13 Eylül 2016, Salı 08:54:34

Geçitkale Havaalanı kargo uçuşlarına açılıyor

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Ercan ihalesinde sıkıntı olmadığını açıklarken, Geçitkale’nin “kargo uçuşlarına” açılması ve “transit bölge ilan edilmesi” için çalışma olduğunu açıkladı.
  • kıbrısı çok seviyorum yeni havalaalanı umarımki Kıbrıs için hayırlı olur.
  • Ya daha ercanı adam edemediniz. Daha önce hiç bir tecrübesi olmayan bir şirkete verdiniz. Dört senedir sadece duty free yaptı. Fiyatlar fahiş. Tam bir bit pazarı meydanınız var. Bir de geçitkaleye başladınız. Bırakın bu işleri. Kapınıza gelen dev kuruluşları bile ülkeden kovdunuz. Kktc adam olursa tüm dünya adam olur.
  • Yahu bu bu haberi yaparken bir sorsanıza Ercan'a yılda kaç kargo uçağı kaç kilo kargo gelip gidiyor diye. Bu kargo için kargo havalimanına gerek varmıdır diye. Yine geyikten bıkmadınız ya ne diyim Allah iyiliğinizi versin.
  • Uçaklar inemez çünkü yüksek gerilim hatları var yani yalan....
  • 2.850x45 m......210x100 m. apron.....İLS yok.
  • İnşallah yavru vatanımız hakettiği yerlere bağımsız bir devlet olarak gelecektir

Ercan Havalimanı konusunda şu anda bir sıkıntı ile karşıya karşıya olmadıklarını belirten Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst,  “Başsavcılık ve Sayıtşay ile birlikte süreci yakından takip ediyoruz” dedi.

Bakan Dürüst: "Ercan konusunda daha önce de söylemiştim, bir yanımda Başsavcılık bir yanımda Sayıştay ile konuyla ilgilenecektim. Hiçbir sıkıntı yoktur. Bir olumsuzluk olursa gereken yapılır. Şu anda böyle bir durum yok. Herkes üzerine düşeni yapıyor. Ercan’da işler iyi gidiyor. Tünel bitme aşamasında.

Geçitkale’de büyük bir hedef var…

Bakan Dürüst, Geçitkale Havalimanı ile ilgili de şunları söyledi; "Geçmişte Geçitkale Havalimanı ile ilgili bir sözleşme yapıldı. Ondan sonra Ercan ile alakalı yeni sözleşmeler yapıldı. Şu anda Geçitkale Havalimanı ile ilgili sözleşme Bakanlar Kurulu tarafından onaylandı, sözleşme yenilenecek. Ercan ile ilgili yapılan sözleşmede yolcu taşımacılığı açısından bir sınırlama vardır. Ercan dışındaki havalimanları sınırlandırılıyor. Bu konuda yorum yapmak istemiyorum. Böyle bir sözleşme yapıldı.

Tamamen ekonomiye katkı sağlayacak olan oradaki firmanın ihracatımıza katkı vereceği, kargo taşımacılığı açısından bir transit bölge ilan edilebilir, veya KKTC’yi ekonominin merkezi bile yapabilir. Proje çok büyüktür. Küçümsenemeyecek bir hedeftir." (Gündem Kıbrıs)

Geçitkale Havaalanı kargo uçuşlarına açılıyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

sevilen gönül ~ 5 yıl önce
kıbrısı çok seviyorum yeni havalaalanı umarımki Kıbrıs için hayırlı olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Geçit ~ 8 yıl önce
Ya daha ercanı adam edemediniz. Daha önce hiç bir tecrübesi olmayan bir şirkete verdiniz. Dört senedir sadece duty free yaptı. Fiyatlar fahiş. Tam bir bit pazarı meydanınız var. Bir de geçitkaleye başladınız. Bırakın bu işleri. Kapınıza gelen dev kuruluşları bile ülkeden kovdunuz. Kktc adam olursa tüm dünya adam olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havaş ~ 8 yıl önce
CAS şirketini bile istemedi bu serdar denktaş yanlıları
Kıbrıs lı ~ 8 yıl önce
Yahu bu bu haberi yaparken bir sorsanıza Ercan'a yılda kaç kargo uçağı kaç kilo kargo gelip gidiyor diye. Bu kargo için kargo havalimanına gerek varmıdır diye. Yine geyikten bıkmadınız ya ne diyim Allah iyiliğinizi versin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Lefkoniko ~ 8 yıl önce
Kuzey Kibris "bagimsizligini" ilan edene kadar (yani K.T. Federe Devleti KKTC olana kadar) Ercanda cargo ucuslarinda bayagi hareketlilik vardi. O zamanlar (1970ler 80ler) embargo yoktu. Arabistana DC-8 ve Boeing 707 cargo ucaklariyla koyun ihracaati yapiliyordu, Avrupaya ozellikle Ingiltereye patates vs. gonderiliyordu. Bayagi da textil ihracaati yapiliyordu. Daha sonra bir muddet KTHY Airbus 310 larla kargo tasidi. K. Kibrisin sanayisi ve uretimi sistematik bir sekilde batirildikdan sonra cargo isi da yatdi. Gecitkalenin gelecegi ancak Kibris sorununun cozumu ve her seyin legallesmesi ile basarili olabilir.
Gecitkaleli ~ 8 yıl önce
Uçaklar inemez çünkü yüksek gerilim hatları var yani yalan....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Askeri meydan ~ 8 yıl önce
2.850x45 m......210x100 m. apron.....İLS yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nasreddin Hoca International Airport ~ 8 yıl önce
Gecitkale yillardan beri curumeye terk edilmis. Berbat durumda. Faal hale getirilmesi icin milyonlar gerekecek. Ayrica bir kac yil once muthis akilli bir planlama ile pistin cok yakinindan (bati tarafi) yuksek gerilim elektrik hati gecirildi ve ucuklar inis kalkislarda obstacle' lardan kurtaramadigi icin meydan tamamiyle kullanilmaz duruma geldi...... Bu hikayeleri cok duyduk, ayni her yil yeni KTHY yin kurulma masallari gibi. Nasreddin Hoca bile ciddiye almaz artik. :) :) :)
Rakun ~ 8 yıl önce
İnşallah yavru vatanımız hakettiği yerlere bağımsız bir devlet olarak gelecektir

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000