24 Aralık 2010, Cuma 08:43:02

GAZİPAŞA TARTIŞMALARI SÜRÜYOR

Gazipaşa Belediye Başkanı Cem Burak Özgenç "Gazipaşa Havaalanı pistinin 2 bin 500 metreye uzatılmasının önünde teknik ve hukuki hiçbir engel yoktur. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nde de kimse Gazipaşa Havaalanı'na büyük uçakların inemeyeceği konusunda bilgi veremez” diye konuştu.
  • harcadığı zamanı ve enerjiyi başka şeylere harcasa bence daha faydalı olurdu.
  • arkadaşlar, yıllardır aynı hedefe ısrarla ok atıyorsunuz. hedef dağılmış vurma şansınız kalmamış. THY de servis koyacak alanyadan Antalya havalimanına, Atlas ve Onurun servisleri dolu gidip geliyor, yüksek sezon temmuz ağustos haricinde charter uçağa sadece alanya yolcusu doldurmak zor gibime geliyor. alternatif işlere bakalım. yaptığımız işi farklılaştıralım... 400 yataklı otellerde toplantı salonu yok. köşeye bucağa oda yapılmış. Alanyalı gazipaşa havalimanına harcadığı
  • anadolujet biz uçarız demiş , pegasus biz başlayacağız demiş , mışş mişş, mayıs gelsin turizm patlayacak, olmadı haziranda kesin , 10 temmuz da alanya dolacak, ağustosta iyi olacak diyorlar, eylülde zenginler gelir kesin para kazanırız, ekimde ufak tefek bişeyler olsaydı ya , bu sene geçti artık seneye... her yıl bu sohbetlerle geçti sezonlar. havalimanı olsa alanya kurtulacakmış, ohh sihirli değnek. Rusyaya fuara giderken almanca katalog broşür götüren bölgem turizmcisi, fuara bröşür götürmeyi unutan yönetici arkadaşla yöneticilerim,
  • bilend bilmeyende konuşuyor kimisi alanya yok manvagat alnyada hiç düz bir alan varmı alanya diyen arkadaşlar bence o dediğiniz dağ çookta yakın değil boing 737 ler rahatlıkla iner
  • belediye başkanı önce kanalizasyonu halletsin sonra böyle teknik konularda yorum yapsın
  • Senin gibi 5 on tane daha belediye başkanı olsa, bu havacılık sorunları hemen çözülür. Her kafadan bir ses çıkıyor. Yok dağ varmış, go-around yapılamazmış. Yapmayın kardeşim, ne diye go-around yapıyorsunuz. Ona göre yaklaşın. Dünyada sayısız go-around yapılamıyan hava alanı var. Ya inersin, ya inersin yani.Ne olmuş yani.
  • Bu belediyeler birlesin. Bir ATR yada baska birtip ucak alin. Adinida siz koyun. Pilotlarida Türk olsun. Sizler bir ilki baslatin.Herkese örnek olun. Madem bu kadar cok potansiyel var. Neden kendiniz yapmiyorsunuz. Armut pis agzima düs... Herkes buna alismis.Bunu TOKAT belediyeleri ve baska belediyeler de kendi imkanlari ile birleserek yapabilirler...
  • Pist yönü çevrilmeli yada önündeki 580 m lik dağ 280 m ye indirilmeli. Sorun pist uzunluğu değil pistin önündeki mania teşkil eden dağ. Bu kadar yatırıma değermi ? bence daha uygun yerler bulunabilir... Alanya veya Manavgat'ta.
  • Başkan sen çok şey biliyorsun, hangi havacılık eğitimlerini aldın, havacılık hakkında ne biliyorsun da kimse bu uçaklar inemez diyemez diye ahkam kesiyorsun... Meydana ben bizzat gidp gördüm ; şu an için ATR, cessna ve kotuk kapasitesi azaltılmış 318 ler inebilir... Ezbere konuşmayın... havacılık duayenlerinden bilgi alın da öyle demeç verin... HAVACI
  • 737-500 4C tipindedir. 3C değil! Lütfen yanlış bilgi vermeyelim. Kaynak: ICAO Doc 9137 Part 1 Boeing B727-100 4C 2 502 32.9 6.9 B727-200 4C 3 176 32.9 6.9 B737-100 4C 2 499 28.4 6.4 B737-200 4C 2 295 28.4 6.4 B737-300 4C 2 160 28.9 6.4 B737-400 4C 2 550 28.9 6.4 B737-500 4C 2 470 28.9 6.4 B737-800 4C 2 090 34.3 7.0 B737-900 4C 2 240 34.3 7.0
Gazipaşa Belediye Başkanı Cem Burak Özgenç, İstanbul Teknik Üniversitesi tarafından 2004 yılında hazırlanan ve Gazipaşa Havaalanı'na 1825 metre pist uzunluğunda 3C kategorisindeki uçakların inebileceğini belirten raporun yer aldığını ifade ederek, “Gazipaşa Havaalanı pistinin 2 bin 500 metreye uzatılmasının önünde teknik ve hukuki hiçbir engel yoktur. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nde de kimse Gazipaşa Havaalanı'na büyük uçakların inemeyeceği konusunda bilgi veremez” dedi.

