09 Mayıs 2015, Cumartesi 08:10:21

GAZİPAŞA'DA UÇAK KAZASI TATBİKATI

Antalya'nın Gazipaşa-Alanya Havalimanı'nda olası bir uçak kazası veya yangına karşı gerçeğini aratmayan bir tatbikat yapıldı.
  • Uçak sanayide yapılmış
  • Bu tatbikatı gidin de pist sonunda yapın, yakında uçaklar pistten çıkmaya başlar, zaten sürekli arka rüzgarla geliyorlar..
  • Arff yi çekememezlik ile ilgili hiç bir yorum yok. Neden böyle bir cevap yazdınız? Sadece uçak uydurma demişler o kadar. Bu kadar alıngan olmayın sonra başınıza iş açarsınız
  • Arff yi çekememezlik nedir şu kafa yapınızı bi değiştirin
  • Herşey güzel de o uyduruk uçak yerine daha güzel birşey yapılabilirdi.
  • Gazipaşa havalimanı işletmesini tebrik ederim. ATÜ BTA ve TAV personeli mükemmel işletiyor bence . Olumsuzluklar küçük limanlarda daha çabuk Göze çarpar ama oraya sık uçan biri olarak 3 işletmenin müdür ve tüm personelini kutlarım
  • İstanbul'da bir sürü hurda uçak gövdesi var, bir tanesini alın da tatbikat gerçek gibi olsun....
  • Voleybolcular iş başında

Antalya'nın Gazipaşa-Alanya Havalimanı'nda olası bir uçak kazası veya yangına karşı gerçeğini aratmayan bir tatbikat yapıldı.

Hazırlanan senaryo gereği pisten çıkarak alev alan bir uçağa müdahale edilirken tatbikatı, TAV Gazipaşa İşletme Koordinatörü Müdürü Cengiz Aşıklı sevk ve idare etti. Kulenin alarm vermesiyle havalimanında görevli itfaiye ve sağlık ekipleri, kısa sürede alana ulaştı. Söndürme çalışmaları devam ederken, havalimanı polisi ve güvenlik görevlileri, alanın çevresinde güvenlik şeridi oluşturdu. Yangının kontrol altına alınmasından sonra yaralanan yolcular uçaktan çıkarıldı, alanda bekleyen ambulanslarla hastanelere sevk edildi.

BAŞARILI BİR TATBİKAT OLDU

Tatbikatı izleyen Gazipaşa Kaymakamı ve Havalimanı Mülki Amiri Kadir Ekinci, tatbikatta görev alan tüm birimleri tebrik etti. Kaymakam Ekinci, "Havalimanımızda yoğun gayret eden personelimizin başarılı tatbikatı izledik. Havalimanımızda hem yangınlara hem acil durumlarla müdahale etme şekillerinin görselleştirilmesi anlamında, çok sayıda tatbikat gerçekleştirilmektedir. Bugün ateşli tatbikatlardan birini gerçekleştirdik. Sonuç olarak görmüş olduğumuz süreçler, yangına müdahale ve müdahale alanına ulaşım noktasında uluslararası standartlardadır. Bu, bizi oldukça memnun etmiştir. Hiçbirimizin istemediği ama yaşanması muhtemel olan yangın ve acil durum olaylarına karşı personelimizin 24 saat teyakkuz halinde olması gerekir" dedi.

EĞİTİMLER 12 AY DEVAM EDİYOR

Gazipaşa-Alanya Havalimanı’nda yılın 12 ayında eğitimlerin devam ettiğine değinen Aşıklı, eğitim kapsamında yılda bir kez ateşli ve birkaç kez ateşsiz tatbikat yapıldığını söyledi. Yapılan tatbikatın ateşli olduğunu anlatan Aşıklı, "Meydan içerisinde ya da meydan dışında herhangi bir kaza anında uçağa yapılacak ilk müdahale şeklini bugün izledik. Kulenin verdiği alarmlarla buradaki araç ve personelimiz olaya müdahale etti. Gerek sağlık birimimiz gerekse itfaiye birimiz tarafından sadece söndürme değil kurtarmada birlikte yapıldı. Burada bizim için asıl önemli olan ise sürecin kullanılış şekli oldu. Süre çok iyi bir şekilde değerlendirildi. Bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum. Görevlerini layıkıyla yerine getirdiler. Ateşli yangın tatbikatında problemsiz bir şekilde olaya müdahale edildi ve netice de bizim için sevindirici oldu" diye konuştu.









GAZİPAŞA'DA UÇAK KAZASI TATBİKATI

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Uçak sanayide yapılmış

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kaza ~ 9 yıl önce
Bu tatbikatı gidin de pist sonunda yapın, yakında uçaklar pistten çıkmaya başlar, zaten sürekli arka rüzgarla geliyorlar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Arff yi çekememezlik ile ilgili hiç bir yorum yok. Neden böyle bir cevap yazdınız? Sadece uçak uydurma demişler o kadar. Bu kadar alıngan olmayın sonra başınıza iş açarsınız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 9 yıl önce
Arff yi çekememezlik nedir şu kafa yapınızı bi değiştirin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Herşey güzel de o uyduruk uçak yerine daha güzel birşey yapılabilirdi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Gazipaşa havalimanı işletmesini tebrik ederim. ATÜ BTA ve TAV personeli mükemmel işletiyor bence . Olumsuzluklar küçük limanlarda daha çabuk Göze çarpar ama oraya sık uçan biri olarak 3 işletmenin müdür ve tüm personelini kutlarım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yazık.. ~ 9 yıl önce
İstanbul'da bir sürü hurda uçak gövdesi var, bir tanesini alın da tatbikat gerçek gibi olsun....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Voleybolcular iş başında

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000