04 Haziran 2013, Salı 11:01:08

GAZİPAŞA'DA APRON KRİZİ

Gazipaşa Havalimanı'ndaki apron krizi büyüyor... Gazipaşa Belediye Başkanı Cemburak Özgenç, acentelerden ve havayolu şirketlerinden sürekli şikayet geldiğini iddia etti.
  • Ne yazık ki AYT havalimanı 3 - 5 uçak kaybedeceğim diye bu engellemelere devam ediyor. Siz turizm diyorsunuz. Adamın derdi uçak sayısı. Gazipaşa için bu engelleme ne yazık ki devam edecektir.
  • Sorun bilinmiyordu galiba surpriz olmus he?
  • 3 degil yalnızca 2,5 uçaklık park yeri var GZP'da. 3 taNE B738'i indiremezsiniz. Rezalet. Ya meydan slot'unu doğru düzgün uygulayın yada apronu büyütün. Kontrolörlerin ne çektiğini bir bilseniz. GZP için kalkış yapan trafik Afyon üstüne gelmeden derdi başlıyor Ankara ile Antalya arasındaki koordinasyonlarla... Umarım en kısa zamanda sorun gideriir.
  • Antalya Havalimanı engellediği ve D.H.M.İ. de hiç bir işe yaramayıp ipe un serdiği için oluyor bütün bunlar.Şirket kayırmayı bırakın da iş yapacaklara fırsat verin.
  • Gazipaşa'ya yapılanlar İnanın beklenen gelişme, planlı bir hareket. Bu işte bir cinlik mi var desem cinali mi var desem bilemedim....
  • Herkese Selamlar Dhmi bu denli kar etmesi çok iyi ancak yatırımlar konusunda aynı fikirde değilim. Türkiye de halen birçok ilde ve jeopolitik yerde havalimanı yatırımları ne durumda. Mevcut durumda kullanılan Havalimanlarının kaçında hala ILS sistemi bulunmuyor.Gazipaşa yı ise Antalya Havalimanı baskılıyor ve engelliyor olabilir. Isparta da düşen uçağında Isparta da ILS olmamasından düşmüş olması gerçeği. Birçok Havalimanı yetersiz kapasite ve kule ile hizmet vermektedir. Bagaj bant sistemi bile olmayan birçok liman vardır. Lütfen kırımlar olmadan yatırımınızı tekrar Havalimanlarına ve insanlara yapın. Hava Trafik Kontrölorleri alın daha çok yetiştirin yorgun kimseyi çalıştırmayın. Sabiha Gökçen ve Esenboğa da paralel pist neden yapılmıyor. Atatürk Havalimanına çok yazık oldu. Rahatlıkla park yerleri ve taksi yolları halledilebilirdi diye düşünüyorum. Saygılarımla
  • Gazipaşa'da potansiyel var. Apron büyütülmeli ve yeni bir terminal yapılmalı. Yeni yapılan terminal büyütme çalışması ile aynı anda 2 uçak için rahatça hizmet verilebiliyor. Ancak ufak bir rötar durumunda uçakları apronda bekletecek yer olmadığından apron krizi yaşanıyor. Antalya'ya yönlendirmeler oluyor. Acilen ilgililerin bu durumu görüp gerekli izinleri vermeleri gerekiyor.
  • acenteler sadece belediye baskanina degil, ulastirma ve turizm bakanlarinida sikayet etmeliler.

Avrupalı havayolu şirketlerinin gözdesi haline gelen ve hızla büyüyen Alanya-Gazipaşa Havalimanı'nın apronuna aynı anda sadece 3 uçak park edebiliyor. Gazipaşa Havalimanı apronunun büyütülmesi için gerekli izin ise, tüm başvurulara rağmen aylardır Devlet Hava Meydanları İşletmesi'nden (DHMİ) çıkmadı. Yeni Alanya Gazetesi'nin haberine göre; Gazipaşa'daki apron krizi haftasonu had safhaya ulaştı. Gazipaşa'ya Cumartesi günü toplam 9 uçak indi ve kalktı. Pazar günü ise 5 uçak inip kalktı.

