17 Eylül 2016, Cumartesi 09:49:02

Geleceğin uçak mühendisleri Bafra’da yetişiyor

TÜBİTAK tarafından düzenlenen Uluslararası İnsansız Hava Aracı (UAV) yarışmasına başvuran Bafra Fen Lisesi, iki etabı aşarak yarışmaya katılmaya hak kazandı.
  • mükemmelsin ahmet :*
  • Ağzınız kadar beyniniz iş yapsaydı sizde olurdunz pilot.
  • Maalasef ben de muteahittim asgari ucreti 1 saatte kazaniyom ..onu da yarim saatte yedigim kebabciya maalasef bahsis olarak birakiyom .. keske akilli zeki cocuklarimiz da pilotluk gibi pasif meslek yerine kebabcilik gibi aktif ocakbaşı yapsalar ..ya boylesine akilli genc muhendislerimi isterim eline sis alsin iki kebap yapsin ama iste denk gelmiyor .. ozetle pilotlar cok kazaniyor bas tusa uc .. inanin artik suna yeter! ! Kaptan salih mi herkes kus girdi unable de, dereye in? .. bi pilot tusa basarak üretmedigi icin anca tas catlasa malasef 1.2x asgari almali bence.. tabi kokpitte üretim yaparsalar misal eriyik cam dan pelikan , kil topraktan comlek üretirseler , tablo resim , iki siir yazsınlar üretin !
  • Genc beyinleri gonulden destekliyor ve tebrik ediyorum. Boylesi uretime yonelik calismalara ve projelere verilen maddi destekler cok komik. Toplamda 6500 lira ile bu ekip ancak Kocaeliye gider gelir. Proje ve prototip icin ne kullanacak bu cocuklar? Universitelerdeki proflarin alti bos oldugu asikar fikirlerine dahi cikartilan harcirah ve giderler tubitakin onayina baglanarak kisitlanmali boyle genclere aktarilmali.
  • Muhendislerinin yetistigi okullar belli abicim sikmayin caninizi siz, Bafra mafra olmaz bu isler!
  • evet böyle akıllı öğrencilerin pilotluk gibi pasif, hiçbir şey üretmeyen bir meslek seçmelerini ben de istemem. ama maalesef bir asgari ücreti bir günde kazanan pilotlarımız var. bu nedenle de bu meslek tercih ediliyor.
  • kardeşlerimizi, bilime ve gelişmeye yönelmiş herkesi desteklemeliyiz, verdiler, primler ve teşvikler bilime ve teknolojik alanlara aktarılmalı.Yoksa daha çok geri geri sayarız. Bizim ülkemizde laf ebeliğinden başka bişey yapan ve milletin yoluna çekememezliğinden taş koyan insanlardan başka bişey yok. Alışmışsınız müge anlıyla uyanıp, esra erolla uyumaya...
  • Sonrada pilot olmak icin yirtiniyorlar

TÜBİTAK tarafından düzenlenen Uluslararası İnsansız Hava Aracı (UAV) yarışmasına başvuran Bafra Fen Lisesi, iki etabı aşarak yarışmaya katılmaya hak kazandı.

2015 yılında düzenlenen Tasarla-Yap-Uçur (TYU) yarışmasında birinci olan Bafra Fen Lisesi takımı bu yıl TÜBİTAK tarafından düzenlenen Uluslar arası UAV Turkey yarışmasına davet edildi.
TÜBİTAK UAV yarışmasına davet edilen Bafra Fen Lisesi öğrencileri Ahmet Kıraç, Emirhan Yazıcı, Mehmet Emin Ak ve Alperen Şahin, öğretmen Burhan Apaydın danışmanlığında hazırladıkları yarışmanın birinci ayağı olan Kavramsal Tasarım Raporu'nu TÜBİTAK’a gönderdi.

TÜBİTAK, Kavramsal Tasarım Raporu'nu kabul ederek bir sonraki aşama olan Detaylı Tasarım Raporu'nun hazırlanması amacı ile 2500 lira destek verdi. Detaylı Tasarım Raporu da kabul edilen Bafra Fen Lisesi öğrencilerine, kendi ürettikleri insansız hava araçlarını iyileştirmek ve 10-16 Ekim tarihlerinde Kocaeli'nin Gebze ilçesinde düzenlenecek olan yarışmaya katılabilmeleri amacı ile 4 bin lira daha destek verilecek.

