13 Temmuz 2010, Salı 09:41:32

Gazipaşa Havalimanı, çevreyi hareketlendirecek

Gazipaşa Havalimanı'na ilk uçuş törenle gerçekleştirildi. Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Kerim Aydoğan, Alanya, Gazipaşa ve Anamur'un ekonomisine büyük hareketlilik sağlayacak olan Gazipaşa Havalimanı'nda tarihi bir güne tanıklık etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
  • NIHAYET ACILABILDI. AILECE COK SEVINDIK. YURTDISINDA YASIYORUZ. HER YIL ALANYA'YA 2-2,5 SAAT VE TAXI MASRAFI DA CABASI CILESI BITIYOR. YAKINDA YURTDISI SEFERLERINDE BULUSMAK UMUDUYLA. BASARILAR!
  • 19 yil bekledikten sonra nihayet demek gerekiyor umarim Körfez havalimani da bu kadar yil beklemez. Türkiyede göz boyamak icin acilislar yapiliyor fakat ucuslar nedense yillar sonra gerceklesiyor. Insan gereken her seyi hazirlar da ondan sonra ortaya cikar diyorum. G.
  • yurtdışından gelenlerin zamanla artacağını düşünüyorum. Ankara-Gazipaşa uçuşları ne zaman başlayacak?
  • evet bencede
  • Yurt dışı uçuşlarda olucak merak etmesin TAV yetkilileri varken herkes bilip bilmeden yorum yazmasın artık!!
  • sevgili arkadaşlar, bu havalimanı bu dağlar ve haliyle ancak bu büyüklükte uçaklara servis verebilir. Buda ancak yurtiçi uçuş demektir. Almanya, Hollanda, Rusya, İskandnavya ülkeleri hayaldir. Bilginize.
19 Yıldır Gazipaşa Havalimanı'na tarifeli sefer yapılacağı günün hayalinin görüldüğüne dikkat çeken Aydoğan, "Gördüğünüz gibi Bora Jet firması havalimanımızda gerekli koşulların oluştuğuna karar vererek tarifeli seferleri başlattı. Hepimiz uçaktaydık. Oldukça başarılı ve sorunsuz bir iniş gerçekleşti. Bunun bir başlangıç olmasını temenni ediyoruz. En kısa sürede diğer uçak firmaları ve yurt dışından gelecek olan charterlerin de havalimanımıza sefer düzenlemelerini umut ediyoruz. Pistin 2600 metreye uzatılması için çalışmalar devam ediyor. Hedef ikinci bir pistin de yapımına başlanmasıdır." dedi.

Havalimanı'nın çok uzun bir geçmişi olduğunu ifade eden Gazipaşa Kaymakamı İsmail Gültekin, "Bu havaalanını planlayanları ve uygulayanları bir kez daha şükranla ve minnetle anıyoruz. Onlar bu havaalanını hayal ettiler ve bu hale geldi. Havaalanı sadece Gazipaşa için değil bölgenin kalkınması için de son derece önemli olduğunu düşünüyoruz. Bundan sonrada tarifeli uçuşlarla bölgemize güzellik katacaktır. Bu ilk yolculukta bizlerle birlikte olanlara teşekkür ediyorum. Bora Jet firması da cesur bir adım attı. Diğer firmalar da mutlaka buradaki potansiyeli görecek ve sefer düzenleyeceklerdir." diye konuştu.
Gazipaşa Havalimanı, çevreyi hareketlendirecek

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 14 yıl önce
NIHAYET ACILABILDI. AILECE COK SEVINDIK. YURTDISINDA YASIYORUZ. HER YIL ALANYA'YA 2-2,5 SAAT VE TAXI MASRAFI DA CABASI CILESI BITIYOR. YAKINDA YURTDISI SEFERLERINDE BULUSMAK UMUDUYLA. BASARILAR!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
19 yil bekledikten sonra nihayet demek gerekiyor umarim Körfez havalimani da bu kadar yil beklemez. Türkiyede göz boyamak icin acilislar yapiliyor fakat ucuslar nedense yillar sonra gerceklesiyor. Insan gereken her seyi hazirlar da ondan sonra ortaya cikar diyorum. G.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
yurtdışından gelenlerin zamanla artacağını düşünüyorum. Ankara-Gazipaşa uçuşları ne zaman başlayacak?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
evet bencede

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yurt dışı uçuşlarda olucak merak etmesin TAV yetkilileri varken herkes bilip bilmeden yorum yazmasın artık!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
sevgili arkadaşlar, bu havalimanı bu dağlar ve haliyle ancak bu büyüklükte uçaklara servis verebilir. Buda ancak yurtiçi uçuş demektir. Almanya, Hollanda, Rusya, İskandnavya ülkeleri hayaldir. Bilginize.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000