Gazipaşa Belediye Başkanı Özgenç, CHP Alanya İlçe Teşkilatında Gazipaşa Havaalanı ile ilgili basın açıklaması yaptı. Anamur, Gazipaşa ve Alanya bölgesinde 400 bine yakın vatandaşın yaşadığını, yaz döneminde ise bu sayının milyonla telaffuz edildiğini belirten Özgenç, turizmde kalitenin artması ve bölgeye yapılacak yatırımlar için Gazipaşa Havaalanı'nın gerekli olduğunu söyledi.

Özgenç, 2002 yılına kadar havaalanında pistin bin 200 metresinin betonlandığını, şu anda da bin 800 metre pist uzunluğuna ulaşıldığını, ayrıca havaalanının terminal inşaatı, apronu ile otoparkının tamamlandığını kaydetti. Özgenç, havaalanının yapımı ve ihale şartnamesiyle ilgili olarak da şunları söyledi:
“Bilimsel gerçekleri insanlara açıklamak zorundayız. Çünkü birileri halka doğruyu söylemiyor. Çünkü bu havaalanının ihalesi, Türkiye'deki diğer havaalanı işletmelerinden farklı bir özelliğe sahiptir. Bu farklılık ise havaalanını işleten firma elde edeceği karın yüzde 65'ini devlete ödeyecektir. 2007 yılında yapılan ihalenin şartnamesi budur. Devletimiz diğer havaalanından farklı olarak kamulaştırmaya, pistin uzatılmasına, terminal binasının yenilenmesine bir kuruş para ödemeyecektir. Gazipaşa Havaalanı'nda pistin uzatılması sürecinde masraflar ihale şartnamesi gereği işletmeci firma tarafından karşılanıyor. Bu anlamda her şey ihale şartnamesinin birinci ve üçüncü maddesinde açıklanmıştır. Bizler görüşlerimizi bu dönemlerde açıklamıştık. Burada önemli olan siyasi iradenin tavrını ortaya koymasıdır. 2007 yılından beri devlet bu havaalanının kullanılmamasından dolayı her yıl 3 milyon Avro kaybediyor. Gazipaşa'nın İl Özel İdaresi'nden aldığı para ise 3 milyon lira civarında. Düşünün bu para ne kadar önemli.”

Antalya bölgesinde büyük otellerin açılmasının Alanya turizmine ciddi zarar verdiğini, o otellerin Alanya'dakilerden farkının kalitesinin yanı sıra havaalanına yakın olması olduğunu vurgulayan Özgenç, Alanyalı turizmcilerin, Gazipaşa'ya yatırım yapmak isteyenlerin ve Anamur'dan otobüsle 18 saate İstanbul'a giden insanların sorununa Gazipaşa Havaalanı'nın çözüm olacağını kaydetti.

İTÜ'NÜN RAPORU
Gazipaşa Havaalanı ile ilgili tartışmaların kamuoyunda uzun süredir yer aldığını, belediye başkanlığı görevine geldiği ilk dönemde İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi profesörlerinden havaalanı ile ilgili rapor hazırlamalarını istediğini hatırlatan Özgenç 17 Aralık 2004'de tamamlanan raporda, o dönemde mevcut 1200 metre uzunluğunda olan pistin 1800 metre uzunluğa ulaşması ve genişliğinin de 30 metre olması halinde 3C kategorisindeki uçakların iniş ve kalkışının uygun görüldüğünü belirterek, “3C kategorisinin Boeing 737-500 tipi 109 ile 149 kişi yolcu kapasitesine sahip uçakların kullanabileceği havaalanı demektir. Yani şu anda bu uçaklar bu havaalanını kullanabilir. Bu, bütün dünyaya da duyurulmuş durumda” dedi.

