19 Şubat 2012, Pazar 09:33:47

GECE GÖRÜŞLÜ HELİKOPTERLER GELİYOR

Sağlık Bakanı, gece görüşü olmadığı için günün sadece 12 saati acil sağlık hizmeti veren helikopter ambulanslar yerine 'gece görüşü' olan helikopterler alınacağını bildirdi.
  • Birsey olunca tsk kislasina donsun dersiniz saglik bakanliginin helikopteri ucamayinca askerin helikopteri ucsun diyorsunuz biraz belkemiginiz olsun insaf. Sanki tsknin elinde ultra modern helikopterler var.
  • Anadoludaki bir köye nasıl inecek?Gece uçuşu derken ,gece görerek uçuş mu demek istiyor?Helikopter,gece IFR zaten uçar.ILS 03R yapacaksa,zaten yapar..uçak da yapar..Gece görerek uçuş ise,kuralların çok iyi konması ve iyi bir yer desteği sağlanması gerekir..Bence kritik vakalarda,askeri helikopterler kullanılmalı..
  • Nereden nereye..Bir zamanlar gece görüş gözlüğü ile uçuş için ne kavgalar verilmişti..Emeği geçen isimsiz kahramanlara teşekkürler..Bu uçuş için şunlar gerekir:Teçhizat,Pilot eğitimi,Sivil havacılık mevzuatı,Yer desteği,Işıklandırılmış heliport,İyi bir yönerge..
  • Şu anda uçanlar bu işi çok iyi bilirler. Ancak çok ayrıntılı planlama ve yer desteğine ihtiyaç vardır. Aılınacak risk ve kurtarma denklemi çok iyi optimize edilmeli. Her gece koşullarında ve her yerde bu uçuş yapılamayabilir. Bu anlamda beklentiler sınırlı tutulmalıdır.
  • TÜM BÖLGELERDE GECE UÇUŞU OLACAKMIŞ
  • Bırakın da alalım.
  • GECE GÖRÜŞLÜ HELİKOPTER GELMESİNE GEREK YOK, OLANLARA SİSTEM ENTEGRE EDİLİR OLUR BİTER, MASRAFA GEREK YOK SANIRIM KOMİSYONA GEREK VAR GİBİ !!!!
  • Şu an helikopterlerde gece uçuşunu kolaylıkla yapar, siz isteyin o iş kolay...Zaten 20 yıldır türkiyede helikopterler gece görüş gözlüklü uçuş yapıyor, yani bu yeni bir iş değil....
Bu sabah Habertürk’e kahvaltıda konuk olan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, helikopter ambulanslar için yeni bir ihaleye çıkacaklarını ve gece görüşlü ambulans helikopterlerin de alınacağını açıkladı.

Bakanlığa ait şu anda 4 uçak, 17 de helikopter ambulans bulunuyor. Helikopter ambulansların süresinin bittiğini aktaran Akdağ, yeniden ihaleye çıkacaklarını ve ihale şartnamesinde şunları istediklerini söyledi;"Helikopterlerin titreşiminin az ve çift motorlu olması, hastanın kolay indirilip bindirilebilir olması lazım. Gece uçuşu daha önce koymamıştık. Şu anda sisteme eklemeyi istediğimiz en önemli unsur gece uçuşu. Daha önce Sivil Havacılık, teknik nedenlerden dolayı gece uçuşu sağlayamadı. Biz günün 12 saati aracı kullanabiliyoruz. Ama onlar da bizim bu isteğimizi haklı görüyorlar, bunu sağlamaya çalışıyorlar. Hava koridorları gibi nedenlerden de gece uçuşu zorlaşıyor. Elektrik iletim hatları, yüksek binalarla ilgili konmuş kuralların doğru biçimde yerine getirilmiş olması lazım. Allah'tan şu anda uçaklar gece uçuşu yapabiliyorlar."
GECE GÖRÜŞLÜ HELİKOPTERLER GELİYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Misafir ~ 12 yıl önce
Birsey olunca tsk kislasina donsun dersiniz saglik bakanliginin helikopteri ucamayinca askerin helikopteri ucsun diyorsunuz biraz belkemiginiz olsun insaf. Sanki tsknin elinde ultra modern helikopterler var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Anadoludaki bir köye nasıl inecek?Gece uçuşu derken ,gece görerek uçuş mu demek istiyor?Helikopter,gece IFR zaten uçar.ILS 03R yapacaksa,zaten yapar..uçak da yapar..Gece görerek uçuş ise,kuralların çok iyi konması ve iyi bir yer desteği sağlanması gerekir..Bence kritik vakalarda,askeri helikopterler kullanılmalı..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Nereden nereye..Bir zamanlar gece görüş gözlüğü ile uçuş için ne kavgalar verilmişti..Emeği geçen isimsiz kahramanlara teşekkürler..Bu uçuş için şunlar gerekir:Teçhizat,Pilot eğitimi,Sivil havacılık mevzuatı,Yer desteği,Işıklandırılmış heliport,İyi bir yönerge..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Şu anda uçanlar bu işi çok iyi bilirler. Ancak çok ayrıntılı planlama ve yer desteğine ihtiyaç vardır. Aılınacak risk ve kurtarma denklemi çok iyi optimize edilmeli. Her gece koşullarında ve her yerde bu uçuş yapılamayabilir. Bu anlamda beklentiler sınırlı tutulmalıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
TÜM BÖLGELERDE GECE UÇUŞU OLACAKMIŞ

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bırakın da alalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
GECE GÖRÜŞLÜ HELİKOPTER GELMESİNE GEREK YOK, OLANLARA SİSTEM ENTEGRE EDİLİR OLUR BİTER, MASRAFA GEREK YOK SANIRIM KOMİSYONA GEREK VAR GİBİ !!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Şu an helikopterlerde gece uçuşunu kolaylıkla yapar, siz isteyin o iş kolay...Zaten 20 yıldır türkiyede helikopterler gece görüş gözlüklü uçuş yapıyor, yani bu yeni bir iş değil....

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000