TURİSTLERE REZİL OLUYORUZ

Toplam 14 uçuşla hava trafiğinin karıştığı ve bazı uçakların havada sıra bekleyerek, apronun boşaltılmasının ardından inişe geçtikleri bildirildi. Haftasonu Gazipaşa'ya sefer düzenleyen 7 havayolu şirketinden sadece Jet Time'ın uçuşu yoktu. Toplam 14 uçuşu Small Planet, Pegasus, SAS, Corendon, Transavia ve Tailwind yaptı. Bu uçuşlardan ikisi Pegasus'un yurtiçi uçuşuydu, diğer 12 uçuş ise yurtdışından gerçekleşti.

'ACENTELER ŞİKAYET EDİYOR'

Gazipaşa Belediye Başkanı Cemburak Özgenç, uçakların havada beklemek zorunda kaldığını belirterek "Cumartesi günü uçakların seferleri saat 10.00'da başladı, gece 23.00'de bitti. Pazar günü ise 09.00'da başladı, 17.00'de bitti. Toplam 14 uçağın inip, kalkmasıyla apron krizi ortaya çıktı. Acenteler bana şikayet ulaştırdılar, uçakların havada beklemek zorunda kaldığını söylediler. Yetkililer umarım uyanır ve Gazipaşa'ya büyütme izni verir" dedi.

GAZİPAŞA'DA APRON KRİZİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Engel ~ 11 yıl önce
Ne yazık ki AYT havalimanı 3 - 5 uçak kaybedeceğim diye bu engellemelere devam ediyor. Siz turizm diyorsunuz. Adamın derdi uçak sayısı. Gazipaşa için bu engelleme ne yazık ki devam edecektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bilinmiyordu galiba ~ 11 yıl önce
Sorun bilinmiyordu galiba surpriz olmus he?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
3 değil 2,5 ~ 11 yıl önce
3 degil yalnızca 2,5 uçaklık park yeri var GZP'da. 3 taNE B738'i indiremezsiniz. Rezalet. Ya meydan slot'unu doğru düzgün uygulayın yada apronu büyütün. Kontrolörlerin ne çektiğini bir bilseniz. GZP için kalkış yapan trafik Afyon üstüne gelmeden derdi başlıyor Ankara ile Antalya arasındaki koordinasyonlarla... Umarım en kısa zamanda sorun gideriir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kamil ~ 11 yıl önce
Antalya Havalimanı engellediği ve D.H.M.İ. de hiç bir işe yaramayıp ipe un serdiği için oluyor bütün bunlar.Şirket kayırmayı bırakın da iş yapacaklara fırsat verin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
beklenen gelişme ~ 11 yıl önce
Gazipaşa'ya yapılanlar İnanın beklenen gelişme, planlı bir hareket. Bu işte bir cinlik mi var desem cinali mi var desem bilemedim....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dhmi ve Havalimanı ~ 11 yıl önce
Herkese Selamlar Dhmi bu denli kar etmesi çok iyi ancak yatırımlar konusunda aynı fikirde değilim. Türkiye de halen birçok ilde ve jeopolitik yerde havalimanı yatırımları ne durumda. Mevcut durumda kullanılan Havalimanlarının kaçında hala ILS sistemi bulunmuyor.Gazipaşa yı ise Antalya Havalimanı baskılıyor ve engelliyor olabilir. Isparta da düşen uçağında Isparta da ILS olmamasından düşmüş olması gerçeği. Birçok Havalimanı yetersiz kapasite ve kule ile hizmet vermektedir. Bagaj bant sistemi bile olmayan birçok liman vardır. Lütfen kırımlar olmadan yatırımınızı tekrar Havalimanlarına ve insanlara yapın. Hava Trafik Kontrölorleri alın daha çok yetiştirin yorgun kimseyi çalıştırmayın. Sabiha Gökçen ve Esenboğa da paralel pist neden yapılmıyor. Atatürk Havalimanına çok yazık oldu. Rahatlıkla park yerleri ve taksi yolları halledilebilirdi diye düşünüyorum. Saygılarımla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gazipaşa ~ 11 yıl önce
Gazipaşa'da potansiyel var. Apron büyütülmeli ve yeni bir terminal yapılmalı. Yeni yapılan terminal büyütme çalışması ile aynı anda 2 uçak için rahatça hizmet verilebiliyor. Ancak ufak bir rötar durumunda uçakları apronda bekletecek yer olmadığından apron krizi yaşanıyor. Antalya'ya yönlendirmeler oluyor. Acilen ilgililerin bu durumu görüp gerekli izinleri vermeleri gerekiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
acente ~ 11 yıl önce
acenteler sadece belediye baskanina degil, ulastirma ve turizm bakanlarinida sikayet etmeliler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000