UZATILMASININ ÖNÜNDE ENGEL YOK
Gazipaşa Havaalanı'nın 2 bin 500 metre pist uzunluğuna sahip olması gerektiğini savunan Özgenç, “Gazipaşa Havaalanı pistinin 2 bin 500 metreye uzatılmasının önünde teknik ve hukuki hiçbir engel yoktur. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nde de kimse Gazipaşa Havaalanı'na büyük uçakların inemeyeceği konusunda bilgi veremez. Bilgi verecek biri varsa çıksın imzasını atsın. Biz de hukuki olarak nasıl hesaplaşıldığını göstermek istiyoruz” dedi.

Başbakan Erdoğan'ın TÜROFED toplantısında Gazipaşa Havaalanı ile ilgili olarak insanın hayati değeri açısında büyük gövdeli uçakların inmesinin riskli olduğu yönündeki sözlerini hatırlatan Özgenç, açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Gazipaşa Havaalanı'nın pisti 2 bin 500 metre uzunluğa ulaşması gerekiyor. Başbakanımız toplantıda Gazipaşa Havaalanı'na uçakların inemeyeceği konusunda bilgiler olduğunu ve hiçbir insanın hayatını riske atamayacağını ifade etti. Bizim için de insan sağlığı bütün havaalanlarından çok daha fazla öneme sahip. Ama Isparta Havaalanı'na uçak düştüğü zaman pistin uzunluğundan dolayı mı oldu kaza? Isparta Havaalanı'nda problem mi vardı? Kazalar her yerde olabilir. Bu haksızlık. Pistin 2 bin 500 metreye uzatılması için hiçbir engel yok. İhalenin teknik şartnamesindeki birinci ve üçüncü maddesi de hukuki anlamda bu havaalanında pistin uzatabileceğini ispatlıyor. Rekabet Kurulu da bu konuda kararını verdi. İki yıldır havaalanın önündeki yola tünelin yapılmasını bekliyoruz. Tünel yapılmadan havaalanının da yapılması mümkün değil. Tünel yapılarak yol by-pas edilecek. Tek sorun hukuki değil siyasi. Siyasiler de aslında salı günü bize (Bu havaalanını büyütmeyeceğiz) dedi, bunun başka bir açıklaması yok.”

KAŞ'A HAVAALANI
Kaş'a havaalanı yapılması yönünde söylemlerin olduğunu belirten ve bu duruma tepki gösteren Özgenç, Kaş, Gömbe, Patara bölgesindeki yatak kapasitesinin 9 bin, Alanya'da ise bu sayının 150 bine yakın olduğunu söyledi.

Gazipaşa Havaalanı'na 1825 metre pist uzunluğunda dahi büyük gövdeli uçakların inebileceğini ifade eden Özgenç, Başbakan Erdoğan'ın açıklamasından sonra havaalanı ile ilgili raporları CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na verdiğini ve ilerleyen günlerde bilgi de vereceğini kaydetti.

Özgenç, Antalya bölgesine daha çok 148-190 yolcu kapasitesine sahip uçaklar geldiğini, 500 kişilik uçak indirmek istemediklerini belirterek, “Böyle bir hedefimiz yok. Biz mevcut durumda bu uçakların inebileceğini söylüyoruz. Hatta şu anki 1825 metre pist uzunluğunda da pist, simülasyonlarının yapılması ve uçağın tekerleklerini piste koyduğu andan olası inemeyerek, pas geçmesi gerektiği acil durumlarda bile kullanabileceği alana sahip. Bu uçaklar buraya inebilir. Hangi yetkili, (Bu uçaklar inemez) diyor merak ediyorum. Başbakan'a birileri bunu yanlış ifade etmiş olabilir. Biz bunlarla ilgili değiliz. Mevcut durumu açıklıyoruz ve gerçekleri söylüyoruz” dedi.

