18 Aralık 2018, Salı 08:47:43

Geleceğin uçakları elektrikli olacak

Elektrikli ve sıfır emisyonlu yenilenmiş uçak geliştiricisi Ampaire'in kurucusu Kevin Noertker, havacılık sektörünün geleceğinin elektrikli uçaklar olduğunu ifade etti.
  • Millet elektrikli uçak yapar biz daha araba yapamadık..
  • Elektrikli araba/uçak/bisiklet vs emisyonu sıfıra indirmiyor. Sadece emisyonun "yerini" değiştiriyor. Bu elektrik gökten inmiyor. Termik santralde, dogalgaz santralinde, nukleer santralde, vs üretiliyor. Emisyonu taşıt yerine santral yapıyor. Ancak güneş, rüzgar, gelgit gibi gercekten emisyonsuz santrallerde elektrik üretimi yapılınca sıfır emisyon diyebileceğiz.
  • Gelecek biziz. İster elektirik ister yakmalı olsun elbet yanacak elbet düşcekler.

Havayolu ulaşımının elektrikli uçaklarla daha da ucuzlayacağı hesaplanıyor. Elektrikli ve sıfır emisyonlu yenilenmiş uçak geliştiricisi Ampaire'in kurucusu Kevin Noertker, elektrikli uçaklarla havayolu şirketlerinin tüm operasyon maliyetlerini yüzde 80'e kadar azaltarak bilet fiyatlarını ucuzlatabileceğini ve böylece daha fazla uçuşla hızlı ulaşımın insanlar için daha cazip kılınabileceğini söyledi.

Bir etkinlik için İstanbul'a gelen Noetker, şu anda biri teknoloji bakımından yenilenmiş olmak üzere 3 elektrikli uçakları bulunduğunu belirterek, tasarladıkları TailWind-E uçağının tamamen batarya ile çalıştığını, TailWind-H uçağının ise hibrit olduğunu aktardı. Noertker, bu uçakların 300 kilometre uçuş yapabildiklerini ve test aşamasında olduklarını da vurguladı.

Bursa-İstanbul arasının 300 kilometrelik uçuşlarla 20 dakikaya düşebileceğini anlatan Noertker, "Biz Türkiye ile bu alanda işbirliği yapmak istiyoruz" ifadelerini kullandı..

Geleceğin uçakları elektrikli olacak

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Güçlü Türkiye ~ 5 yıl önce
Millet elektrikli uçak yapar biz daha araba yapamadık..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Elektrik ve emisyon ~ 5 yıl önce
Elektrikli araba/uçak/bisiklet vs emisyonu sıfıra indirmiyor. Sadece emisyonun "yerini" değiştiriyor. Bu elektrik gökten inmiyor. Termik santralde, dogalgaz santralinde, nukleer santralde, vs üretiliyor. Emisyonu taşıt yerine santral yapıyor. Ancak güneş, rüzgar, gelgit gibi gercekten emisyonsuz santrallerde elektrik üretimi yapılınca sıfır emisyon diyebileceğiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kahraman arff ~ 5 yıl önce
Gelecek biziz. İster elektirik ister yakmalı olsun elbet yanacak elbet düşcekler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ba ~ 5 yıl önce
Alın bunu buradan
ahahahaah ~ 5 yıl önce
ulen Allah da seni güldürsün emi...

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000