06 Şubat 2010, Cumartesi 07:25:12

Gazipaşa için umutlar tükenmiyor

Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Cimrin Gazipaşa Havalimanı ile ilgili konuştu...
  • Maalesef amatör ellerde yönetilmeye çalışılan AYT terminali buranın açılmasına destek vermiyor. Ama halkı düşünen yok.
  • orayada küçük uçaklar çalışsın ne bu her yere havayolu uçagı saplantısı
  • AYT elini çekerse açılır.

Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Cimrin, 21-24 Ocak tarihleri arasında Finlandiya'da düzenlenen turizm fuarıyla ilgili raporu açıkladı.

Gazipaşa Havalimanı'nı kalkındırmak için ellerinden geleni yaptıklarını ifade eden Cimrin, "Helsinki Tanıtma Ataşemiz Sayın Ahmet Kaplan ile yapmış olduğumuz toplantıda, tanıtım kampanyalarında ve basın gezilerinde Alanya ilgili yapacağımız ortak çalışmalar konusunda anlaştık.

Tur operatörleri ile yaptığımız toplantılarda genelde 2010 koltuk planlarının 2009’a göre %15 civarında artırılmış olduğunu gözlemledik. Örnek vermek gerekirse Detur’un 20.000 koltuk olan 2009 kapasitesi 2010’da 22.500’e çıkarılmış ve Aurinkomatkat’ın 10.000 olan 2009 kapasitesi 2010 için 11.500 olarak planlanmıştır.
Bunun yanında diğer önemli tur operatörleri olan Finnmatkat ve Nazar ile yaptığımız toplantılar da olumlu geçti ve Türkiye satışlarının gün bazında geçen yıla göre çok daha iyi gittiğini öğrendik.

Özellikle Aurinkomatkat’ın bu yıl İspanya’dan sonra en iyi satışı Türkiye pazarında gerçekleştirerek Türkiye’nin Yunanistan ve İtalya’nın önüne geçmiş olması çok olumlu bir haberdi.

Alanya-Gazipaşa Havalimanı ile ilgili olarak yaptığımız çalışmalarda, görüştüğümüz tüm tur operatörlerine Havaalanının broşürlerini ve son teknik durumunu sunarak bu konudaki ilgilerini devam ettirdik. Air Baltic ve Air Finland havayolu şirketleri ile de yeni havaalanımızla ilgili detaylı bir görüşme yaptık.

Finlandiya’nın TRT’si sayılan YLE’den bir gazeteci ile Şubat ayı sonunda Alanya’ya gelerek Alanya-Gazipaşa Havalimanı’nı yerinde görmesi ve resmi yetkililerle röportaj yapması için anlaştık ve bu konu ile ilgili ön çalışmayı orada gerçekleştirdik" şeklinde konuştu.

Gazipaşa için umutlar tükenmiyor

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Maalesef amatör ellerde yönetilmeye çalışılan AYT terminali buranın açılmasına destek vermiyor. Ama halkı düşünen yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
orayada küçük uçaklar çalışsın ne bu her yere havayolu uçagı saplantısı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
AYT elini çekerse açılır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000