24 Mart 2017, Cuma 09:08:55

Geleceğin havacıları böyle eğitim görüyor

Eskişehir Sabiha Gökçen Mesleki ve Anadolu Lisesi'nde geleceğin havacılık sektörü için sıkı bir eğitim gören öğrenciler, çalışan uçaklar içerisinde iş hayatına hazırlanıyorlar.
  • "abi burda çok daha iyi öğreniyoruz, okulda yatarak geçiyoruz"
  • Uçak gövde motor, uçak elektrik elektronik bölümleri üniversite mezunları işsiz beklerken hala sektörün elemana aç olduğunu göstermek... Göz boyama ve insanları yanlış yönlendirme adına yapılmış çok iyi bir haber olmuş. Tebrikler
  • Çıtır çıtır yeni kızlar geliyor. Yeme de yanında yat.
  • Şekli kest=))
  • Kardeşim şuan eğitim aldığı için iyi biliyorum ki harika bir müdürleri ve tam destek olan son derece deneyimli öğretmenleri var keşke bende bu gözde okulun öğrencisi olabilseydim. Bir kabin memuru olarak bu öğrencilere güvenim tam yetiştikleri yer belli onlar sayesinde güvenle uçuyoruz iyiki varsiniz...
  • Teknisyenliğin değer gormediği ülkemizde ve tekniği hep masraf gören şirketler üzerine kurulu bir düzen varken daha yolun başındayken pilot olun pilot olmak inanın teknisyen olmaktan kolay uçuş okullarına giripte pilot olamayan yok sektörün zaten teknisyen açığı yok her daim pilot açığı var yıllardır havacılıkla uğraşan biriyim bu gençlere tavsiyem teknisyen olmak için oku sonra lisans almak için uğras sonra iş bulabilirsen sanslısın zaman kaybetmeye hiç gerek yok
  • Gençler gidin kaportacı olun. Ömür boyu iş var. JAR JUR EASA TERASA istemez. Bir kutu takım, ufak bir dükkan yeter. Kar yağdı buz tuttumu gelirler kapınıza iş vermeye sizde doğrultursunuz arabaları.
  • Mümin hocanin ilk ögrencilerindeyim. Mümin hoca cok degerli bir egitimcidir. Saygiyla ellerinden öpüyorum
  • MEB bağlı bu okul müfredatında SHGM'den hangi modüllerden muaf olarak yetki almış mıdır? Öğrencilerini, havacılık sektöründe SHY&EASA 145 yetkili MRO' larda srajyerliğini yaptırsın, sonrasında gönlünü gere gere çıksın reklamını yapsın.Bizde gurur duyalım.

Eskişehir Sabiha Gökçen Mesleki ve Anadolu Lisesi'nde geleceğin havacılık sektörü için sıkı bir eğitim gören öğrenciler, çalışan uçaklar içerisinde iş hayatına hazırlanıyorlar.

Uçak bakım alanında eğitim veren Eskişehir Sabiha Gökçen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde, öğrencilerin iş hayatına hazırlıkları sürüyor. Uçak gövde motor ve uçak elektroniği dallarında öğrenci yetiştiren okuldan mezun olan çoğu kişi ise kısa sürede iş buluyor. Okul, hazırlamış olduğu projelerle hemen hemen her yıl öğrencilerini yurt dışına mesleki eğitimlere de gönderiyor. Okul mezunları başta 1. Hava İkmal Bakım Merkezi ve Türk Hava Yolları olmak üzere ilgili havacılık ve bilişim sektörlerinde öncelikli olarak istihdam ediliyor. Öğrencilerin yüksek öğrenime yerleşme oranı yüzde 40'ın üzerinde bulunuyor. Okulda şimdilerde ise yeni bir proje devam ediyor. "Türk Havacılık Sektörüne Üst Düzey Nitelikli Teknik Eleman Yetiştirilmesi Projesi", Avrupa Birliği ve Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu işbirliği ile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı aracılığıyla yürütülüyor. Sabiha Gökçen Mesleki ve Anadolu Lisesi'nin projesi ile genç istihdamını destekleyerek ve gençlerin işsizlik oranını düşürerek, daha çok kişinin istihdam edilmesine ve istihdamda tutulması hedefleniyor.