(Hürriyet)
GAZİPAŞA TARTIŞMALARI SÜRÜYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

Misafir ~ 13 yıl önce
harcadığı zamanı ve enerjiyi başka şeylere harcasa bence daha faydalı olurdu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
arkadaşlar, yıllardır aynı hedefe ısrarla ok atıyorsunuz. hedef dağılmış vurma şansınız kalmamış. THY de servis koyacak alanyadan Antalya havalimanına, Atlas ve Onurun servisleri dolu gidip geliyor, yüksek sezon temmuz ağustos haricinde charter uçağa sadece alanya yolcusu doldurmak zor gibime geliyor. alternatif işlere bakalım. yaptığımız işi farklılaştıralım... 400 yataklı otellerde toplantı salonu yok. köşeye bucağa oda yapılmış. Alanyalı gazipaşa havalimanına harcadığı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
anadolujet biz uçarız demiş , pegasus biz başlayacağız demiş , mışş mişş, mayıs gelsin turizm patlayacak, olmadı haziranda kesin , 10 temmuz da alanya dolacak, ağustosta iyi olacak diyorlar, eylülde zenginler gelir kesin para kazanırız, ekimde ufak tefek bişeyler olsaydı ya , bu sene geçti artık seneye... her yıl bu sohbetlerle geçti sezonlar. havalimanı olsa alanya kurtulacakmış, ohh sihirli değnek. Rusyaya fuara giderken almanca katalog broşür götüren bölgem turizmcisi, fuara bröşür götürmeyi unutan yönetici arkadaşla yöneticilerim,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bilend bilmeyende konuşuyor kimisi alanya yok manvagat alnyada hiç düz bir alan varmı alanya diyen arkadaşlar bence o dediğiniz dağ çookta yakın değil boing 737 ler rahatlıkla iner

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
belediye başkanı önce kanalizasyonu halletsin sonra böyle teknik konularda yorum yapsın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Senin gibi 5 on tane daha belediye başkanı olsa, bu havacılık sorunları hemen çözülür. Her kafadan bir ses çıkıyor. Yok dağ varmış, go-around yapılamazmış. Yapmayın kardeşim, ne diye go-around yapıyorsunuz. Ona göre yaklaşın. Dünyada sayısız go-around yapılamıyan hava alanı var. Ya inersin, ya inersin yani.Ne olmuş yani.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bu belediyeler birlesin. Bir ATR yada baska birtip ucak alin. Adinida siz koyun. Pilotlarida Türk olsun. Sizler bir ilki baslatin.Herkese örnek olun. Madem bu kadar cok potansiyel var. Neden kendiniz yapmiyorsunuz. Armut pis agzima düs... Herkes buna alismis.Bunu TOKAT belediyeleri ve baska belediyeler de kendi imkanlari ile birleserek yapabilirler...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Pist yönü çevrilmeli yada önündeki 580 m lik dağ 280 m ye indirilmeli. Sorun pist uzunluğu değil pistin önündeki mania teşkil eden dağ. Bu kadar yatırıma değermi ? bence daha uygun yerler bulunabilir... Alanya veya Manavgat'ta.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Başkan sen çok şey biliyorsun, hangi havacılık eğitimlerini aldın, havacılık hakkında ne biliyorsun da kimse bu uçaklar inemez diyemez diye ahkam kesiyorsun... Meydana ben bizzat gidp gördüm ; şu an için ATR, cessna ve kotuk kapasitesi azaltılmış 318 ler inebilir... Ezbere konuşmayın... havacılık duayenlerinden bilgi alın da öyle demeç verin... HAVACI

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
737-500 4C tipindedir. 3C değil! Lütfen yanlış bilgi vermeyelim. Kaynak: ICAO Doc 9137 Part 1 Boeing B727-100 4C 2 502 32.9 6.9 B727-200 4C 3 176 32.9 6.9 B737-100 4C 2 499 28.4 6.4 B737-200 4C 2 295 28.4 6.4 B737-300 4C 2 160 28.9 6.4 B737-400 4C 2 550 28.9 6.4 B737-500 4C 2 470 28.9 6.4 B737-800 4C 2 090 34.3 7.0 B737-900 4C 2 240 34.3 7.0

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000