26 Aralık 2013, Perşembe 11:47:14

GAZİPAŞA HAVALİMANI BÜYÜTÜLÜYOR

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın resmi açılışının ardından, Antalya'nın Gazipaşa Havaalanı terminal binasının genişletilmesi için çalışmalar başladı.
  • Büyümesine sorun yok ama ICF - SHGM yolcu artışına izin vermez.. gerçekçi olalım...
  • umarım sezon başlamadan inşaatlar biter..büyütülmediği her gün bir kayıptı..

Yoğun uçuş sezonunun kapanmasıyla birlikte planlanan doğrultuda başlayan çalışmalar hakkında bilgi veren Gazipaşa Havaalanı Koordinatörü Cengiz Aşıklı, terminal binasının Mart-Nisan ayında başlayacak uçuş sezonuna yetiştirileceğini belirtti. Aşıklı, binanın 2 bin 600 metrekareden 6 bin 400 metrekareye, uçak park alanının da aynı zamanda 3 uçaktan 6 uçağa çıkarılacağını söyledi. Yapılan değişiklikle birlikte kontuar sayısının 6’dan 15’e, x-ray sayısının 2’den 4’e, pasaport bankosu sayısının da 4’ten 8’e çıkartılacağını belirten Aşıklı, "Apronun genişletilmesi, terminalin büyütülmesi ile Gazipaşa’nın yıllık yolcu kapasitesi en az 1,5 milyona çıkacak” dedi.

KAMULAŞTIRMA BAŞLADI

Apron ve terminal binasının genişletilmesi çalışması kapsamında kamulaştırma çalışmalarına da başlandığını belirten Aşıklı, “Yaklaşık 10 dönümlük bir alanın kamulaştırılması için çalışmalar başladı. Sanırım çok kısa bir süre içinde kamulaştırma bitecek. Yeni terminal binasına yeni bölümler de eklenecek. Emniyet teşkilatına ait bölüm ve mescitler mutlaka terminal binasında yer alacak. Başbakanımızın talimatının ardından pistin uzatılması içinde çalışmalar başladı. Eğer farklı bir çözüm dile getirilmezse büyük ihtimalle D-400 tarayolu battı çıktı ile yer altına alınacak, pist ise üzerinden geçecek. Bu doğrultuda kamulaştırma çalışmalarına başlandı. Önümüzdeki günlerde bu konuyla ilgili bilgiler netleştikçe kamuoyu ile paylaşacağız” diye konuştu.

GAZİPAŞA HAVALİMANI BÜYÜTÜLÜYOR

Yorumlar

... ~ 10 yıl önce
Büyümesine sorun yok ama ICF - SHGM yolcu artışına izin vermez.. gerçekçi olalım...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hamburg/tolga ~ 10 yıl önce
umarım sezon başlamadan inşaatlar biter..büyütülmediği her gün bir kayıptı..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000