"100 nitelikli teknik elemanı kazandırmış olacağız"

Proje Koordinatörü Fatih Baltacı, kursiyerlerden 64 tanesinin iş başı yaptığından söz etti. 100 nitelikli teknik elemanı kazanmak için projenin üretildiğinden bahseden Baltacı, "Bu proje kapsamında 100 kişiyi eğitime alıyoruz. 100 kişinin de istihdamı için de mücadele ediyoruz. Şu ana kadar CNC, kalite kontrol ve tahribatsız muayene eğitimlerinde 3 grubumuzun eğitimlerini tamamladık. 75 kişilik kursiyer grubumuzun, 64 kişisi şu an itibariyle bir iş yerinde istihdam edildi. Şu an çalışma hayatına katılmış durumdalar. Şu an uçak bakım eğitimiyle ilgili eğitimlerimiz devam etmektedir. Mayıs ayının 10'u gibi bunların eğitimleri de tamamlandığında, bu kursiyerlerimiz de istihdama katılmış olacaklar. Türk havacılık sektörüne projemizin de isminde belirttiğimiz gibi 100 nitelikli teknik elemanı kazandırmış olacağız" diye konuştu.

"Okulun çok büyük bir hangarı var"

Proje kapsamında kurs gören Sarpcan Demirel, pratik yaptıkları için yüksek verim aldıklarını anlattı. Havacılık sektöründe tam bir takım oyununun işlediğini aktaran Demirel, "Öncelikle amacım Türk Hava Yolları gibi bayrak hava yolu şirketimizde iyi yerlere gelip, yarınlarda bir uçağın başında arızasını çözdüğüm zaman yaşayacağım mutluluk benim için en büyük zirve olur. Meslek Yüksek Okulları'nda belirli bilgiler gördük ama araya 6 ay gibi bir mesafe girdi. Bazı şeyler unutuluyor, burada onları tekrarladık ve ben öğrendiklerimin üzerine çok şey kattım. Bu, buradaki hocaların profesyonelliği diyebilirim. Bunun yanında da bu okulun çok büyük bir hangarı var. İçerisinde de çalışan uçakları var. Pratikle öğrendiklerimizi de birleştirdiğimizde alabileceğimiz en yüksek verimi alıyoruz. İçeride de tam bir takım oyunu var. Asla kişisel beceri yok. Yardımlaşma var. Birbirinin sırtını kollama var ve bu da insanın öz güveninin yüksek olmasını ve kendinin güvende olmasını hissettiriyor" dedi.

"Şu anda uçak teknisyeni olmak istiyorum"

Okul öğrencilerinden 10. sınıf öğrencisi Merve Şen ise, pilotluk hayalinin yerini uçak teknisyenliğinin aldığını ifade etti. Herhangi bir zorlukla karşılaşmadığını kaydeden Şen, "Herhangi bir zorluğu olmuyor. Erkeklerin yapabileceği işleri bayanların da yapabileceğini düşünüyorum. Derslerimde ve atölye saatlerimde herhangi bir zorluk çekmiyorum. Erkek arkadaşlarımdan da genelde yardım almadan kendim yapabileceğimi düşünerek yapmaya çalışıyorum. Buradan sonra üniversite de okumayı düşünüyorum. Uçak teknisyeni olmak istiyorum. Aslında buraya gelmeden önce pilot olma gibi bir hayalim de vardı. Ama şu anda uçak teknisyeni olmak istiyorum. Havacılığa ilgim olduğunu düşündüğüm için buradayım. Öğretmenlerimin de bu okula gelmem konusunda yardımları oldu. Bende yapabileceğime inandığım için havacılığı seçtim" diye konuştu.





