13 Mart 2012, Salı 08:12:16

GAZİANTEP'TE HAVACILIK FAKÜLTESİ KURULDU

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi'nin kurulduğunu bildirdi.
  • Bu okulların orada burada şurada açılmasına hiç itirazım yok ama köklü olarak anılan okullar bile tam anlamıyla bu işi beceremiyorsa, altyapıyı oluşturmadan "hadi biz de bir okul açalım" diye bu işe girilmez. Sonra, 5 yıl kendinin uzay mekiği mühendisi olacağını sanan, 5000€ maaş alacağını sanan, piyasaya çıktığında hayalleri yıkılan öğrencilerin derdini dinlerken bulursunuz. Ama G.Antep şehir olarak bu fakülteyi hakediyor.
  • havacılık ve uzay alanında atılımların oldugu su dönemde yapılan dogru bir hamle...umarım içi dolu bir egitim verebilir ve bu sektöre personel yetiştirebilir...Nitekim havacılık personeli zor yetişir...
Prof. Dr. Coşkun, yaptığı yazılı açıklamada, "Sadece bölgemizin değil, ülkemizin ve Ortadoğu coğrafyasının önde gelen parlayan yıldızı Gaziantep Üniversitemizde yeni ufuklara doğru yol almaktayız. Üniversitemizde 3 yıl önce öğrenci alınan fakülte sayısı 5 iken, bu sayı bugün 15'e çıkmıştır. Yeni eğitim anlayışlarıyla, toplumsal bütünleşmeyle, bilgiyi üretip hayatla sıkı ilişki kurarak üniversitemizin giderek kökleşmesine dair çalışmalarımız bütün hızıyla sürmektedir. Bu çerçevede uzunca bir süredir kuruluş çalışmaları devam eden Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültemiz 08 Mart 2012 tarih ve 28227 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren kararla kurulmuş bulunmaktadır. Gerek sivil havacılık gerekse uzay teknolojileri açısından Gaziantep'in merkez olmasına önemli destek ve kaynak oluşturacak olan bu fakültemizle yeni ve güzel bir adımı daha gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Yeni fakültemizin hayırlı olmasını diliyor ve bu konuda herkesin katkı ve desteklerini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.
GAZİANTEP'TE HAVACILIK FAKÜLTESİ KURULDU

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
Bu okulların orada burada şurada açılmasına hiç itirazım yok ama köklü olarak anılan okullar bile tam anlamıyla bu işi beceremiyorsa, altyapıyı oluşturmadan "hadi biz de bir okul açalım" diye bu işe girilmez. Sonra, 5 yıl kendinin uzay mekiği mühendisi olacağını sanan, 5000€ maaş alacağını sanan, piyasaya çıktığında hayalleri yıkılan öğrencilerin derdini dinlerken bulursunuz. Ama G.Antep şehir olarak bu fakülteyi hakediyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
havacılık ve uzay alanında atılımların oldugu su dönemde yapılan dogru bir hamle...umarım içi dolu bir egitim verebilir ve bu sektöre personel yetiştirebilir...Nitekim havacılık personeli zor yetişir...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000