” hayali kuramayacağız.
  • Bir zamanlar Amerika da concordu istememiştir , bekleyip göreceğiz bakalım ne çıkacak , Airbus hafif ticari araç üretimi yapmıyor
  • Tüh. Gavurlar tk da is bulamicaklar.
  • Valla ben bir pilot olarak şunu söyleyeyim : Yolcu olarak pilotsuz bir uçağa BİNMEM !!! NOKTA !!!
  • Home kokpit öneriyorum
  • HER İŞİN ROBOTUNU YAPALIM O ZAMAN BİZ İNSANA DA GEREK KALMAZ YOK OLUP GİDERİZ.HAYAT VE İŞ DENİLEN ŞEY NE İÇİN VARDIR ACABA ? TEKNOLOJİK GELİŞMELER GÜZEL ŞEYLER AMA İNSANI DA İÇİNE ALAN UYGULAMALAR GELİŞTİRİLMELİ,YANİ İNSAN HER ALANDA AKTİF KULLANILMALI Kİ SOSYAL YAŞAM SÜRSÜN.AKSİ HALDE GÜN GELİR DOĞA DENGESİNİ TEKRAR KURAR.
  • Adamlar benim torunumun binecegi uçaklar tasarlıyor nasıl geliştirebilirim die kafa patlatıyor patent alıyor bunu uygulamaya koymaya çalışıyor bizimkiler oturdukları yerden olayı çözdüler "öyle şey mi olur" sana sorcaklardı zaten,ey allahım :))))
  • Boyle bir sacmalik olamaz
  • Arkadaşlar haberde pilotsuz uçak dememiş...kokpitsiz uçak demiş...pilotlar var ama yerleri ve kullandıkları sistemler değişmiş
  • Çok affedersiniz ama ben hayatımda böyle saçma bir proje görmedim o patenti almalarına gerek yoktu boşuna patent olayına para harcamışlar. Projenin kendisi beş para etmez zaten...
  • Saçma. Simulatör gibi olacakmış. Ya sistem bozulursa? 2. şey; Airbus'ı yük gemisine çevriliyor.

Airbus’ın patentini aldığı fikir uygulamaya geçerse, gelecekte uçağa bindiğimiz zaman, belki de pilotları ortalarda göremeyeceğiz ya da “pilot kabininde oturma” hayali kuramayacağız. Çünkü onlar, muhtemelen uçağın arka kuyruk bölümünde ya da altta bagaj bölümüne yakın oturuyor olacaklar.

Avrupalı havacılık devi Airbus, yeni pilot kabini konseptini tanıtırken, bunun patentini de aldığı açıklandı. Pilotların aslında “camlara gereksinim duymadığını” düşünen Airbus, maliyetleri de azaltmak amacıyla tamamen yeni ve sanal teknolojilerin yoğun olarak kullanıldığı bir pilot kabini projesi geliştirmiş.

Tıpkı simülatör gibi

Pilot kabinini camlar yerine, uçuş simülatörlerinde olduğu gibi ekranlar ve projektörler ile donatan Airbus, dışarıdaki tüm görüntüyü pilotların önüne yansıtmayı tercih etmiş.. Bu büyük projektörler, aynı zamanda gerekli haritalar ve grafikleri de yansıtabilirken, hava şartları (örneğin fırtına yüklü bulutlar, güneş) da hologram aracılığıyla üç boyutlu olarak pilot kabinine yansıtılabilecek.

Bunun, pilot kabinini uçağın herhangi bir yerine koyma imkanı vereğini belirten Airbus yetkilileri, öndeki camların ortadan kalkmasının, uçağın burun tasarımını daha kusursuz hale getireceğini, bunun da aerodinamik etkiyi artırarak sürtünmeyi, dolayısıyla yakıt tüketimini azaltacağını savunuyor. Ayrıca bu camlarda kullanılan, basınca dayanıklı camlarda kullanılan özel maddelerden tasarruf edilebileceği, kaldırılan camların ağırlığı oranında uçağın daha da hafifleyeceği de “sanal kokpit”in faydaları arasında sayılıyor.

Ve son bir konu daha. Uçak üreticilerinin, bu konuda çok istekli olacaklarına emin olabilirsiniz. Çünkü üreticiler, son dönemdeki teknolojik uçaklarda pilotlara cam gerekmediğine, onların tüm verileri zaten ekranlardan izlediğine dikkat çekiyorlar. (Milliyet)



Pilotlar penceresi olmayan kokpitte dışarıyı kamera görüntüleriyle izleyecek



Cam-pencere zorunluluğu olmayınca, pilot kabini arkada, kuyrukta bile yer alabilecek

GELECEĞİN UÇAKLARINDA KOKPİTE YER YOK!

Yorumlar Tüm Yorumlar (31)

Le ~ 10 yıl önce
Bir zamanlar Amerika da concordu istememiştir , bekleyip göreceğiz bakalım ne çıkacak , Airbus hafif ticari araç üretimi yapmıyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Tüh. Gavurlar tk da is bulamicaklar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Valla ben bir pilot olarak şunu söyleyeyim : Yolcu olarak pilotsuz bir uçağa BİNMEM !!! NOKTA !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yk ~ 10 yıl önce
pilotsuz diye bir şey söylememiş çakma pilot.
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Home kokpit öneriyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
HER İŞİN ROBOTUNU YAPALIM O ZAMAN BİZ İNSANA DA GEREK KALMAZ YOK OLUP GİDERİZ.HAYAT VE İŞ DENİLEN ŞEY NE İÇİN VARDIR ACABA ? TEKNOLOJİK GELİŞMELER GÜZEL ŞEYLER AMA İNSANI DA İÇİNE ALAN UYGULAMALAR GELİŞTİRİLMELİ,YANİ İNSAN HER ALANDA AKTİF KULLANILMALI Kİ SOSYAL YAŞAM SÜRSÜN.AKSİ HALDE GÜN GELİR DOĞA DENGESİNİ TEKRAR KURAR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Adamlar benim torunumun binecegi uçaklar tasarlıyor nasıl geliştirebilirim die kafa patlatıyor patent alıyor bunu uygulamaya koymaya çalışıyor bizimkiler oturdukları yerden olayı çözdüler "öyle şey mi olur" sana sorcaklardı zaten,ey allahım :))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Boyle bir sacmalik olamaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İlginç ~ 10 yıl önce
Arkadaşlar haberde pilotsuz uçak dememiş...kokpitsiz uçak demiş...pilotlar var ama yerleri ve kullandıkları sistemler değişmiş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Saçmalık ~ 10 yıl önce
Çok affedersiniz ama ben hayatımda böyle saçma bir proje görmedim o patenti almalarına gerek yoktu boşuna patent olayına para harcamışlar. Projenin kendisi beş para etmez zaten...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Saçma. Simulatör gibi olacakmış. Ya sistem bozulursa? 2. şey; Airbus'ı yük gemisine çevriliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000