Geleceğin havacıları böyle eğitim görüyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

Cart curt yok ~ 7 yıl önce
"abi burda çok daha iyi öğreniyoruz, okulda yatarak geçiyoruz"

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yorumcu ~ 7 yıl önce
Uçak gövde motor, uçak elektrik elektronik bölümleri üniversite mezunları işsiz beklerken hala sektörün elemana aç olduğunu göstermek... Göz boyama ve insanları yanlış yönlendirme adına yapılmış çok iyi bir haber olmuş. Tebrikler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çıtırlar ~ 7 yıl önce
Çıtır çıtır yeni kızlar geliyor. Yeme de yanında yat.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ahlaksiz ~ 7 yıl önce
Sayin editor. Oncelikle sen kabahatlisin. Bu yoruma nasil izin verdin. Ikinci olarakta bu yorumu yazip aramizda beslenen ahlaksiz edepsiz varlik. Oksijen israfisin. Git kendini at. Senin neslinin devami gelmesin dunyaya.
hu-kers ~ 7 yıl önce
Şekli kest=))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yürüyün be gençler ~ 7 yıl önce
Kardeşim şuan eğitim aldığı için iyi biliyorum ki harika bir müdürleri ve tam destek olan son derece deneyimli öğretmenleri var keşke bende bu gözde okulun öğrencisi olabilseydim. Bir kabin memuru olarak bu öğrencilere güvenim tam yetiştikleri yer belli onlar sayesinde güvenle uçuyoruz iyiki varsiniz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eski Havacı ~ 7 yıl önce
Teknisyenliğin değer gormediği ülkemizde ve tekniği hep masraf gören şirketler üzerine kurulu bir düzen varken daha yolun başındayken pilot olun pilot olmak inanın teknisyen olmaktan kolay uçuş okullarına giripte pilot olamayan yok sektörün zaten teknisyen açığı yok her daim pilot açığı var yıllardır havacılıkla uğraşan biriyim bu gençlere tavsiyem teknisyen olmak için oku sonra lisans almak için uğras sonra iş bulabilirsen sanslısın zaman kaybetmeye hiç gerek yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kaportacı olun ~ 7 yıl önce
Gençler gidin kaportacı olun. Ömür boyu iş var. JAR JUR EASA TERASA istemez. Bir kutu takım, ufak bir dükkan yeter. Kar yağdı buz tuttumu gelirler kapınıza iş vermeye sizde doğrultursunuz arabaları.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mng ~ 7 yıl önce
Aci ama gercek
ilk ögrenci ~ 7 yıl önce
Mümin hocanin ilk ögrencilerindeyim. Mümin hoca cok degerli bir egitimcidir. Saygiyla ellerinden öpüyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Geçen zamanın telafisi yoktur ~ 7 yıl önce
MEB bağlı bu okul müfredatında SHGM'den hangi modüllerden muaf olarak yetki almış mıdır? Öğrencilerini, havacılık sektöründe SHY&EASA 145 yetkili MRO' larda srajyerliğini yaptırsın, sonrasında gönlünü gere gere çıksın reklamını yapsın.Bizde gurur duyalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mng ~ 7 yıl önce
Modul 1 2 3 4 5? 6? Ve 9 ve 10 saygilarimla
Bursa ~ 7 yıl önce
Bursa Hürriyet Anadolu Teknik Lisesi mezunu olarak şunu soylerim ki hocalarınızin ve okulunuzun konumunun kiymetini bilin... havaikmal gibi bir nimet var thy gibi bir destekciniz var.. bizler bursa mezunları havaikmal basvurumuz ikametgah sorunu yüzünden kabul edilmiyor ne yazik ki... bu gibi imkanlarin darisi Bursa nin basina
Part 147 ~ 7 yıl önce
Yazdığınız, modüller, SHGM tarafından muafiyet verildiyse, başarılar diliyor, sizleri tebrik ediyorum.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000