Bafra Fen Lisesi öğrencilerine proje kapsamında Doğru Cevap Eğitim Kurumları ve Kızılırmak Cam Sanayi de maddi destekte bulundu. Hedeflerinin uçak mühendisi olmak olduğunu belirten Bafra Fen Lisesi'nin başarılı öğrencileri, “UAV Turkey yarışmasına çoğunlukla üniversiteler katılıyor. Bizim lise olarak davet edilmemiz dahi büyük başarı. Maddi imkanları çok iyi okullar ile yarışacağız. Yine de Bafrayı en iyi şekilde temsil edeceğiz” dedi.

Öğrenciler, uçağın yapımı için destek verenlere teşekkür etti.

Geleceğin uçak mühendisleri Bafra’da yetişiyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

gizli hayran ~ 8 yıl önce
mükemmelsin ahmet :*

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cpt. ~ 8 yıl önce
Ağzınız kadar beyniniz iş yapsaydı sizde olurdunz pilot.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kebabci ~ 8 yıl önce
Maalasef ben de muteahittim asgari ucreti 1 saatte kazaniyom ..onu da yarim saatte yedigim kebabciya maalasef bahsis olarak birakiyom .. keske akilli zeki cocuklarimiz da pilotluk gibi pasif meslek yerine kebabcilik gibi aktif ocakbaşı yapsalar ..ya boylesine akilli genc muhendislerimi isterim eline sis alsin iki kebap yapsin ama iste denk gelmiyor .. ozetle pilotlar cok kazaniyor bas tusa uc .. inanin artik suna yeter! ! Kaptan salih mi herkes kus girdi unable de, dereye in? .. bi pilot tusa basarak üretmedigi icin anca tas catlasa malasef 1.2x asgari almali bence.. tabi kokpitte üretim yaparsalar misal eriyik cam dan pelikan , kil topraktan comlek üretirseler , tablo resim , iki siir yazsınlar üretin !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Destek? ~ 8 yıl önce
Genc beyinleri gonulden destekliyor ve tebrik ediyorum. Boylesi uretime yonelik calismalara ve projelere verilen maddi destekler cok komik. Toplamda 6500 lira ile bu ekip ancak Kocaeliye gider gelir. Proje ve prototip icin ne kullanacak bu cocuklar? Universitelerdeki proflarin alti bos oldugu asikar fikirlerine dahi cikartilan harcirah ve giderler tubitakin onayina baglanarak kisitlanmali boyle genclere aktarilmali.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gelecegin ~ 8 yıl önce
Muhendislerinin yetistigi okullar belli abicim sikmayin caninizi siz, Bafra mafra olmaz bu isler!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mehendis ~ 8 yıl önce
Gördük o okullardan mezun olanları. Yazık...
Fark ~ 8 yıl önce
Bakmakla gormek arasinda fark var birader ;) ama sanirim sen onuda goremion :)
alayına cevap... ~ 8 yıl önce
evet böyle akıllı öğrencilerin pilotluk gibi pasif, hiçbir şey üretmeyen bir meslek seçmelerini ben de istemem. ama maalesef bir asgari ücreti bir günde kazanan pilotlarımız var. bu nedenle de bu meslek tercih ediliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
teşvik ~ 8 yıl önce
kardeşlerimizi, bilime ve gelişmeye yönelmiş herkesi desteklemeliyiz, verdiler, primler ve teşvikler bilime ve teknolojik alanlara aktarılmalı.Yoksa daha çok geri geri sayarız. Bizim ülkemizde laf ebeliğinden başka bişey yapan ve milletin yoluna çekememezliğinden taş koyan insanlardan başka bişey yok. Alışmışsınız müge anlıyla uyanıp, esra erolla uyumaya...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Alayi ~ 8 yıl önce
Sonrada pilot olmak icin yirtiniyorlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tugi ~ 8 yıl önce
Yırtınmalarına gerek yok.çocuklar fen lisesi öğrencisi.seni , beni zeka da geçerler.senin gibi 100000 € bulabilirlerse , senin kullandığın oyuncağı değil , uzay mekiğini kullanırlar.
alayına ~ 8 yıl önce
pilot başlangıç maaşı uçak müh başlangıç maaşının 3 katı olunca normal olarak yırtınıyorlar, alayı. money talks güzel kardeşim çekil kenara.
Kolay para ~ 8 yıl önce
Toplumsal hastalık halini alan emeksiz kolay para kazanmak için günümüzde en ideal ortamı pilotluk sağladığı için bu istekler.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000